Ne kockáztass, most nem bír esni. Várd ki a megfelelő belépést.
Ne kockáztass, most nem bír esni. Várd ki a megfelelő belépést.
Fed most nevetséges 2 milliárd dollárt nyomtatott.
szerintem örülnek neki, hogy az 1,5m új munkanélküli ellenére nem nőtt a tartós munkanélküliek száma...
Most minek örülnek? A sz.. amerikai adatoknak? Vagy a FED megint betolt valamit?
Azért a szokásos szó használatommal élve, aljas mozgások vannak. Néhány perc alatt fel-le száz pont.
Órás Ichimoku!
Kialakult, ahogy vártam az órás "halál kereszt"
Kóstolgatja az órás Kumo alját. Az eséshez a Kumo alá kell kerülnie az árfolyamnak.

12.205-re tehetted volna a stopot és még ha átlépi, akkor is a csak a semleges területen van.

Első próbálkozás meg volt, hogy a 12.000-et áttörjék. Még a bikákban volt annyi erő, hogy visszaverjék.
De, másodszor is lesz?

ja várj, az autóipart meg sem említettem, akiknek hatalmas beruházásokat kellene csinálni, mert technológia váltás van, de közben az autóipari vásárlások meg jelentősen csökkennek. Egy -egy elhibázott fejlesztési irány, vagy nem megfelelően időzített költségcsökkentés, modellváltás egyből csődbe tudná vinni a legtöbbet...
Ezeket már igen, de sztem ez csak a kezdet...
Jöhetnek itt még a légitársaságok, (American Airlines, Delta, Southwest, bármelyik európai), jöhetnek az olajipari cégek, jöhetnek az ingatlanos cégek (bevásárló központok), jöhetnek a turisztikai cégek , vagy bármelyik retail üzletág ami néhány hónapig nem bírja ki. Mivel leállnak az ingatlan fejlesztések, ezért az építőipari cégek, gépgyártó cégek (építő és olajipar) is nehéz helyzetben lesznek. Aztán a sport és sporttal kapcsolatos cégek, televíziós cégek (sportközvetítések, reklám bevétel csökkenése) és természetesen ezek cégek hitelezői a bankok...
És akkor azokról a cégekről nem is beszélünk, akik eddig valamilyen módon hamisították a beszámolóikat, vagy csak hitelek görgetésével élték túl az eddigi likviditási bőséget. Ezt is írtam márciusban, hogy sok pénzügyi botrány fog felszínre kerülni a covid miatt, mert ha valahol kifogy a pénz, amivel fizetni kéne, de a beszámolóban ott van akkor ott előbb utóbb elkezdik megkérdezni, hogy hol van akkor az a lóvé... Gondolod , hogy a Luckin és a Wirecard az egyedüli ilyenek? Még bőven vannak. Az összes olyan cég, ami különböző offshore számlákon tartja a pénzét az potenciális gyanús...
És akkor még ott vannak a teljesen túlhype-olt cégek totálisan félreárazva: Virgin Galactic, Tesla, cannabis részvények, vagy a különböző gyógyszer ígéretekre beárazott cégek. Még az Amazon ára is messze hatalmas jövőbeni profitvárakozásokat tükröz. Ezek közül bármelyiknek összeomolhat az árfolyama, ha arról lesz szó, hogy virítani kell a pénzt, meg lejáró adósságokat visszafizetni.
Nos a fentiek közül melyiken lepődnél meg ha bekövetkezne?
Beárazott a piac már 4 ilyet. De itt iparágakról beszélek. Lufthansát meg fogják menteni , mint brand-et, viszont ilyen mentegetés után általában a régi tulajdonosok ki vannak semmizve.
Ezeket már beárazta a piac. Na jó, a Lufthansa még játékban van, de azt úgyis meg fogják menteni mert európa, ha nem a világ legnagyobb légitársasága.