Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

visszateszt?

#872821 DÉKÁVÉ Előzmény: #872817

Lehet, hogy visszateszteljük a tetőt. Rocco szerint ezen a héten (tartósan) nem kerül 15.502 fölé. Ezért érdemes fentről shorttal próbálkozni. Amcsikra én is kíváncsi vagyok. A tréder-fórumokon veszik az esést.

7/20 MA

#872817 sztrovy Előzmény: #872813

Amcsik vajon megveszik majd nyitáskor az eddigi esést? :)
Mindenesetre addig lemehetnénk 15.280 közlébe

7/20 MA

#872813 DÉKÁVÉ

7/20 MA kereszteződés és órás gyertya belépési jelet adott. 15.408-nál shortba álltam napi csúcs stoppal. 12:10 órakor a stopot kicsi pluszba húztam, mert félek a kis hamistól.

dax

#872810 LBTrade Előzmény: #872808

Sziasztok!

Köszönjük az elemzéseket!

Ha most lemenne 14600 körülre, akkor nem 16000 körül lesz a teteje - szerintem.

15.471-től shortba állta…

#872802 DÉKÁVÉ

15.471-től shortba álltam próba szerencse alapon 15520 stoppal. 15416-nál zártam a shortot. Ma 114 pont, ennyi elég, bottal se piszkálom már.

Hát ez nagyon érdekes, m…

#872800 DÉKÁVÉ

Hát ez nagyon érdekes, mert éppen nyitással lett meg a 15.406-os céláram, de mindkét 15.444-nél nyitott shortomat zártam. Most várom az irányt (7-20 MA keresztezést), de ha 15.445-től visszapattan, akkor lehet, hogy megyünk a 15.200-nál lévő résre.

dax

#872798 Lenthor

Sziasztok, jó reggelt!

Mindenkit figyelmeztetek, hogy a W-X-Y-X-Z csak egy lehetőség, hogy még nem indul fel az 5. hullámot megcsinálni.

Alapvetően a 4. hullám elvárásainak a minimumát már rég megcsinálta.

Ezzel szemben, szerintem még nem akar felmenni az 5. hullámra és fokozzák a feszültséget ezzel a nagyon kombinatív korrekcióval.

Szóval fokozott óvatossággal kell kereskedni!

A heti grafikonban a DAX egy tökéletes Dragonfly Doji = szitakötő gyertyát csinált prompton!

https://invst.ly/ut-ue

demo

#872776 DÉKÁVÉ Előzmény: #872770

Engem kiröhögnek, hogy demózok, de nem érdekel. Legalább egy évig fogok demózni, hogy be tudjam lőni a tőkémhez mért kereskedési stratégiát. (Szintek, alakzatok, időpontok, időtávok belövése, szabályaim kialakítása.) Aztán éles számlával még mindig jöhet a pofára esés, hogy másképp működik, mint a demó, nagyobb a spread, más árfolyamot mutat, szembepozit nem enged, stb. Egyszerűen nincs értelme annak, hogy élesben számlát égessek. Most már eljutottam odáig, hogy rövid időtávon a gap és egy unortodox alakzatom lekereskedésével délelőtt 11-ig, majd délben egy fél óráig kb. 60-80-100 pont pluszban tudom zárni a napot, biztonságosan napról napra. Kb. 8-10 naponként fordul elő, hogy minimális veszteséggel zárok. Viszont a demoban 4 pont a spread, ami élesben nem annyi, ezért igyekszem rászámolni, de ez nem az igazi. Egyébként ahogy átállok egy hosszabb időtávra, azonnal veszteséget termelek és időm sincs erre.

dax

#872772 Lenthor Előzmény: #872771

A csökkenő csatornát csak így lehet megrajzolni és egyelőre még a fel és leszúrások mellett él.

dax

#872771 sztrovy Előzmény: #872769

Ezt néztem már napközben is, hogy ebből lesz egy óriási dupla csúcs, de ezt csak X dupla csúcsnak lehet értelmezni vagy a klasszikus dupla csúcs formáció is aktiválódhat?
Lenthor, hogy így szétzilálták ezt a kék csatornát, attól még van realitása annak a zónának?

short

#872770 sztrovy Előzmény: #872767

Igen, ebben igazad van. Legnehezebb az irányba állni ha már ellene állok, már sokba került, fejlődöm, de még van hová.
De a KBC-t se értem, a minap azt hiszem a shortos pozi 22:00 előtt érte el a céláramat és aktiválódott és teljesült is. Most 22:00 előtt raktam be próbából és nem történt semmi. Elvileg 8-20 között lehet vele kereskedni, de akkor hogy adta el korábban, most meg miért nem vette meg? :D

dax

#872769 Lenthor

Gyakorlatilag duplacsúcsos "X" hullámok.

Ha lesz "Z" hullám, akkor biztosan 3 hullámos lesz. De, hogy meddig mennek le a W-X-Y hullámok nehéz megmondani.

Egyik változat lehetne:

https://invst.ly/utdxf

short

#872767 DÉKÁVÉ

Szerintem azt a legnehezebb megtanulni, hogy ha elindulnak egy irányba, akkor abba az irányba kell nyitni a pozit és nem nézni, hogy megy el az orrunk előtt. Vagyis nem várni kell valamilyen irányba, hanem menni utána, de csak akkor, ha van konkrét elképzelés a célárra és a stopra, csak a belépési pontot kell keresni hozzá. Reggel a gap után elpattant long irányba (mert a gap után az esetek döntő többségében elpattan ellenkező irányba. Akkor kellett volna utána indulni, de baromi nehéz, hiszem már sokat ment és várjuk, hogy essen. Nagyon sok függ attól is, hogy ki milyen tőkével kereskedik. Én most nyitottam DEMÓBAN egy shortot 15444-nél,15455 stoppal mert láttam neki egy 15406-os célárat. Ezt nem sikerült elérni, mert zárt a piac. (Ezért persze élesben nem nyitottam volna meg ezt a pozit.) Szerintem most nem érdemes semmit nyitni, mert hétfőn is nagy valószínűséggel lesz még itt az árfolyam, nem maradunk le semmiről.

Óráson az RSI elég magas…

#872765 KB58 Előzmény: #872762

Óráson az RSI elég magasan van, akár le is fordulhatna a csatorna tetőről, de H4 és D1 RSI alapján mehetne tovább fel.
A tegnapi és a mai emelkedéssel az a-b-c után megcsinálta az a-b-c előtti emelkedés párját. Akkor is megszívatott, meg most is (nem nyitottam rá longot).

https://invst.ly/utds6