Regisztráció Elfelejtett jelszó

Világgazdaság

Ez jól kapcsolódik a sta…

#879798 TrendMan Előzmény: #879777

Ez jól kapcsolódik a stagflációs problematikához, amit én is néhány napja posztoltam.

minden eladó

#879797 TrendMan

A pénzügyi szűkösség olyan válsághoz vezet, mint 1929-től láttuk.

A pénzügyi bőség pedig ilyen 'túlkapásokhoz' vezet:

https://telex.hu/nevertek/2021/11/17/aramar-aramto...

Ez egy izelítő.

És sok más furcsaság, felsorolni sem lehet.

Az egyik folyamat végén elszegényedett milliók, milliárdok, a másik végén társadalmi káosz?

A kígyó a farkába harap?

Fő az optimizmus

#879030 Ibiza Előzmény: #878996

amikor minden drága, amikor nincs mibe fektetni és szólnak a fanfarok..akkor jött el az ideje a válságnak.

Putyin megdöntené a doll…

#878910 Ibiza

Putyin megdöntené a dollár egyeduralmát – Kína és Venezuela is segédkezik - Privátbankár.hu (privatbankar.hu)
Japán híradások szerint Peking heteken belül megindítja az olaj határidős kereskedelmét, amelyet jüanban áraznak be és a kontraktus szabadon konvertálható aranyra. Mivel Kína a világ legnagyobb olaj-importőr országa, az új irányadó elszámolás hamarosan a legfontosabb lehet Ázsiában.

Hamarosan ott van amit mondtam, orosz, kína, irán török aranyfedezetű dínárt vezet be olajkereskedelemben..utána csatlakoznak majd a délamerikaiak

Feleslegessé válhat az e…

#871070 TrendMan

Feleslegessé válhat az emberek munkája? Sokan félnek attól, hogy megszűnik az állásuk

Annak tükrében, hogy a világjárvány felgyorsított számos munkaerő-piaci tendenciát, a megkérdezettek 60%-a aggódik amiatt, hogy az automatizálás veszélyezteti a munkahelyeket; 48%-uk úgy véli, hogy a hagyományos foglalkoztatásról a jövőben nem beszélhetünk, 39%-uk pedig valószínűnek tartja, hogy munkahelye öt éven belül feleslegessé válik.

Ugyanakkor a munkavállalók 40%-a szerint digitális készségeik javultak a hosszú lezárás alatt, és azt állítják, hogy továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek majd a képzésre és a készségfejlesztésre. A válaszadók 77%-a kész új készségek elsajátítására vagy a teljes átképzésre, 74 százalékuk pedig személyes felelősségnek tekinti a képzést. Továbbá 80 százalékuk bízik abban, hogy alkalmazkodni tud a munkahelyükön alkalmazott új technológiákhoz; Indiában (69%) és Dél-Afrikában (66%) a megkérdezettek nagy többsége ?nagyon bizakodó? e tekintetben. Ezenkívül a válaszadók közel fele (49%) a vállalkozói készségek fejlesztésére összpontosít, saját vállalkozás indítása érdekében.

A felmérés arra is rámutatott, hogy a munkavállalók 50%-a szembesült munkahelyi diszkriminációval, ami hátrányosan érintette előmenetelüket vagy képzésüket. A munkavállalók 13%-a szerint az etnikai hovatartozás miatt estek el lehetőségektől, és 14%-uk tapasztalt nemek közötti hátrányos megkülönböztetést, ami a nőket kétszer nagyobb valószínűséggel érte, mint a férfiakat. A megkérdezettek 13%-a találkozott osztályalapú megkülönböztetéssel, ezen belül leginkább a posztgraduális végzettségűek és a magasabb képesítéssel rendelkezők számoltak be előítéletekről. A fiatalok ugyanolyan valószínűséggel tapasztalnak életkoron alapuló megkülönböztetést, mint az idősebbek.

?A jelenlegi gyakorlatot követve a készségfejlesztés tovább növelheti a társadalmi egyenlőtlenséget, miközben éppen az ellenkezőjét kellene elérnie. A kormányzatoknak és a gazdasági szereplőknek együtt kell működniük, hogy a leginkább veszélyeztetett iparágakban és csoportokban az emberek hozzájussanak a szükséges lehetőségekhez. Az automatizálás és a technológiai fejlődés elkerülhetetlenek, az azonban a mi felelősségünk, hogy ennek negatív hatásait kezeljük? ? mondta Major Andrea, a PwC Magyarország cégtársa.

A munkavállalók a jövőben is igényt tartanak a távmunkára

A felmérés szerint a távmunka a lezárásokat követően is fennmarad. A távmunkában dolgozók 72%-a azt állítja, hogy a személyes jelenléten alapuló munkavégzés és a távmunka ötvözését részesíti előnyben, és mindössze 9%-uk szeretne teljes munkaidőben visszatérni hagyományos munkakörnyezetébe. Ez különösen igaz az irodai dolgozókra, a cégtulajdonosokra és az egyéni vállalkozókra, akik a technológia segítségével feladataikat távoli munkavégzés formájában is képesek ellátni. Az otthoni munkavégzésnek azonban nem kell kizárólag a szellemi foglalkozásokra korlátozódnia. A fizikai dolgozók 43%-a, valamint a betanított munkások 45%-a azt állítja, hogy munkájuknak számos olyan eleme van, amelyet távolról is el tudnának végezni.

Az emberek hozzáállása az otthoni munkavégzéshez földrajzi elhelyezkedéstől függően is változik, ami további bizonyítékot szolgáltat arra, hogy a világjárvány miként növelte a globális digitális szakadékot. A nagyvárosi területek munkavállalói (66%) nagyobb valószínűséggel dolgoznak olyan munkakörben, amely a távmunkát lehetővé teszi, mint a vidéken élők (44%).

A magánélet és a technológia viszonya

Világszerte a munkavállalók 44%-a vállalná, hogy a munkaadójuk a technológia segítségével ellenőrizze munkateljesítményüket, beleértve az érzékelőket és a testen hordható eszközöket, míg 31%-uk ellenezné azt. Addig azonban sokan már nem mennének el, hogy munkáltatóik számára hozzáférést engedjenek személyes adataikhoz. A válaszadók 41%-a nem biztosítana hozzáférést munkáltatója számára személyes adataihoz, például a közösségimédia-profiljához, míg 35%-uk erre is nyitott lenne.

A munkavállalók háromnegyede (75%) világszerte azt mondja, hogy olyan szervezetnél szeretne dolgozni, amely pozitívan járul hozzá a társadalomhoz. Ez a preferencia különösen Kínában (87%), Indiában (90%) és Dél-Afrikában (90%) jellemző.

A gazdasági bizonytalanság azonban korlátozza az embereket ? különösen a fiatalokat ? abban, hogy egy magasztos cél vagy alapelv szolgálatában álló karriert válasszanak. Összességében a megkérdezettek több mint fele (54%) nyilatkozta azt, hogy ha kénytelen lenne választani, akkor inkább olyan munka mellett döntene, amivel a jövedelmét maximalizálhatná, szemben egy olyan munkakörrel, amelyben változást érhet el a világban (46%).

Major Andrea szerint miközben a világ továbbra is egy globális egészségügyi válsággal és gazdasági bizonytalansággal küzd, láthatjuk, hogy a munkavállalók magasabb elvárásokat támasztanak az üzleti szférával szemben, munkáltatóikat arra ösztönözve, hogy pozitívan járuljanak hozzá a társadalomhoz. A PwC cégtársa hozzátette: ?A társadalmi hatások középpontba helyezése és a profit maximalizálása nem zárja ki egymást, sőt a társadalmi célok előtérbe helyezése még javíthatja is a vállalkozás sikerességét.?

fosik usa

#870511 Ibiza

Index - Belföld - Az amerikai külügyminiszter szerint sem az USA, sem az EU nem tud egyedül fellépni Kínával szemben

fosik usa, pedig a versenyt hirdeti.
Miközben zsarolással fenyegetéssel tud csak üzletelni.
kettős beszéd kettős mérce.
Északi áramlat 2őn oroszoknak csak hidrogént akarnak engedni szállítani mert aki részt vett ebben a projektben azt teljesen blokkolják, ellehettelenítik, cégesen és egyénileg is.
Németek belengették, megveszik szaros lng gázukat ha nem ugatnak bele, de legalább is megépítik a terminált.

Hát igen, csak mivel Gat…

#870185 matgab Előzmény: #870178

Hát igen, csak mivel Gates, Zuckenberg meg a hasonlóak már papíron nincstelenek, hiszen mindenüket beletették a maguk által kezelt alapítványokba, így pont megint nem a gazadgokat fogják megadóztatni, hanem a középosztályt.

Olyan, mintha itthon azt mondanák, hogy mindenki fizessen be m2-enként 10.000 ft adót a lakásai után, de aki be tudja mutatni azt, hogy NER-es szerződéseken keresztül lett pénze, az mentesül az adó alól...