Meg azt is írtad, hogy óvatosan a shortokkal,
-------------------------------------------------------
Igen az 5. hullám miatt. Vagy Te nem így gondolod?
Meg azt is írtad, hogy óvatosan a shortokkal,
-------------------------------------------------------
Igen az 5. hullám miatt. Vagy Te nem így gondolod?
Meg azt is írtad, hogy óvatosan a shortokkal, mert fent is van még dolgunk. Egyébként ez így igaz, mindig óvatosnak kell lenni. Ettől függetlenül - utólag már látszik , a short volt a helyes irány.
872421 hozzászólásom tegnap reggel. Én úgy számoltam, hogy ma 15.488 fölé nem megy és onnan 300 pontot kellene esni 15.190-ig. De ha van valami pribléma azzal, hogy én is hozzászólok, akkor a jövőben nem teszem. Jól elvagyok csendben is.
Köszi Lenthor szuperek az elemzéseid!
Én már felfelé sajnos ezen (15100) a szinten elkezdtem építeni egy short pakkot :) Fent még raktam hozzá, azt nézem, hogy tudnám elcsípni, hogy ha az 5/2 jön be akkor ne rázzanak ki a gatyóból. Talán ahol most táncol 15100 körül (előtte megvolt már párszor a 61,8as fibo) itt eldőlhet, hogy megyünk-e a 85,4-es szintre és akkor tudom utána húzni a stoppokat már nyugodtabban. De szívesen lekísérném a valódi 4-es hullámhoz, mert nekem ott még hiányzik egy-két résbetöltés. Illetve amit felrajzoltál korábban nagy képet a nagy 3-as hullámra fibo alapján hova kéne érkeznie, ott állna meg szépen igazából.
Én 14.908-ig várom. De ekkora szakadásnál 20 pont nem oszt, nem szoroz.
-----------------------------------------------------------------
De DÉKÁVÉ! Írtad ezt amikor a kitörés csúcsánál voltunk?
Most már az elemzők is írni fogják holnap, hogy egyértelmű volt a mozgás.
Ilyenkor már szinte mindenki okosabb lesz a történtek után.
Viszont még nem is értük el a kitörés csúcsát már akkor figyelmezettem mindenkit, hogy ebből lefelé milyen célárak lehetnek.
Én 14.908-ig várom. De ekkora szakadásnál 20 pont nem oszt, nem szoroz. De előtte kellene egy visszahúzás kb. 15.184-ig.
Ebben teljesen igazad volt. A csatornából azért tör ki, hogy kiszedje a stopokat. Én inkább táguló és szűkülő alakzatokat szoktam rajzolni, nem is használom a csatornát az eszközök közül.
Ha 14.928 alá menne, ami a 85.4%-os fibo, akkor már valószínű, hogy az új 4. hullámot építhetnénk.
Viszont innen, vagy 14.928-tól már bármikor emelkedhet az 5/ii hullám.

A csökkenő csatornából való kitörésnél minden valamire való elemző új ATH-ról írt.
Nekem nem tetszett és volt bátorságom hangot adni, hogy itt még kell lefelé mennie.
Viszont még most sem dőlt el, hogy 5/ii, vagy mélyebb nagy 4. hullámban vagyunk,
Sziasztok, szép napot!
Nagy grat Lenthor, gyönyörűen hozza a dax a céláraidat és külön köszönet az elmzésekhez és a chartokhoz! Autó klímát voltam töltetni, ránézek a daxra elcsodálkoztam rendesen, kevés shortom van, mert felfelé vártam és feljebbről akartam ráadni, de legalább nincs longom.
Minden attól függ, hogy kész-e már a 4. hullám, vagy azt építjük még W-X-Y hullámban.
Jó reggelt, köszönjük a chartokat. Nagyon izgalmas lesz a mai etap szerintem. Ha jól értem X esetében egy erősebb zakó lesz kisebb pihenőkkel, míg a másik változat esetén talán lassabban jön le az 50%-ig, esetleg tovább. Szóval talán a dinamikája alapján is lehet majd látni a különbséget
Látszólag kész a 3. hullámtól egy a-b-c korrekciós 4. hullám!
Látszólag?
Szóval az utóbbi időkben használják a kombinált korrekciós alakzatokat.
Az a-b-c után erőteljes emelkedés, mégpedig a csökkenő csatornát is elhagyva. Ekkor gondolhatná mindenki, hogy kitört a csatornából és lehet nyitni a longokat.
Viszont ez a kitörés mindig az "X" hullám jellemzője és az eddig tapasztal a-b-c csupán a "W" hullám volt.
Ha, most is ezt csinálnák, akkor egy elhúzódó a-b-c hullámból álló "Y" hullám jöhetne.

...... és lássanak csodát!
Mit mutat, ha rátesszük a fibo-t?
Ugye a 4. hullámra tudjuk, hogy:
A 4. hullám jellemzően a 3. hullám 14,6% -a, 23,6% -a vagy 38,2% -a.
A W-X-Y kombináció pont a 38.2%-os fibora mutat, ahol még egy ott hagyott rés is van.

------------------------------------------------------------------------------------
Május 7.-én tettembe, abban az esetben, ha nincs kész a 4. hullám. Ez a keményen shortos változat.
Jelenleg így néz ki.: