Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Nemetorszag

#865437 prfecó Előzmény: #865436

Németországban akinek nem éri el a nettó jövedelme egy értéket , annak a havi lakbér ének 50-80 százalékát az adott önkormányzat állja. Az élelmiszer költségek magyar árszint alatt , a szolgáltatások azok drágák. Viszont a keressetek sima Kőműves esetén 3000 EUR , villanyszerelő 3500 euró , tanár is 250EUR

mondjuk Hollandiában a m…

#865436 prfecó Előzmény: #865426

mondjuk Hollandiában a magyar anyanyelvű gyerekeknek ingyenes az óvoda . Es igaz nem fizetnek szülés után az anyukának egy fillért sem. Aki otthon marad van annnyi pénze, aki visszamegy dolgozni fizetik a bölcsőde költségeit.

Ezzel nincs is gond, csa…

#865427 Koffein Előzmény: #865426

Ezzel nincs is gond, csak arra akartam reflektálni, hogy szeretik azt mondani a politikusok, meg ilyen olyan újságírók, hogy német minimálbér 2szer 3szor nagyobb, mint a magyar, de arra nem térnek ki, hogy ott mennyibe kerül az átlag élet... pl egy kerékcsere 100euró, itt meg sokalljuk az 5e-t, miközben a hanyatló nyugaton... havernak elromlott az autóba a generátor 800euró huss, magyar szervizbe kb 100e.ből megvan.. gondoljunk bele, egy minimálbérből élő, hogy pergeti ki a 800eurót, amikor hó végén közel nullán van? persze, két főnél, egy párnál már más a helyzet, ha mindketten dolgoznak..

igen, ez a normális, min…

#865426 Ibiza Előzmény: #865424

igen, ez a normális, minden piaci áron van.
Az átlag német nullán van ha normálisan él, jár moziba kozmetikushoz autót viszi a szervízbe.
Lehet alacsonyak a bérek nálunk de rengeteg dolog ingyen vagy alacsony áron van, sok a szociális juttatás.
Pl. Ismerősök Hollandiában mondják iszonyat pénz az óvoda, inkább egyikük otthol marad. A gyerek születése után 3hónapig maradhatott otthol..stb stb

De úgy tapasztalom a világ minden országában kialakul ez, kb nulla az egyenleg hóvégére..hacsak nem vállalsz többletmunkát vagy nem takarékoskodsz.


Anno olvastam: amikor nszk márkát bevezették, beállították az értékét az volt a szemont. 1/3 bér a rezsi 1/3 bér a lakbér 1/3 bér amit költhet.

Na igen, a németeknél a …

#865424 Koffein Előzmény: #865421

Na igen, a németeknél a minimálbér kb 1200 euró, amit kézhez kap, egy átlagos lakás (50nm körül) lakbére közel 800-1000 euró, kis lyuk 400-500 (20-25nm), plusz rezsi, kaja, s hónap végén ott van, hogy közel nullán van... de magyar szemmel 1200 euró, az mégis 400e feletti összeg, ebből magyar földön lehetne dőzsölni, magyar árakon, de német árakon lófaszra sem elég...

A minimálbér az egy dolo…

#865421 Ibiza Előzmény: #865410

A minimálbér az egy dolog, ma már a németeknél is van, korábban egyáltalán nem volt náluk.
A piac diktálja a béreket. Egy jó villanyszerelő ma már 400-600ezret keres, de a vizes vagy a burkoló is, egy informatikus 1milka körül kereshet, cnc-s is 500-600at. De az összes minőségi szakmunkás is csak magas bérrel elérhető.
Sok a beruházás szükség van építészekre projekt menedzserekre.
Az alacsonyan kvalifikáltak vagy a divatszakmában természetes folyamat az alacsony bérezés. Egy bölcsész diplomással mit kezdesz?
Le kell dobni a szocialista gondolkodást, nem lehet mindenkiről gondoskodni, ettől kapok kiütést a fidesz kormánytól, mindenkin segít menteget, ahelyett, hogy individuális gondolkodásra tanítaná az embereket.


Számomra egy normális társadalom úgy működik:
Van egy társadalom aminek van egy fejlődése, ebben a társadalomban vannak feladatok, amit a piac beáraz, mindenki eldönti mire alkalmas és melyik szeletében teljesít 100%osan.
Vannak az önálló független emberek aki közösségben élnek. Tesznek magukért a családjukért a lakóközösségükért az országukért az emberiségért a világért. Ezek nem nagy szavak csak át kell gondolni.
A jó kormány dolga meghatározni a fejlődési irányokat, az ország adottságait földrajzi elhelyezkedését kihasználva erre az összes szinergiát és forrást.
Mivel a társadalmak egyre jobban élnek és az emberek adóznak ezzel kiépítik a szociális rendszert amit azok vesznek igénybe akik rászorulnak. A kormányok dolga a társadalmi felépítmény kialakítása és annak hatékony működtetése.

Ma átverik a gyereket a divatos diplomán függetlenül attól, alkalmas vagy sem arra a feladatra. Utána meg szopacs,
"Angliában dolgozik a gyerek.." mondom na sikerült, mit csinál, hááát még nem a szakmájában de most pizzafutár de csak a nyelv miatt... de már keresget...jól áll. Ja.
A másik majd ő kimegy tanárnak, mondom faterjának i zu, mondja már van állása, mondom sikerült? mit? hát még szociális munkás de alakul.. már 3 éve alakul.. és azonnal elfogadnak olyan feltételt amit itthol nem. alagsori lakás esetleg lakótárssal..


Nálam volt egy kismaki mondja az igényeit, telefonhasználat, céges autó, havi 300nettó plusz cafetéria, mondom nálunk elöszőr a feladatot nézzük és a rátermettséget a feladathoz nem kell cégautó.. na ez a csóka is pizzafutár lett angoloknál.. alagsori lakással.

hitelt nem kötelező felvenni. nem kell sok ész ahhoz, hogy tudjuk mi a jó és mi a rossz hitel.



A mató féle résszel nincs gondom 99%ban jól csinálja.



Magas kamatot ad az állampapírra, ez jó, magyarnak fizeti a magasabb kamatot és megtakarításokból finanszírozza a hiányt.
Ha forintról forintra nézed akkor jó megoldás az emberek zömének nincs szüksége eurra.
Ha mató elad eurt akkor olcsón finanszíroz.
Az eur áfolyamot nem a kormány állítja be, sőt, a spekulánsok ezt várják beavatkozzanak.
Szerintem átállunk eurra de 320 felett hazaárulás a váltás, 290el visszakapnának valamit az emberek.
A mostani árfolyamon leértékelnék a nemzeti vagyont az embereket, előnybe kerülnének a külföldiek.

Én számítok erre a választások előtt.
Mert ha ellenzék nyer ők a külföldiek érdekeit fogják nézni azonnal bevezetik piaci áron eurt amit gondolom előtte még beállítanak.

Szerintem megtehetik, egyik napról a másikra átváltják a számlákon meglévő pénzt 320al és családonként fejenként 500ezret még beváltanak ezen az árfolyamon a többit csak piacin.
Azonnal tisztulna a gazdaság és buknának a spekik.





Az lemaradt, hogy úgy br…

#865410 walex Előzmény: #865395

Az lemaradt, hogy úgy bruttó 161 ezer a minimálbér, hogy közben agyonverték a forintot a folyamatos leértékeléssel, a valós inflációról nem is beszélve.

Most épp 360 Ft körül van egy euro, de tavaly év közepén még 330 alatt is volt.

Szépen bevitték a MÁP Plusszal a megtakarítókat a málnásba. Sejthező volt,a csapból is az folyt, hogy milyen jó lesz ez. Kinek is?!

Felőlem elhúzhat mindegyik,a magyar adófizetők pénzéből élősködő párt és politikus, aki/amelyik az utóbbi 30 évben kormányzati szerepben volt. Már rég minimum szlovének, csehek szintjén kellene állnunk, ehhez képest románok kirakták már az irányjelzőt előzésre készülve. Erre verik a vállukat, hogy micsoda gazdasági csoda, ami itt van?

Lakosság egy része kitömve újra hitelekkel,a legjobb rabszolga, amelyik ki van szolgáltatva. Nem ugrál, nem dumál, dolgozik.

amíg megélnek a megosztá…

#865395 Ibiza Előzmény: #865365

amíg megélnek a megosztással és számlázhatnak sorosnak a megélhetésiek addig nem lesz rend.
Ha az emberek nem a mesterséges megosztásra reppennének rá hanem értékeket programokat, emberi tartást, méltóságteljes viselkedést várnának el akkor jöhetne csak egy új politikai paletta.
Fidesznek van egy előnye, orbánt ki lehet pattintani, egy varga meg tudná oldani, rend a pártban rend a kormányban, új szelek.
Rogánokat mészárosokat kiszorítani.

https://g7.hu/vilag/2020…

#865365 walex

https://g7.hu/vilag/20201119/lengyelorszagban-a-ne...

Az elmúlt 30 év kormányzó pártjainak szégyene, hogy lassan annyi a lengyel nettó minimálbér, mint a magyar bruttója és még itthon a bruttó 160-ra el is várják politikusaink,hogy meg legyen veregetve a válluk.

Igazán eltakarodhatna végre mind a moslékkoalíciósokkal együtt.

-- Köztévé 2020. 11. 11. este --

#865144 prfecó Előzmény: #865135

sajnálom , hogy összekevertek Horvátországgal és Szerbiával .... mi már a balkán legsötétebb zugaival vagyunk egyszinten mondjuk Törökország Erdoganjával

-- Köztévé 2020. 11. 11. este --

#865143 prfecó Előzmény: #865135

sajnálom , hogy összekevertek Horvátországgal és Szerbiával .... mi már a balkán legsötétebb zugaival vagyunk egyszinten mondjuk Törökország Erdoganjával

-- Köztévé 2020. 11. 11. este --

#865135 TrendMan

1. Járványügyi híreket adnak Magyarországról.

2. Moderátor:

- Maradunk a Balkánon, járvánnyal kapcsolatos hírek a szomszédból.

3. Járványügyi híreket sugároznak Horvátországból és Szerbiából.

4. Moderátor:

- Az előbb tévesen fogalmaztam: Nem maradunk, hanem tovább megyünk a Balkánra.

:-)

-- alternatív történetek ?? --

#865117 TrendMan

Mindenesetre érdekes értékrendbeli anomáliákról van itt szó:

https://www.msn.com/hu-hu/hirek/belf-ld/kimondhatj...

Képzeljük el, hogy mondjuk a sziú törzsi tanácsban ülünk, ahol éppen arról van szó, hogy mostanában egyre több cowboy érkezik meg a sziú vadászterület határára, ahol bebocsátást kérnek (sőt időnként átszivárognak a határon !!!) azért, hogy néha elejthessenek egy-egy vadat. (?)

Rasszista-e Fehér Bika, ha nemet mond?

Igazat lehet-e adni Kókadt Szamár-nak, ha azzal érvel, hogy a cowboy-ok úgyis majd tovább mennek a Kajovák wigwamjai felé?

Napirendre kell-e tűzni Ágaskodó Furulya esetét, aki mostanában arról zenél, hogy két magányos sziú harcos hogyan talált egymásra, miközben Totankára vadásztak a határszélen?