Az elképzelésed:

-------------------------------------------------------------------
A jelenlegi helyzet: ( a tűpontos 50%-os tengely sincs már ott ahová vártad!)

Az elképzelésed:

-------------------------------------------------------------------
A jelenlegi helyzet: ( a tűpontos 50%-os tengely sincs már ott ahová vártad!)

Három érintésről írtál és az már megvolt!
Elérte a háromszögem felső vonalát, innen, 15645-től shorttal próbálkozom 15672 stoppal.
Sziasztok, jó reggelt!
Lenthor, köszönjük a szuper reggeli chartokat.
Sziasztok, jó reggelt!
Ma a medvéknek áll még a zászló!
A bikák csak 15.656 felett éreznék jobban magukat.
Fontos szint a medvéknek a 15.510. Alatta felgyorsulhatnak az események.
Az elsődleges cél, amit szeretnének a medvék elérni a 15.193. Nem könnyű az út odáig.

Egyszer csak eljön ez az esés!
A "c" lehetne akár öt hullámos is. (akkor hosszú lesz az út)
Az alját nem tudom eldönteni, vagy a cikk-cakkos vagy az egyenes vonalú hsz. alj.

Sziasztok, jó reggelt!
Sajnos vételi jelet produkált tegnap a DAX.
Amíg 15.630-15.670-es sáv felett vagyunk, addig kitart a vételi jel.
15.630 alá kellene mennie, hogy a medvéknek ismét esélye legyen.
Fellehet fogni, hogyha nem esünk 15.630 alá akkor egy "medve csapda" volt az elmúlt napok mozgása!
Ha viszont sürgősen visszaesnénk 15.630 alá, akkor hamis kitörés és így már "bika csapda" lenne.
Sajnos jelenleg még a vételi jel van érvényben!
------------------------------------------------------------------
Ebben a reggeli beírásomban benne van az egész napi mozgás, amit sejtettem!
Egy ésszerűtlen - váratlan vételi jel általában a beültetést szolgálja.
Nem véletlenül írtam, hogy ilyenkor a medvecsapda és a bikacsapda verziót játszák el.
Engem most ezzel nem tudtak átverni. A vételi jelet én bikacsapdának fogtam fel és így a shortjaim tegnap bővültek.
Nem reklámoztam, hogy bővítettem a shortjaimat, mert lássuk be volt ennek nem kis kockázata, de mint korábban írtam jelenleg a shortjaimat nagyobb számban és hosszabb időre nyitom már, míg a longokat kis mennyiségben és hamarabb zárom.
14.800 környékén már változhat a helyzet.
Ezt írtam. Megvolt a 3. érintés alul és visszajött a tengelyhez.
Nekem az az elképzelésem a mai prompt értékek alapján, hogy az árfolyam ebben a háromszögben fog mozogni. Kiindulás 15803, első érintés 15304, második érintés ma 15.670, harmadik érintés a háromszög alsó szárán 15440-470 körül lehetne. Ha ez megvalósul, akkor a csúcs közelében az 50% fiboról fog letörni és lemegy a 2.618 fiboig, azaz 14498-ig, onnan pedig vissza a tengelybe 15.553-ig.
Maga az alakzat azt is megengedi, hogy a harmadik érintés után nem lefelé, hanem felfelé tör ki, akkor a célár 1.618, tovább menve 2.618 fiboig (cca. 16100, 16600) megy el és onnan vissza a tengelybe. A háromszögön belül viszont még mindig van 100 pont mozgástér (szőrös gyertya esetén több is), amit napon belüli szintekkel érdemes lekereskedni, mert nem lehet napokig arra várni, hogy mikor indulnak meg esni 1000 pontot. A háromszög felső vonalánál érdemes shortot nyitni, alsó vonalánál pedig longot szűk stoppal.
Az alakzatnál kitörés a csúcson, annak közelében lenne, de nehezen tudom elképzelni, hogy az tényleg július 5. - 7. körül lenne. Meglátjuk. Valójában az alakzat kereskedése visszafelé biztonságos, mert ha látom, hogy 14498-tól fordul, akkor biztos lehetek benne, hogy vissza megy a tengelybe.
Ha nagyon szétfeszegetnék az alakzatot, akkor sztornó.
Ezt az alakzatot rövid távon (percesen mérve) nagyon jól tudom használni, szűk stoppal ad nagyon pontos belépési lehetőséget napon belül, forgatónak hívtuk. A lényege a 3 pontos érintés, a fibo szintek és a tengely (1.618 fibonál figyelni kell, mert megesik, hogy már onnan fordul).
Lila vonallal jelöltem a háromszögön belül a három érintést. A harmadik érintés után majd a beszűkülésben kell kolbászolnia az árfolyamnak (de az is lehet, hogy kilóg belőle, négyszögesedik, torzul a 3. érintés után) és majd a tengelyről letörni a csúcs közelében. Tengelynél nem nyitunk pozit, csak a háromszög szárán és mivel bármelyik irányba mehet, kitörés után menni kell utána.
A háromszögem alsó oldalát megérintette a harmadik érintéssel, onnan fordult. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz.
bikacsapdának néz ki