Kicsit tartok ettől, hogy itt lehet a 4. hullám alja.
Furcsa lenne viszont az, hogy W=Y!!!!
Nekem a 14.656 környéki 4. hullám alja jobban tetszik.
Azért teszem be, mert a csökkenő csatorna tetején nagyon kell figyelni!

Kicsit tartok ettől, hogy itt lehet a 4. hullám alja.
Furcsa lenne viszont az, hogy W=Y!!!!
Nekem a 14.656 környéki 4. hullám alja jobban tetszik.
Azért teszem be, mert a csökkenő csatorna tetején nagyon kell figyelni!

Látszólag kész a 3. hullámtól egy a-b-c korrekciós 4. hullám!
Látszólag?
Szóval az utóbbi időkben használják a kombinált korrekciós alakzatokat.
Az a-b-c után erőteljes emelkedés, mégpedig a csökkenő csatornát is elhagyva. Ekkor gondolhatná mindenki, hogy kitört a csatornából és lehet nyitni a longokat.
Viszont ez a kitörés mindig az "X" hullám jellemzője és az eddig tapasztal a-b-c csupán a "W" hullám volt.
Ha, most is ezt csinálnák, akkor egy elhúzódó a-b-c hullámból álló "Y" hullám jöhetne.
...... és lássanak csodát!
Mit mutat, ha rátesszük a fibo-t?
Ugye a 4. hullámra tudjuk, hogy:
A 4. hullám jellemzően a 3. hullám 14,6% -a, 23,6% -a vagy 38,2% -a.
A W-X-Y kombináció pont a 38.2%-os fibora mutat, ahol még egy ott hagyott rés is van.
.....................................................................................
Jelenleg:

14.928-nál, ahogy ígértem zártam a shortokat és nyitottam longot.
Ha az "Y" hullámban lennénk, akkor az "Y/a" hullám lemehetne 14.800 környékére és onnan "Y"/b" jönne fel.
Akkor eltudom adni a most megnyitott longokat.
Na de ha nincs pozim, mert csak skalpolok, akkor mindegy. USA mozgást nem szeretem.És a nagy menéseket sem. Igazából az oldalazást szoktam kihasználni.
De figyelni, mert most dől el, hogy 5/ii hullámot építettünk, vagy majd mélyebb új nagy 4. hullámot.
----------------------------------------------------------------
Ha 5/ii hullám volt a cél az elérve 14.928 (85.4%-os fibo)

Jó reggelt, sziasztok!
Köszönöm a chartokat és az elemzéseket!
https://www.tradingview.com/x/fBSq841v/
Délelőtt sikerül-e a15000 letörése, ez a kérdés? S&p 500 50 napos alá szúrt, de visszarántották, ma lehet megtesztelik még egyszer. Tegnap DAX erős volt USA-hoz képest, de ott a főnök. DAX 15000 harmadszori tesztelést lehet már nem bírja ki.
Én e miatt kotortam elég sokáig azt a kérdést, hogyan tudnám elfelejteni az Erste certiket mert 5 után rendszeres jártam úgy hogy nem tudtam zárni vagy nyitni ahol szerettem volna. Attól független hogy ez Stop vagy cél lett volna. Meg most se vagyok túl ügyes de az eszköz legalább megvan hozzá, tegnap is 21:30-kor zárt a célllal egy papírom.
Sziasztok, jó reggelt!
A lehetőségek megmaradtak.
- 14.900 környéke - 5/ii és a pillangó alakzat "c" pontja.
vagy
- a mélyebb "Y" hullám "A" hulláma, majd fel a "B" korrekció után le a "C"
Mindenesetre az ellenállás 15.200- nál található, míg
a támasz 15.000 környékén.
Ezek törése mutatja az irányt.

csütörtök munkaszüneti nap Németországban, de a tőzsdék nyitva vannak.
Ezt az ábrádat emlegettem ma én is már egy alkalommal. Nagyon pöpec és egyre jobban érik be :)
Ősszel politikai választások Németbe, nem lesz az hatással a Daxra? Néha beírok, ha nem baj, de nem rendszeresen, megigértem régen ! :) Lehet kettéválik a Usa és a Dax , Dax repül, Usa csordogál majd...https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/nemetorsza...