Sziasztok!
Most találtam, olvastam miután beírtam....
"Jónap Richard" cikkét nagyon jónak és mindenki számára hasznosak tartom:
„Aki a határait feszegeti megtapasztalhatja, hogy a határai visszafeszítik őt.”
..."AMI EZEN A HÉTEN TÖRTÉNIK AZ A KISZÁMÍTHATÓ IDŐPONTBAN BEKÖVETKEZŐ KISZÁMÍTHATATLANSÁG.
Ez szemben például a 2001-es WTC elleni terrortámadással, amikor kvázi 18 perc alatt változott meg drámaian a tőkepiac hangulata azt az előnyt adja a piaci szereplőknek, hogy lelkileg felkészülhetnek az árak csapkodására. Az egyes megkötött ügyletek kockázatossága alapján háromféle módon nyithatunk pozíciókat az elnökválasztás kapcsán:
- Előre meglévő fedezetlen pozíció vagy az elnökválasztás előtt megnyitott valamilyen esemény bekövetkeztére spekuláló pozíció: ez az ügyletfajta kockázatkezelés szempontjából egy rémálom. Sokszor nincs stop-szint, ahol zárni lehetne a veszteséges pozíciót. A piac sok ilyen esetben egyszerűen odébb ugrik. Óriási pénzt lehet keresni és bukni rajta. Vakmerőség szempontjából ez nem a nyugdíjas szörfösök stílusa.
- Az adott esemény kimenetelére történő reagálás, egy reakció-trade: kockázatkezelés szempontjából összehasonlíthatatlanul jobb az előzőnél. Kiszűri a pozíciónk számára katasztrofális hatással járó eseményeket, ám még mindig nem látjuk belőle a piaci szereplők összpozicionáltságát, a piac akaratát.
- A reagálásra történő reagálás: ez a hosszú élet titka a tőzsdei kereskedésben. A türelem, amikor valaki kivárja nem pusztán az esemény végeredményét, hanem megnézi az elsődleges piaci reakciót is. Amikor pedig a piac már megmutatja a jó stop-szinteket, akkor kalkulálható módon lehet beszállni az adott dologba. Úgy, hogy az új trend a barátunk tud lenni.
Én személy szerint ezeket a piaccal való harmadik típusú találkozásokat javaslom mindenkinek, aki kereskedni szeretné az amerikai elnökválasztást. Olyan hetünk van most, ahol a hullámok születnek, ám vigyáznunk kell magunkra, hogy ne csináljon ki minket a gigantikus erejű első hullámok egyike.
Rengeteg jó kereskedési lehetőségünk lesz heteken át pusztán az elnökválasztás eredménye által generált portfólió átrendeződések kapcsán.
A következő napokban azonban nem árt extrém óvatosnak lenni!"
http://concordeblog.hu/2020/11/02/ahol-a-hullamok-...

Futuresen is felment 4 óráson a Kijun vonalához.