Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

Vagy ravasz adócsaló, ha…

#869510 Ibiza Előzmény: #869508

Vagy ravasz adócsaló, ha bármi eljárás indul ellene akkor azonnal terrorról papol, világba kiáltja a fájdalmát.
Általában szaros kis aktivisták az ilyenek, erős jogi háttérrel.

Ebben Ibizával értek egy…

#869508 TrendMan Előzmény: #869505

Ebben Ibizával értek egyet.

És azért a feljelentő tanúságot tett bizonyos bátorságról is.

Azért ez mentalitás kérd…

#869505 Ibiza Előzmény: #869447

Azért ez mentalitás kérdése, saját szabályaimat nem hágom át. Olyan mint amikor a rendőr 70el megy városban.
De persze a békétlenkedő libernyák az már csak ilyen kis cserépedény feljelentgető.

Elmagyarázta a kormány, …

#869430 TrendMan

Elmagyarázta a kormány, miért nem hosszabbította meg május 23-ig a kijárási tilalmat

Mi a lényeg?

Gyakorlatilag azt történt, hogy a 80/2021. (II. 22.) kormányrendeletben felsorolt 78 veszélyhelyzeti kormányrendelet hatályát május 23-ig, mint elméleti lehetőség kinyújtotta a kormány, de ettől az egyes rendeleteknek, vagy azok egyes paragrafusainak az alkalmazhatósága eltérhet. A védelmi intézkedéseket rögzítő 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet idevágó részeinél is pont erről van szó: az alkalmazhatóságuk egyelőre március 1-ig tart és a napokban fog majd a kormány dönteni arról, hogy ezt meddig hosszabbítsa meg.

Kapcsolódó cikkünk

Kihirdették a veszélyhelyzet meghosszabbítását - és megint nagyon zavarosra sikerült

A KTK válasza egyúttal rögzíti azt is, hogy a kormányrendeletben felsorolt 78 veszélyhelyzeti kormányrendelet alkalmazhatósága az egyes kormányrendeletekben külön-külön rögzítve van.

Ezeket kérdeztük

A parlament által hétfőn alkotott 2021. évi I. törvény és az arra épülő 80/2021. (II. 22.) kormányrendelet tartalmával kapcsolatos értelmezési segítségkérés miatt fordultunk a Kormányzati Tájékoztatási Központhoz és az alábbi két kérdésben szerettünk volna tisztán látni:

  • "Jól értjük-e, hogy a 80/2021. (II. 22.) kormányrendeletben felsorolt összes kormányrendelet hatályát meghosszabbította a kormány 2021. május 23-ig, beleértve a 484/2020. (XI. 10.) kormányrendeletben rögzített este 8-tól hajnali 5-ig tartó kijárási korlátozás hatályát is?"
  • "A fentiektől eltérően most a kormány csak az elvi lehetőséget rögzítette arra, hogy a 80/2021. (II. 22.) kormányrendeletben felsorolt összes kormányrendelet hatályát meghosszabbíthassa 2021. május 23-ig, de azt az egyes kormányrendeletekben külön-külön rögzített hatály dönti el (amit bármikor módosíthat is a kormány), hogy az egyes rendeletek hatálya 2021. május 23. előtt, vagy aznap ér véget?"

Ezt válaszolta a KTK

?A parlament tegnapi döntésével felhatalmazást adott a kormánynak a védekezésre. A megkeresésében említett kijárási korlátozás nem hosszabbodik meg 90 nappal, a kijárási tilalomra vonatkozó szabályt a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. Rendelet 28. §-a rögzíti, hogy a rendeletet 2021. március 1-ig lehet alkalmazni, tehát a kijárási korlátozás március 1-ig van érvényben.

Az Országgyűlés által elfogadott törvény és a 2021. február 8. napjával kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbításáról szóló 80/2021. (II. 22.) Korm. rendelet a korábban kiadott veszélyhelyzeti rendeletek hatályát meghosszabbította, de ahogy a kérdésében is jelzi, az egyes kormányrendeletek külön-külön rögzítik, hogy meddig alkalmazandóak.?

Összességében tehát a második kérdésünk a helyes értelmezés és az a lényeg, hogy egy-egy veszélyhelyzeti kormányrendelet hatálya és alkalmazhatósága eltérhet egymástól és a sokakat érdeklő védelmi intézkedések alkalmazhatósága egyelőre március 1-ig terjed.

na mi a tököm

#869372 Spade Előzmény: #869331

egyelóre a kínai gdp előzést regisztráltam. Az h sok mindenben el van maradva az természetes, amikor us átvette a vezetést angliától kb 1880 körül sok mindenben sehol sem volt, a katonaságban az 1. vh-ig anglia vezetett a pénzügyekben kb 1920 ig szintén és a tőzsdében is. Tehát van még rá 40 évük. A lényeg h ez már a jövőben visszafordíthatatlan, főleg miután szétcsalták trumpit, bár hosszútávon az se változtatott volna rajta sokat. Az h lopnak technológiát azt szinte természetes :), az amcsik és a németek is loptak anno az angoloktól..

A robototok nem veszélyezetetik a kínaiak munkáját 20-30 évig mert az ország legnagyobb területei az infrastruktúrában rendkívül elmaradottak és hatalmas fejlesztések lesznek amik növelik a termelékenységet és nem lesznek robotizálva még akkor se ha a gyárakban már egyetlen ember sem fog dolgozni, mert ezek a feladatok a legkomplexebbek a robotok számára emberrel sokkal könyebb megcsinálni és olcsóbb is. A technológiában azért elég jól állnak, Ők is odaértek most a marsra teljesen maguktól még ha nem is engedtek le marsjárót, MOST még, de a holdra már igen és nekik is van kvantum számítógépük a mesterséges intelligenciában pedig már vezetnek. És a tudományos publikációk majd 60%-t kínaiak jegyzik.

Pedig az elektromos autó lesz a jövő az atomerőművek (maghasadásos és fúziós) miatt, amik áramot termelnek és nem kőolajat vagy gázt vagy hidrogént és könnyű mindenhova elvezetni.Ma szinte minden nap adnak át atomerőművet Kínában. És elvileg az iter már működni fog 2025-ben aminek utódja 10-20 éven belül termelni fog. szinte korlátlan anergiával látva el a világot. Az aksik pedig egyre kevesebb anyagot igényelnek, a topikomban van egy video h a toyota már az idén használni fogja a szilárdtestaksikat, és több fejlesztés van pl a grafénekkel amik már alig használnak majd földfémeket, persze valszeg a hibrid járműveknek még hosszú ideig lesz szerepe afrikában dél amerikában ázsiában az arktiszokon ahol a madár se jár nem hogy áram

na mi a tököm

#869331 Ibiza Előzmény: #869329

több területen kell Kínának előrejutni a valódi usa lehagyáshoz.
Növekedésben, jövedelem termelésben valószínűleg le fogják hagyni. Kínának technológiában van lemaradása, lásd processzor és alkatrész gyártás, fegyverek... Pénzügyileg nehéz lesz, mert usa dollárt használják olajelszámoláshoz, ezt használja a drogkereskedelem a feketepiac és a válságövezetek. Usa pénzügyi rendszerét használja a világ és usa adatokra mozognak a tőzsdék. Bármennyi usa adósságot megvesznek jelenleg.
Nem vagyok biztos 100%ban elektromos autóé a jövő, akkuk 50%át sem sikerül visszagyűjteni, ritkaföld fémek kellenek aminek a nagy részét kína felügyeli, környezetszennyező technológia. . hatékonyságban sincs a topon. Valahol a gáz a mozgásenergia visszanyerése, elektromosság, könnyű fúzió környéke lesz a megoldás. Napelemek tózse nem hatékonyak.
A szemétégetés, biomassza-biobriket a hulladékból, biogázok a mezőgazdaságból.. itt vannak lehetőségek.
Az üzemanyag motorok hatásfoka a béka segge alatt van, ebben van hova előre jutni.
A nagy környezettszennyezés az áru mozgatásban van és a nyersanyagok bányászatában. A nem természetes anyagok hulladékkezelése katasztrófa főleg a fejlődő országokban, a lebomlókkal több gond lett mint a mezei műanyagokkal.
Ezekben nem látom kína innovációját.
Kína másol, jól bevált még 5-10évig működő ágazatokba nyomja a pénzt. Gondolom van 20-30-50éves stratégia is de ez nem látszik jelenleg.
Kedvenc témád a robotok, kínában milliárd ember a robot, ha nem lesz kézimunka akkor mit csinálnak? Alapjövedelem? kétlem.
Szerintem a jövőben a tömegtermelés lesz gépesítve, de igény lesz a valódi kézi munkára - most kézművesnek hívják de ez szar promóciós duma.
Valódi, egészséges alapanyagokból- hagyományos szokások alapján készült minőségi áru lesz egy irány.

Ebbe azért beleszól majd a klímaváltozás. Valószínűleg vannak számítások és előrejelzések amik belsőkörösök. Talán Afrika és sok Arab ország élhetetlen lesz 10-20-40éven belül. Ki tudja mire ez a népvándorlás..ha leveszem a liberálkommunisták szavazatigényét..ha hozzáadom akkor nekik win win.


Szóval vissza a témához.. én azt látom egy kínai, orosz, iráni és török összefogás (India kérdőjel) egy arany fedezetű deviza saját pénzügyi elszámoló és web rendszer indításával lenne egy hatalmas fejlődés és persze katonai erő, most már nem atomfenyegetés a kulcsszó hanem az elviselhetetlen veszteség, amiben nincs atom hanem egy félelmetes tűzerő ami pusztít minden élő erőt és technikát, és lokálisan is végzetes fenyegetettség mentesen bevethető.

de ehhez politikai váltás és főleg társadalmi előrelépés. is kell, sajnos ez nem megy majd mert usa megoszt és uralkodik. A törzsi rendszer a kasztrendszer a jobbágy -uraság kényszerképzet nem engedi a valódi világi életet, ami egy valódi nemzeti liberális életforma lehetne amiben van fejlődés és minőségi élet.
Afrika az kuka, 1-2 kivételtől eltekintve még társadalmat sem tudnak létrehozni, tanulatlanok, lusták, igénytelenek, ösztönlények, az erősebb vagy erősebb csoport elveszi ami kell.. ha eddig nem ment ezután sem fog..ők a vadak, kisérleti terep, valamelyik hatalom pénzel és felfegyverez egy saját pszichopatát aki öli a népét és cserébe visz mindent amit lát, sima gyarmatosítás.

na mi a tököm

#869329 Spade Előzmény: #869250

Kína gazdasága lényegében lenyomta amerikát

az amerikai bankkölcsönök 80%-a ingatlanok vásárlására adott jelzálog kölcsönök.
Az amerikai átlag keresőre jutó terhek 40%-a lakhatás,15% nyugdíj és egészségügy, 10% jövedelmi forgalmi adó,
törleszteni kell a diákhitelt és banktartozást, a munkavállaló jövedelme 1/3.t tudja a szükségletei kielégítésére fordítani
a pénzügyi kiadásai nagy része a pézügyi, a biztosítási szektor és ingatlan szektor tulajdonosait gazdagítja.
az us egy járadékszedő élősködő gazdasággá vált és nem értékteremtő gazdaság (ipari kapitalizmus /mint ma kínában/a meghatározó ami 1900-ig volt és felemelte amerkát) Kína ma azt csinálja amit az us-t világhatalommá tette az 1800-as évek végén. Kína termelő üzemekre kutatásra infrastruktúra fejlesztésre ad kölcsönt, amerika jelzálogra, infrastruktúrára fejlesztésre nem ad kölcsönöket csak fedezet mellett . Továbbá a Fed fennállásának elmúlt 100 éve alatt az összes kibocsátott pénz , az összesnek !!! a 40%-t 2020-ban bocsátották ki, amerika összes adóssága ma már meghaladja az összes vagyonát ! Mi a tököm lesz ebből ?
Mo a kínai irányba megy azért a sok gyártelepítés, jó, az autoiparba megy, de ha megnézed akkor akku gyárakat hoznak ide, elektromos kocsikat fognak gyártani hozzá alkatrészeket gyártanak itt, amiből az elkövetkező 10-15 évben a világban hatalmas boom lesz, sztem 5 éven belül be lesznek eu-ban tiltva a nem elektromos új autók

És persze emellett a mezőgazdaságot is nagyon fejlesztik Mo-n az orosz és kínai piac sőt az egész távolkelet (+korea+japán stb) hatalmas felvevő piac lesz

Szeles miért nem a román…

#869285 walex

Szeles miért nem a román vagy a szlovák választáson indul? Ez a lila hazaárulók kedvence, a külföldi jelöltnek szeretnek rendre kampányolni a magyar helyett.


Szerintem sem az.Ugyanak…

#869273 TrendMan Előzmény: #869254

Szerintem sem az.

Ugyanakkor Kósa része volt a --> Humor topikban Kawa Bazsy által publikált keresztrejtvénynek is:

- Mi hiányzik Kósa Lajosból?

Egy ismerősöm szerint egy olyan eszköz, amelynek fa nyele van, a vége fém és fát szoktak hasogatni vele.


na mi a tököm

#869250 Ibiza Előzmény: #869233

még nem alakultak ki a végső adatok, pl szerintem az infláció sokkal több mint halljuk, pl élelmiszer simán 30%
Igen jó a GDP de ennek motorja az autóipar. A teljes ágazati spektrumokban kellene egyenletes növekedés, de sok ágazat földbe állt, most nem vendéglátóra gondolok mert a hazai vendáglátó az leragadt a csumiztató gebines mindig siró sunyi ügyeskedö szintjén. Én azt gondolom nem zártak rossz évet hazai turizmus csúcson volt.
De a húságazatok és az okosparasztok is az állandó sirás kuncsorgás szintjén vannak. Lásd csökkentett áfák, már akkor tudtam be fogják nyelni..mondták lesz majd áfa kommandó..lett a f..st
Most hatalmas pénzek jönnek majd mezögazdaságba, lázár nagyon beleásta magát és sztem jól csinálja ha lesz folytatás.
Nincs más út a mgazdaságban. jó termék, exportban a magas feldolgozási szint, gmo mentesség (táp szinten is)

na mi a tököm

#869233 Spade

Az europa bajnok GDP adatról semmi ? Nemtom talán az ellenzéki sajtóba (444,telex,hvg)n nem írtak róla így senki nem tud róla ? :) Bezzeg karácsony minden fészbooknyafogásáról meg gyurcsány évértékelőjéről nyomattak mindent bár pl karácsonynak a sárgafestéken kívül még nem sikerült semmit sem csinálni, itt meg a szar védekezés meg hibás gazdasági döntések után hopp egy plusszos gdp adat.


És a védekezés??, mindenki itt tolongott a siten is, hogy megmondja a tutit h a magyar gazdaság és védekezés miért szar, a főfő virologus karácsony meg gyurcsány (aki amúgy a minusz GDP növekedések nagy bajoka) meg emberi ontották az észt a boomer háziorvosaik tanácsára,bezzeg a csehek meg bezzeg szlovákia, majd a jó sok tesztelés, aztán itt vannak a segélykiálltások tőlük, Azt javasolták amit a szlovákok, azt kell csinálni, most meg hallgatnak mint szar a fűben. A cecilia meg merkelí meg a többi virológus azt mondta h veszélyes mert hamis biztonságot ad ez a módszer és sok vírusost nem is mutat ki az ellenanyagos teszt. Na és pontosan ez történt, most akkor meaculpáznak ? Egy lofaszt, öntik az ujabb baromságaikat, isten ments h hatalomra kerüljenek. Na és itt is volt a topicban a sok okos (Fecó ?) aki a szlovákokkal jött, akkor most ?? Most megteszi egy bocsi is..

ezek soha.. gondolta átf…

#869213 Ibiza Előzmény: #869201

ezek soha.. gondolta átfésüli a haját és hajrá.. megélhetési politikus mind.. koncokért lepippantják gyurcsótit.. sorba állnak. Legyen ez lmp vagy jobbik.. vagy csálészájú marcika.

Nem ért máshoz muszáj, h…

#869210 TrendMan Előzmény: #869201

Nem ért máshoz muszáj, hogy ezt csinálja.

Ezt az iparágat mégis csak jobban dotálják, mint mondjuk a tanárokat vagy a vendéglátózást.

Ja és maszkban még könnyebb mellébeszélni.