Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

S&P500

#860998 KB58 Előzmény: #860993

De miért húzzák fel mindig ide, nem azért, hogy egyszer tovább rántsák fel?

Ma is levitték a béka segge alá, aztán megint ide felhúzták...

Igaz, egyre magasabb aljak vannak:

https://invst.ly/rbapt

S&P500

#860992 KB58 Előzmény: #860951
Szarvasvadasz mostani beírása a DAX fórumba (érdekes charttal, ilyent még nem láttam tőle):

Mivel itt tudom, hogy nagyra értékelik az árnyalatokban gazdag színes alkotásokat, jöjjön egy szép kép

a DAX

dilemmájáról.

dax

#860990 KB58 Előzmény: #860988

Az ilyen és hasonló, akár jóval nagyobb felhúzásokat 1, 5, 15 perces TF-en mostanában nem kereskeded le? Sokszor percesen szoktál néhány tíz pontokat lekereskedni.

dax

#860989 KB58 Előzmény: #860987

Lenthor, köszönjük az összefoglalót az RSI-ről. Én is arra figyelek a leginkább az indikátorok közül (meg az MACD-re). Az RSI nekem mostanában az 50-es felső értékre van beállítva. Ha ehhez tartanám magam, és a legtöbbször automatikusan belépnék és kilépnék az 50-es érték alapján (ha más is megerősíti, pl. MACD, Stochastic), akkor már jelentős pluszom lenne. Csak feszültség alatt sokszor csak az árfolyamot, a gyertyákat látom, és mire az RSI-re fókuszálok, a legtöbbször már rég lekéstem a jó belépőről, kilépőről. Ez a folyamatos, jelentős késés végtelenül dühít és az, hogy nem hallgatok a megérzéseimre, amiket a chatrjaim is alátámasztanak. Már beírtam, hogy a Donchian csatorna aljának közelében a legtöbbször longba kellene lépni, a tetejének a közelében pedig shortba, ha fordulni látszik az árfolyam, de szinte soha nem sikerül ez sem, pedig látszik a charton.

Az adott chartodra visszatérve, azon elvileg pozitív divergencia volt június elejéig. A napos charton az RSI a legutóbbi, 12900 környékéről 11500 környékére esés során pl. nem ment 50 alá, csak kb. 53-ig (csak a 13800-ról történt zuhanásnál ment gyorsan 50 alá), csak a 4 órás ment RSI 50 alá. úgy hogy a naposnál kisebb TF-en kell jobban figyelni.

https://invst.ly/rbafd

dax

#860987 Lenthor

RSI-ről néhány szót:

1.) Az RSI indikátor 2 legtöbbek által ismert értéke a 30-as és a 70-es szintek. 70 fölött az adott eszköz ára erősen túlvett, 30 alatt pedig erősen túladott.

a.) Konzervatívabb megközelítés akkor nyit kereskedést, amikor az indikátor vonala visszatér a 30 és a 70-es szint közé a kilépés után. (tehát pld. 70 feletti értékről visszatér 69 alá, akkor nyit shortot)

b.) Spekulatív kereskedő akkor száll be, amikor kilép és nem várja meg a visszatérést a normál tartományba.

2.) A második népszerű használat az 50-es érték. Trend megerősítő jelzésének szokták használni. Azt kell figyelni, hogy amikor az 50-es szinten átlép és elindul az adott irányba (vagy felfelé vagy lefelé), akkor ad jelzést a beszállásra megcélozva az adott kereskedési irány folytatódását.

Jelenleg 55%-on áll az RSI, tehát hamarosan jöhet a trend megerősítése lefelé, amikor eléri az 50%-ot. Tehát nem késő shortot nyitni KB58!!!!!

https://invst.ly/rb9uy

Ma este 20:00 órakot FED FOMC jegyzőkönyv

#860982 KB58

Ma este 20:00 órakot FED FOMC jegyzőkönyv.

dax

#860973 olika78 Előzmény: #860966

Ad oladalán, a buxelliotton kisbandi, aki állítólag elég jól céláraz SPre 3400at DAXra 13400at lőtt be, érdekes lenne.

Első körben.