Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

dax

#872769 Lenthor

Gyakorlatilag duplacsúcsos "X" hullámok.

Ha lesz "Z" hullám, akkor biztosan 3 hullámos lesz. De, hogy meddig mennek le a W-X-Y hullámok nehéz megmondani.

Egyik változat lehetne:

https://invst.ly/utdxf

short

#872767 DÉKÁVÉ

Szerintem azt a legnehezebb megtanulni, hogy ha elindulnak egy irányba, akkor abba az irányba kell nyitni a pozit és nem nézni, hogy megy el az orrunk előtt. Vagyis nem várni kell valamilyen irányba, hanem menni utána, de csak akkor, ha van konkrét elképzelés a célárra és a stopra, csak a belépési pontot kell keresni hozzá. Reggel a gap után elpattant long irányba (mert a gap után az esetek döntő többségében elpattan ellenkező irányba. Akkor kellett volna utána indulni, de baromi nehéz, hiszem már sokat ment és várjuk, hogy essen. Nagyon sok függ attól is, hogy ki milyen tőkével kereskedik. Én most nyitottam DEMÓBAN egy shortot 15444-nél,15455 stoppal mert láttam neki egy 15406-os célárat. Ezt nem sikerült elérni, mert zárt a piac. (Ezért persze élesben nem nyitottam volna meg ezt a pozit.) Szerintem most nem érdemes semmit nyitni, mert hétfőn is nagy valószínűséggel lesz még itt az árfolyam, nem maradunk le semmiről.

Óráson az RSI elég magas…

#872765 KB58 Előzmény: #872762

Óráson az RSI elég magasan van, akár le is fordulhatna a csatorna tetőről, de H4 és D1 RSI alapján mehetne tovább fel.
A tegnapi és a mai emelkedéssel az a-b-c után megcsinálta az a-b-c előtti emelkedés párját. Akkor is megszívatott, meg most is (nem nyitottam rá longot).

https://invst.ly/utds6

Én nyitnék, de most már …

#872762 sztrovy Előzmény: #872760

Én nyitnék, de most már nem igen van miből :)
Egyenlőre nem fosok, a certi stopja 15.900, 500 felett el kell gondolkodnom átpakolni máshova a maradékot. Most megint csöppet megszívattam magam, pedig tényleg megfordult a fejében, hogy 15230-nál long irányba is nyitok pozit, de elcsesztem.
A 3 csúcs most szépen fut együtt, de ez nem tudom mit jelent :)
https://www.tradingview.com/x/6g3IHohu/

Nyit itt közületek valak…

#872760 KB58 Előzmény: #872759

Nyit itt közületek valaki shortot a DAX-ra vagy az S&P-re vagy bottal sem kellene piszkálni őket, hiszen őrültek manipulálják az árfolyamokat?

15.444 lehet a cél, aztá…

#872759 DÉKÁVÉ

15.444 lehet a cél, aztán vissza 15.406-ra. Márhogy európai időben ez lenne. Itt USA időben meg nem tudom.

dax

#872758 DÉKÁVÉ Előzmény: #872755

Pakolják át a pénzt egyik eszközből a másikba. Így csinálnak profitot.Én most elkezdek vezetni egy kimutatást arról, hogy nyitás után hány esetben rántja fel USA a DAX-ot.Mert úgy érzékelem, hogy USA nyitás után megszűnik minden normál alakzatom és nincs más, mint mindiig felfele. Órakor, vagy félórakor irányváltások. Teljesen mindegy, hogy van-e adat, milyen adat van, ez nem gazdasági döntés, hogy fel-le járunk, mint a dugattyú. De hát ezt kell követni.

dax

#872755 KB58 Előzmény: #872746

Ezek az amerikaiak elvetemültek. Tegnap a német bank holiday alatt lezúzzák az USA indexeket és a DAX-ot is, ma meg az egekbe húznak mindent. Szakadnának meg.

dax

#872753 KB58 Előzmény: #872751

Én is. Elsősorban azért, mert tegnap 4820 felett nem léptem longba és azóta sem, másrészt 5412-nél az eddigi csúcs előtt néhány 1 perces gyertyávsl shortba léptem, de a rövid stopom 10 EUR minuszban kidobott.

dax

#872752 DÉKÁVÉ Előzmény: #872751

Az a bajom, hogy most meg támaszon van. Egyébként ha shortoltad és nagyon ellened megy, akkor nagyobb kontival be lehet szállni longba fedezni a veszteséget.

dax

#872751 sztrovy Előzmény: #872748

Hát most mérges vagyok magamra, mert 15230-nál úgy voltam én is hogy nem a shortot stoppolom, hanem nyitok egy longot, de elbalfaszkodtam :) Pedig most jobban mosolyognék.

Apró kis piros gyönygsor…

#872749 DÉKÁVÉ

Apró kis piros gyönygsorgyertyák jelentek meg percesen, majd lekonyulás. Remélem ez azt jelenti, hogy elég volt már felfelé. Hoppá! Óráson kiszúró gyertya van.

dax

#872748 DÉKÁVÉ Előzmény: #872745

Tehát akkor egy ilyen X hullám short beszállóját technikailag úgy lehet biztonságosan megkeresni, hogy minden short pozícióval szemlben nyitunk egy longot? Engedi ezt a szolgáltató?

USA

#872747 DÉKÁVÉ

Lenthor azt mondtad tegnap, hogy hozzá kell szoknom USA kereskedéshez. Ezen elgondolkodtam és egyre erősebb az érzésem, hogy USA kereskedésben nekem nem is kell szinteket, meg alakzatokat keresnem. Egyszerűen nyitok egy longot 15:00 órakor és este zárom. Ki fogom próbálni demoban.

Brutális ez a töretlen f…

#872744 DÉKÁVÉ

Brutális ez a töretlen felfelé menetelés. 15435 a cél.

dax

#872742 KB58 Előzmény: #872740

Igen, emlékszem, még kérdezni is akartam, hogy az X "akármeddig" is mehet?
De ez a 15400 azért érdekes lehet.