Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Ibiza Előzmény: #865410

A minimálbér az egy dolog, ma már a németeknél is van, korábban egyáltalán nem volt náluk.
A piac diktálja a béreket. Egy jó villanyszerelő ma már 400-600ezret keres, de a vizes vagy a burkoló is, egy informatikus 1milka körül kereshet, cnc-s is 500-600at. De az összes minőségi szakmunkás is csak magas bérrel elérhető.
Sok a beruházás szükség van építészekre projekt menedzserekre.
Az alacsonyan kvalifikáltak vagy a divatszakmában természetes folyamat az alacsony bérezés. Egy bölcsész diplomással mit kezdesz?
Le kell dobni a szocialista gondolkodást, nem lehet mindenkiről gondoskodni, ettől kapok kiütést a fidesz kormánytól, mindenkin segít menteget, ahelyett, hogy individuális gondolkodásra tanítaná az embereket.


Számomra egy normális társadalom úgy működik:
Van egy társadalom aminek van egy fejlődése, ebben a társadalomban vannak feladatok, amit a piac beáraz, mindenki eldönti mire alkalmas és melyik szeletében teljesít 100%osan.
Vannak az önálló független emberek aki közösségben élnek. Tesznek magukért a családjukért a lakóközösségükért az országukért az emberiségért a világért. Ezek nem nagy szavak csak át kell gondolni.
A jó kormány dolga meghatározni a fejlődési irányokat, az ország adottságait földrajzi elhelyezkedését kihasználva erre az összes szinergiát és forrást.
Mivel a társadalmak egyre jobban élnek és az emberek adóznak ezzel kiépítik a szociális rendszert amit azok vesznek igénybe akik rászorulnak. A kormányok dolga a társadalmi felépítmény kialakítása és annak hatékony működtetése.

Ma átverik a gyereket a divatos diplomán függetlenül attól, alkalmas vagy sem arra a feladatra. Utána meg szopacs,
"Angliában dolgozik a gyerek.." mondom na sikerült, mit csinál, hááát még nem a szakmájában de most pizzafutár de csak a nyelv miatt... de már keresget...jól áll. Ja.
A másik majd ő kimegy tanárnak, mondom faterjának i zu, mondja már van állása, mondom sikerült? mit? hát még szociális munkás de alakul.. már 3 éve alakul.. és azonnal elfogadnak olyan feltételt amit itthol nem. alagsori lakás esetleg lakótárssal..


Nálam volt egy kismaki mondja az igényeit, telefonhasználat, céges autó, havi 300nettó plusz cafetéria, mondom nálunk elöszőr a feladatot nézzük és a rátermettséget a feladathoz nem kell cégautó.. na ez a csóka is pizzafutár lett angoloknál.. alagsori lakással.

hitelt nem kötelező felvenni. nem kell sok ész ahhoz, hogy tudjuk mi a jó és mi a rossz hitel.



A mató féle résszel nincs gondom 99%ban jól csinálja.



Magas kamatot ad az állampapírra, ez jó, magyarnak fizeti a magasabb kamatot és megtakarításokból finanszírozza a hiányt.
Ha forintról forintra nézed akkor jó megoldás az emberek zömének nincs szüksége eurra.
Ha mató elad eurt akkor olcsón finanszíroz.
Az eur áfolyamot nem a kormány állítja be, sőt, a spekulánsok ezt várják beavatkozzanak.
Szerintem átállunk eurra de 320 felett hazaárulás a váltás, 290el visszakapnának valamit az emberek.
A mostani árfolyamon leértékelnék a nemzeti vagyont az embereket, előnybe kerülnének a külföldiek.

Én számítok erre a választások előtt.
Mert ha ellenzék nyer ők a külföldiek érdekeit fogják nézni azonnal bevezetik piaci áron eurt amit gondolom előtte még beállítanak.

Szerintem megtehetik, egyik napról a másikra átváltják a számlákon meglévő pénzt 320al és családonként fejenként 500ezret még beváltanak ezen az árfolyamon a többit csak piacin.
Azonnal tisztulna a gazdaság és buknának a spekik.