Sziasztok, jó reggelt!
Megint nem enged az Investing másolni, csak, ha kevés információ van rajta.
15.670 ellenállás. Előtte vagy onnan le kellene fordulnia.
Ha nem teszi, akkor megcsinálhatja a "V" alakzatot.

Sziasztok, jó reggelt!
Megint nem enged az Investing másolni, csak, ha kevés információ van rajta.
15.670 ellenállás. Előtte vagy onnan le kellene fordulnia.
Ha nem teszi, akkor megcsinálhatja a "V" alakzatot.

Kicsit összekevertem a hullámokat. Ahogy a következő chartodon van, arra gondoltam. 5 hullámos "a" le és három hullámos "b" fel. Ez utóbbi a S&P-ben meg is van, ha a "b" hullámon belül az "a" egyenlő "c"-vel.
A DAX futures-ben kicsit másképp látszik számomra.
15635-nél nyitottam shortokat 15675 stoppal.Ha fölé kerül, akkor nagyon felviszik. Szerintem.De ilyen nagy menet után másnap megszeppenve szokott oldalazgatni. Tehát lehet, hogy holnap is ráérős a short nyitása.
15.000-14.960-at hamarosan el kellene érni.
Holnap, ha lemegyünk 15.193-ig ott megtorpanhatunk és lehet egy kis felfelé korrekció.

Szerinted esélyes, hogy a 22 órás zárás előtt lefordul 15650 környékéről, esetleg éjszaka indul el lefelé? Érdemes lenne most még zárás előtt shortot nyitni vagy inkább kivárás holnapig?
Ma 15.603 volt a záróár.
Holnap, ha 15.603 felett zár, akkor a bikák még erősek, megpróbálnák még egyszer felfelé tornázni.
Kicsi esélyét látom!
Ha, 15.603 alatt zárunk holnap, akkor a medvék lettek az erősebbek!
Ennek van nagyobb esélye most!
Öt hullámos "a" felfelé?????
Inkább lefelé!
ATH-ról (15.805) inkább eltudnám képzelni, hogy 15.256 környéki "i" hullám után most jött fel a "ii". hullám. Ha, minden igaz, holnap erősen kellene lefelé menni.
De, igazából a-b-c mehet lefelé, ahol az "a" és különösen a "c" lehet öt hullámos, míg a "b" három hullámos.
Elvileg a mai aljról egy 5 hullámos "a" hullámnak kellene feljönnie ugye? Te látod a struktúráját tisztán, be tudnád számozni?
Sok mindent tanultam/tanulhattam a TőzsdeMánia fórumban (nagy kár, hogy nem működik) és azóta is, de több idő és energia és jóval kevesebb hezitálás kellene részemről. Sok információval rendelkezem, de általában nem tudom hatékonyan alkalmazni a gyakorlatban, a legtöbbször még most sem hiszek a szememnek, pedig szinte minden ott van a charton. Meg egy kicsit olyan vagyok, mint a kis elefánt, nehezen tanulok és könnyen felejtek :-)
Igen, vissza szokták tesztelni, de az ilyen mértékű ellentétes mozgásokhoz nem igazán tudok hozzászokni, pedig már nagyon sokat láttam.
KB58! Mit tanultál a TőzsdeMánia zártkörű műhelyben?
Lehet kellene egy kis utóképzés, ha újra megnyitnánk.
KB58! A letört éket is vissza szokták tesztelni. A mai nap ez történt. Tehát, "ami után bezuhant utána mint a döglött macska visszapattant" annak így kellett lennie.

Figyeltem is ezt a chartodat, a bal inverz vállat valamivel lejjebb vártam, de kisebb korrekcióval gyorsan megcsinálta, miközben én átmentem egy kollégámhoz, így lemaradtam a longról.