már most jó a short
De miért húzzák fel mindig ide, nem azért, hogy egyszer tovább rántsák fel?
Ma is levitték a béka segge alá, aztán megint ide felhúzták...
Igaz, egyre magasabb aljak vannak:
https://invst.ly/rbaptFuture 3.117.
Szerintem az SP kész. FAX van lemaradva, de ehhez már hozzászoktunk.
Mivel itt tudom, hogy nagyra értékelik az árnyalatokban gazdag színes alkotásokat, jöjjön egy szép kép
Az ilyen és hasonló, akár jóval nagyobb felhúzásokat 1, 5, 15 perces TF-en mostanában nem kereskeded le? Sokszor percesen szoktál néhány tíz pontokat lekereskedni.
Lenthor, köszönjük az összefoglalót az RSI-ről. Én is arra figyelek a leginkább az indikátorok közül (meg az MACD-re). Az RSI nekem mostanában az 50-es felső értékre van beállítva. Ha ehhez tartanám magam, és a legtöbbször automatikusan belépnék és kilépnék az 50-es érték alapján (ha más is megerősíti, pl. MACD, Stochastic), akkor már jelentős pluszom lenne. Csak feszültség alatt sokszor csak az árfolyamot, a gyertyákat látom, és mire az RSI-re fókuszálok, a legtöbbször már rég lekéstem a jó belépőről, kilépőről. Ez a folyamatos, jelentős késés végtelenül dühít és az, hogy nem hallgatok a megérzéseimre, amiket a chatrjaim is alátámasztanak. Már beírtam, hogy a Donchian csatorna aljának közelében a legtöbbször longba kellene lépni, a tetejének a közelében pedig shortba, ha fordulni látszik az árfolyam, de szinte soha nem sikerül ez sem, pedig látszik a charton.
Az adott chartodra visszatérve, azon elvileg pozitív divergencia volt június elejéig. A napos charton az RSI a legutóbbi, 12900 környékéről 11500 környékére esés során pl. nem ment 50 alá, csak kb. 53-ig (csak a 13800-ról történt zuhanásnál ment gyorsan 50 alá), csak a 4 órás ment RSI 50 alá. úgy hogy a naposnál kisebb TF-en kell jobban figyelni.
https://invst.ly/rbafd
RSI-ről néhány szót:
1.) Az RSI indikátor 2 legtöbbek által ismert értéke a 30-as és a 70-es szintek. 70 fölött az adott eszköz ára erősen túlvett, 30 alatt pedig erősen túladott.
a.) Konzervatívabb megközelítés akkor nyit kereskedést, amikor az indikátor vonala visszatér a 30 és a 70-es szint közé a kilépés után. (tehát pld. 70 feletti értékről visszatér 69 alá, akkor nyit shortot)
b.) Spekulatív kereskedő akkor száll be, amikor kilép és nem várja meg a visszatérést a normál tartományba.
2.) A második népszerű használat az 50-es érték. Trend megerősítő jelzésének szokták használni. Azt kell figyelni, hogy amikor az 50-es szinten átlép és elindul az adott irányba (vagy felfelé vagy lefelé), akkor ad jelzést a beszállásra megcélozva az adott kereskedési irány folytatódását.
Jelenleg 55%-on áll az RSI, tehát hamarosan jöhet a trend megerősítése lefelé, amikor eléri az 50%-ot. Tehát nem késő shortot nyitni KB58!!!!!

Hetes chart.
2012 óta emelkedés kisebb korrekciókkal.
Belefér egy A-B-C
A "B" most a trendvonalig ment fel.

Mert 4 óráson nem vette figyelembe a tüskéket, pedig ott azért kereskedtünk.