A legutóbbi hasonló emelkedésnél is erről a Fibo szintről fordult le a DAX.
Az Elliotthullam szerzője a mai napra szóló elemzésében az S&P-re egy longos alternativát tett be, amely szerint az 1H charton a legutolsó alj a (2) hullám volt és egy 5 hullámos emelkedést vizionált 4190 környékére.
https://www.elliotthullam.hu/spx-ndx-szerda-17/
Ha valamilyen - számomra érthetetlen okból - a DAX is ezt játszaná el, akkor legalább 15400-ig felmehetne.
Bár szerintem itt most 15300 körül le kellene fordulnia.
15.260 elhagyva:
https://www.tradingview.com/x/erFdNpCr/

"X" hullámból -"A" hullám esésének közel 50%-ig felmentünk "a", majd le a 23.6%-is "b"
Felmehet a 61.8%-ig a "c" ami 15.314, túlhúzás esetén maximum 15.344.

Mint tegnap betettem az "Z" hullám lehet egy A-B-C hullám (pink)
A pink "B" is lehet felfelé kis fekete a-b-c. Most ennek a lehetőségét csinálhatjuk.

Reggel nem szokott így mozogni. 4H-n 15220 körül 200 napos MA remélem visszatartja és lelöki.
Én is így gondolom. Ha rést tölt, akkor nem most fog tovább esni.
Egy ponton szükséges lehet a jelenlegi eszközvásárlási program fokozatos leállítása, ha a gazdaság további erőteljes javulást ér el – olvasható a Fed szerda este kiadott jegyzőkönyvében. Ezzel az amerikai jegybank döntéshozói is elismerték, hogy közel lehet az a pillanat, amikor az első szigorító lépést megtehetik.
A jegybank áprilisi ülésének jegyzőkönyve azt emeli ki, hogy a gazdaság erőteljes visszapattanása lassan szükségessé teheti a szigorítás kérdésének napirendre vételét. Még konkrétabban: a Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) néhány tagja szerint ha a gazdaság javulása ilyen ütemben folytatódik, akkor a következő ülések egyikén szóba kerülhet az eszközvásárlási program csökkentése.
A Fed jelenleg havonta legalább 120 milliárd dollárnyi eszközt (állampapírt és jelzáloglevelet) vásárol, aminek köszönhetően most 7900 milliárd dollár a mérlegfőösszege, ami duplája a járvány előtti szintnek.
Eddig a Fed döntéshozói minden esetben azt hangsúlyozták, hogy a foglalkoztatási és inflációs céljaik eléréséig nem akarnak változtatni politikájukon. Az előrejelzések szerint kamatemelésre csak 2024-ben kerülhet sor, ugyanakkor az eszközvásárlások lassú leállítása már az idei második félévben téma lehet.
-----------------------------------------------------------------
Tegnapi FOMC jegyzőkönyvben szerepelt!
15. 226 vagy 15.245 fölé nem kellene mennie, mert akkor át kell értékelni az egészet, de legalábbis újra gondolni!
Van egy longos elképzelés, de jelenleg kevésbé hiszek benne. Hamarosan azonban ki fog derülni.
Lényege: W-X-Y után kész a 4. hullám és azóta megvolt a kék 5/i és az 5/ii. Ebben az esetben nagy erőkkel kellene indulnia felfelé az 5/iii hullám. Mai nap kiderül!
Remélem, hogy a mai nap törölnöm kell az elképzelést.
Ha 5/ii hullámot csináltuk lefelé, akkor annak elég lett volna a csökkenő csatorna visszatesztje és nem kellett volna ennyire mélyre mennie.
Sziasztok, jó reggelt!
Lenthor, köszönjük a kora reggeli szuper chartokat.
...... és lássanak csodát!
Mit mutat, ha rátesszük a fibo-t?
Ugye a 4. hullámra tudjuk, hogy:
A 4. hullám jellemzően a 3. hullám 14,6% -a, 23,6% -a vagy 38,2% -a.
A W-X-Y kombináció pont a 38.2%-os fibora mutat, ahol még egy ott hagyott rés is van.
--------------------------------------------------------------------------------
Sziasztok, jó reggelt!
Május 7.-én tettem be, hogy nem a-b-c lesz a 4. hullám, hanem a korrekció kombinációja és valószínű, hogy lemehet a 38.2%-os fibo környékére. Nos az esély továbbra is fenn áll. A 4. hullám alja ugyan ott lehet, annyi változott, hogy nem az "Y", hanem a "Z" hullám.
Jelenlegi helyzet: