Regisztráció Elfelejtett jelszó

Alibaba

Korrupció

#888139 Koffein

Ezt még az ág is húzza :)

"Közel 4%-os mínuszban van a hongkongi börzén az Alibaba részvénye, miután a vállalat társalapítója és volt vezetője, Jack Ma korrupciós botrányba keveredett az Alibaba egyik leányvállalatával, az Ant Group-pal."

Ping bácsi nem szereti az ilyen nagy cégeket, gatyába kell rázni a milliárdosokat, mert nem tisztelik eléggé a császárt...

a kegyvesztett

#871023 Peti84 Előzmény: #871020

Zuttyot vártam én is. Hetek óta figyelem, főleg hogy mar HKD-ben venném Hong Kongban. Hát Én nem ezt vártam....... Nyilván a piac szempontjából egy kétes dolog zárult le és a bírságot nem tekintik olyan nagynak és örülnek (no meg gondolom a Jack Ma is tudomásul vette, hogy nem nem lázadhat, tanulva az elmmúlt hónapok eseményéből). Mondjuk Én az Ant Groupot is várnám majd IPO-ra, 1 éven belül (hát őket a hatalom kicsit elintézte, de majd helyre teszik és utána akár mehetne is az IPO).

a kegyvesztett

#871020 matgab Előzmény: #871013

nem értem, hogy miért ennyire jó hír ez az 1,8 milliárd dolláros bírság az Alibabának, hogy ettől megy +6-7%-ot...

Olyan, mintha eladtam volna, akkor szokott ilyen logikátlanul mozogni a piac. (Mármint amúgy már eladtam korábban, most nincs ilyen)

996

#867134 matgab Előzmény: #867131

Azon gondolkodom, hogy kellene írjak a Twitteren Elon Musk-nak, hogy ha nem utal nekem 100 millió dollárt , akkor veszek Tesla részvényt... Neki aztán tényleg többe fog kerülni 10% bukó, mint mocskos 100 millió USD...

Végülis amikor Amazon-t vettem 950 USd-n az is beesett 800-ra. Amikor Apple-t vettem még 130-on, akkor beesett az is 90 alá.

Hát egy Tesla az szerintem 90%-kal esne , ha vennék egy komolyabb pakkot.

996

#867038 matgab Előzmény: #842311

Mi a véleményetek róla mostanában? Eléggé alátettek. de kérdés, hogy mennyire akarja beszivatni Jack-et a kínai kormány?

Mert ugye ha nem fúrták volna meg az Ant IPO-t és nem cseszegtetnék a tröszt vizsgálattal meg most jött az Ant elleni pénzügyi felügyeleti eljárás, akkor ma már lehet 300 lenne.

Ha vennék, akkor felszámolnák az egészet, ha meg nem veszek, akkor egy pillanat alatt felmegy 300 fölé...

996

#842311 Koffein Előzmény: #842309

jaja nem csalódtam a kis rabszolgahajcsárba :)

lentebb van egy videó, amiben kifejti, hogy ha valaki az ali csoportnál alkalmazott, akkor 12 óra az ali csoporté, ha igazgató, akkor 24óra az ali csoporté, ha meg partneré válik, akkor az élete is, az ali csoporté... :)

belevágnak a disznó bizniszbe is

#823729 Koffein

"Évi 10 millió sertést akar szállítani az évtized végétől az 55 millió tonna disznóhúst fogyasztó kínai húspiacra az Alibaba. Az e-kereskedelmi óriáscég a szecsuáni Tequ Grouppal együttműködve fektet a sertésszektorba. A kézimunkát nagyrész kiváltó technológiával kocánként évi 32 malacos szaporulatot tervez, és radikálisan javítja az élve születés arányát is. Az egyedi azonosításra, megfigyelésre, adatgyűjtésre és kezelésre épülő digitális rendszer figyeli az állatok fejlődését, viselkedését is. Érzékeny szenzorokkal kiszűri a megbetegedésre utaló hangokat, ami alapján elkülöníthetik a fertőzésgyanús egyedeket. Ha beválik a technológia, a hatalmas húspiacon nagyot kaszálhat az Alibaba. Az amerikai vámháború miatt is égetővé vált Kína sertés-önellátás, amely még évi csaknem 2 millió tonna importra szorul."


Re: Alibaba buys $459M stake in Chinese hotel tech company

#714685 matgab Előzmény: #710803

nagy késztetést éreztem, hogy vegyek, de aztán a megerősíti a vételt gombra nem nyomtam rá...:-)