Ha megnézed, amit korábban betettem a legmagasabb RSI a nagy sárga 3. hullámának kék "iii". hullámánál volt. Tehát még nem lehet meg a nagy sárga 3. hullám. Csak utána jönne le a nagy sárga 4. hullám. (legalábbis én így látom)
Ha megnézed, amit korábban betettem a legmagasabb RSI a nagy sárga 3. hullámának kék "iii". hullámánál volt. Tehát még nem lehet meg a nagy sárga 3. hullám. Csak utána jönne le a nagy sárga 4. hullám. (legalábbis én így látom)
A DAX rendszeresen kioldalaz a komolyabb esésből.Ezért nem szeretem shortolni. Úgy be lehet ragadni a shorttal, hogy sírva nézek utána.
Én már nem is merem felvázolni a nálam lehetséges folytatást is. :-)
Annyit,hogy ha lefelé lesz az irány,akkor a 4.-hez megyünk le.
Mire gondolok, amikor azt mondom, hogy gyanús, hogy még a nagy sárga 3. hullámot sem értük el?
A nagy esés után egy 5 hullámos emelkedés jött, majd a ciklust záró a-b-c. Ezután ismét egy 5 hullámos emelkedés kezdődött.
A megtévesztő az lehet a számozásban, hogy a sárga 3. hullámok szintén öt hullámosak és az alárendelt (i-ii-iii-iv-v) hullámok hozzák a legjobban az RSI értéket.
Mit jelent? Az RSI legmagasabb pontja nem a sárga 3. hullámoknál jelentkezik, hanem a sárga 3. hullámon belüli kék "iii". hullámoknál.
Érdemes megnézni a kék számozást és az RSI értékeit.
Ha igaz. akkor a jelenlegi RSI csúcsnál és ATH-nál csak a kék "iii". hullámnál jártunk, utána jött a kék "iv" hullám és új ATH-nál kapjuk a kék "v". hullámot, ami a nagy sárga 3. hullám lenne.
-------------------------------------------------------------------------
Figyelni kell nagyon!
Most a kék "iv". hullámot várjuk, hogy menjen lejjebb a "c" hullámban. De, elképzelhető, hogy a kék "iv". hullám már kész és megkezdődött a kék "v". hullám, aminek most a zöld "ii". hullámában vagyunk. Ha igaz, akkor hétfőn a zöld "iii". hullámmal már felfelé megyünk a nagy sárga 3. hullám irányába.
( 4 órás chart )
Sokáig itt fogunk le-fel mozogni, azt hiszem!

Most megint itt vagyunk a 15.200-as támasz és a 15.250 ellenállás között és várjuk, hogy USA eldöntse.
A shortot 15.190-nél zártam, aztán rájöttem, hogy hülye vagyok, ez a prompt GAP-re megy. De már mindegy, mert onnan meg indítottam egy longot, azt 15210-nél zártam.
short zárva el kell mennem
Nap végén nem lett volna szabad, mert Európa zárása után USA mindig felviszi. Én akkor ültem be longba.
Harmadszor fut neki, át akarja törni a 15.250-es ellenállást. Remélem lefordul, mert shortot indítottam, szokásomtól eltérően. Már meg is bántam.
Szintén, de már tegnap nap végén is beraktam egy pakkot (még van hova fejlődni)
remélem elég, short indítva, stop közel tehető
Sziasztok, jó reggelt!
Nagyon köszönöm a chartokat!