Regisztráció Elfelejtett jelszó

Masterplast

Azért ezt a közel 3000-e…

#871060 walex

Azért ezt a közel 3000-et erős túlzásnak érzem.

Érdekes, hogy lefelé érdemben korrigálni nem akar.

célár: 4.876,-Ft by Kalliwoda

#869748 walex Előzmény: #869704

Beindult a nagyotmondó verseny (már korábban).

Így vész el a hitelesség szép lassan.

q4

#869476 Koffein

Fasza :)

"A Csoport árbevétele 30%-kal nőtt, amihez nagymértékben hozzájárult az új német gyártócégforgalma, de növekedett az alaptevékenység bevétele is.

...

Társaság 2020. IV. negyedévében, EBITDA-ja2728ezer EURvolt, ami több mint duplája az előző év ugyanezen időszakának, míg az adózott eredménye 1505 ezer EUR volt, mely két és félszerese az előző éves bázisnak.Összességében is rekord forgalmat és eredményességet tudhat maga mögött a Masterplast, az árbevétel és EBITDA érték is érdemben felülmúlta a közzétett előrejelzéseket, míg adózott eredménye -elsősorban a kedvezőtlen árfolyamhatások miatt -a várakozások szintjén zárt.A Masterplast több mint 150 millió EUR árbevétel, közel 17 millió EUR értékű EBITDA és 10 millió EUR eletti adózott eredmény előrejelzéssel számol a 2021-es üzleti évre."

https://bet.hu/newkibdata/128526687/MP%202020Q4%20...

ide is

#868009 Koffein Előzmény: #867940

Oknyomoznak? Ezt nem is értem... vannak akik kutakodnak, hogy ki van az adott nick mögött? :)

én nem pf master olvasás hatására kezdtem el gyűjtögetni, ha az alapján hoznék döntést, nem lenne az osztalékportfóliómba ány, ksoft, új belépő masterplast. Mind gyorsan akarnak meggazdagodni, ami nem lehetetlen, de ahhoz nagyobb kockázatos is kell vállalni. Sokaknak csak a bét a célpont, ha esik, csakis a tulajok tömnek, megkérded, miért nem nyitnak usa tőzsde fele, akkor csend van, vagy terelés..


ide is

#867940 Kissherceg Előzmény: #867928

Inkább befektetek, mint kereskedek. Utóbbi is jól ment, de nem akarok egész nap gép előtt száradni, bár a karantén miatt most kb ez történik. Ezért is írtam pár bejegyzést, kurva hideg van kinn. :))

De aktív fórumozásra nagy esély nincs. Segítségnek vélek néhány gondolatot leírni, jó szándéktól vezérelve, de így is oknyomoznak a fórumozók közösségi média felületeken. :)


Egyébként érdemes visszaolvasni a pf master fórum topikját ősszel, mi észosztás ment akkor is :)


Ahogy Buffett mondja vegyél 1USD értéket 50 cent áron. Kirívóan a legolcsóbb cég volt itthon a legjobb kilátásokkal. Azzal nem számoltam természetesen, hogy ilyen hamar 2k fölé kilő az árfolyam, se azzal, hogy ennyi támogatást nyer, jövőbe nem látok. Ha nem lő ki akkor 1. több lenne, 2. ugyanúgy nem csinálnék semmit a pozícióval. A korábbi kérdéseket felteszed magadnak vásárlás előtt sztm segítség.
Októberben bejelentették pl a felújítási programot, ami megerősítette döntésem helyességét. Egészség és építőipar számára a következő évek óriási boomban fognak telni.
Ez csak a belépési történet, utána ki mennyi szeletet hasít ki az adott történetből az még nagyobb kihívás és itt véreznek el sokan. Hiszen kiszállok 1500 körül már az is 10-20 év banki kamat, de akkor megint kereshetnék új céget hasonló kilátásokkal és iszonyat munkát kellene ismét elvégezni. Aztán ott a kétség, hogy találok e. Ettől függetlenül más cégeket is vásároltam ezzel a történettel párhuzamosan, de a lényeg hogy örömmel tölt el tulajdonosnak lenne a Masterplastban. Azt, hogy a piac ezt most 2000-2500-3000 taksálja jelen esetben teljesen mindegy számomra. Ha a piac ismét félreárazza bővítek. :) Érdemes persze vizsgálni az emelkedés dinamikáját, adatait, mert jól olvasható a tőke mozgása róla.


TA: Azért tartanak a brókerházak képzéseket, hogy kereskedésre ösztönözzék és okoskodára a spekulánsokat, hiszen belőlük élnek. Én is alkalmazom, eddig is alkalmaztam kockázatcsökkentésre, ismerem nagyából a teljes tárházat , de azért lássuk be a papír 1100on is már túl vett volt és minden indikátorral már baj volt ki kellett szállni stbstb... Tehát aktív kereskedőknek célravezető skalpolásra, de befektetési döntést nem kellene befolyásolni, max belépési ponthoz.

TA akkor nagyon hasznos, ha te rajzolod :)

ide is

#867928 Koffein Előzmény: #867897

Tök jó Warren Buffetti gondolataid vannak, megoszthatnád egy Kissherceg topikba, hogy tanuljunk.. :))

Amúgy aktívan kereskedsz, vagy már csak befektetsz? :)

ide is

#867897 Kissherceg

Akkor van szükséged pénzre, ha nincs. Ha van és lehetőleg sok, akkor az időd drágább, mint ugrálgassál bohócként a cirkuszban :) Nagyon nagy macera ez a tőzsde.
A pozíció kiválasztásán kell sokat dolgozni, nem a pozíción. Ezen buknak el a népek a tőzsdén, hogy fordítva csinálják.
Tulajdonosi szemlélettel messzebbre jutsz, mintha lovikén tekintesz a tőzsdére.


Jó a cég? Jó. Sok casht termel? Igen. Pozitív a jövőképe rövid és középtávon? Igen. Nagy tulajdonosok és a menedzsment érdekeltek a cég sikerében? Igen. Most kapott kb 8,9mrd ingyen támogatást? Igen. Infláció alatti a hitelkamatok? Igen. Osztalék? Igen.


Na, de nem okoskodom tovább. :)

q3

#867322 Kissherceg Előzmény: #867321

kihez képest tud többet :)

sztm egyértelmű mi történik, nem csak akviról lesz hír :)


Aki kicsit foglalkozott a témával és gondolkodik tudja, hogy a köv 10 év a masteré.

q3

#867321 Ddavid Előzmény: #867320

Jaja, de itt még mindig úgy néz ki valaki vagy valami többet tud és 200-500 milliós forgalom közepette csak veszi.

Kicsit mondjuk verdes az ideg, hogy 2 évvel ezelőtt ültem benne egy szűk évet és nem sok minden történt.