Ezeket már beárazta a piac. Na jó, a Lufthansa még játékban van, de azt úgyis meg fogják menteni mert európa, ha nem a világ legnagyobb légitársasága.
Ezeket már beárazta a piac. Na jó, a Lufthansa még játékban van, de azt úgyis meg fogják menteni mert európa, ha nem a világ legnagyobb légitársasága.
csapkodás? Wirecard, Lufthansa, Luckin, Hertz... És ez még csak a kezdet.... Ez nem csapkodás, hanem becsapódás lesz inkább...
nem azt mondtam, hogy abbahagyják. Trump alapvetően biztos forszírozni fogja a nyomtatás folytatását.
A FED-nek sincs ellenére, hiszen az ingyenpénzéből megvásárolhatja magának a fél világot , illetve amúgy is kamatot szed a kinyomtatott pénzek után a költségvetéstől.
Az hogy szakmailag mennyire hirtelen akarják ők elárasztani a dollárral és mennyiben okozhatja ez a dollárjukban nyilvántartott vagyon erodálását, azt ők tudják.
Másik oldalról viszont minél kevésbé pumpálnak, annál hálásabb lesz novembertől Biden, ha ő nyer. Neki az az érdeke, hogy novemberig zuhanjon a tőzsde, legyenek elégedetlenek az emberek és ő egy alacsony bázisról kezdje el az elnöki pályáját elkezdeni...
Tehát emiatt benne van az is akár, hogy még akár vissza is csökkent a FED.
Ezektől a néhány perc alatti 100 pontos mozgásoktól teljesen ki vagyok akadva.
--------------------------------------------------
én meg nem! Ekkor lehet keresni, ha tudod, hogy hol az ellenállás és bevásároltál.
Én meg akkor akadok ki, amikor kár volt a gépet bekapcsolni, mert semmi mozgás nem történt.
Mindenben igazad van, kivétel a FED és EKB pénznyomda. Nem fogják abbahagyni.
A hírek egyértelműen negatívak:
nő a covid,
egyre inkább növekvő csődszámok,
magas munkanélküliség,
növekvő aranyár
növekvő olajkészletek,
romló IMF gazdasági előrejelzések,
pénzügyi csalás (wirecard)
Ezek alapján már régen esnünk kellene és a DAX-nak is 5000 körül kellene járnia.
Az egyetlen dolog ami miatt nem ott van, az a nyomorék néhány ezer milliárd dollár, eur, jen , font amit a központi bankok kinyomtattak, no meg az a néhány millió új kisbefektető...
Most az utóbbi napokban nem nyomtattak , meg is van egyből az eredménye.
Tegnap lehetett látni, hogy Luckin Coffee, Hertz APT meg ilyenek ralliztak. Tipikus Robinhood-os kategóriák (amiből az APT-t még megértem, de az is kisbefektetői részvény, a pf-en is mindenki arra gerjed).
Szóval ha a FED nem nyomtat és a kisbüfik elkezdik elveszíteni a pénzüket, akkor itt valahogy mégis nagy és gyorsuló esést várok, amit remélem alátámaszt valami technika...
Dupla aljat telibe kaptam és longba vágtam magam. Ezért is remélem, hogy marad ez az irány.
Ezt nagyon eltaláltad! :)
És most nagyon jól jött, mert legalább tudjuk/értjük, hogy mi is zajlik.
Köszi!
Ezektől a néhány perc alatti 100 pontos mozgásoktól teljesen ki vagyok akadva. Lőni kellene azokat, akik ezeket robotokkal előidézik.
Sziasztok!
Köszönjük az elemzést Lenthor!
Sziasztok!
Lenthornak köszönet az elemzésért és chartért.
Úgy érzem, ha lefelé akar tovább menni, akkor nem egy el 12300 környékéig.
Lásd Rocco mai elemzését:
Szia Lenthor!
Köszönjük az elemzést.
Hajnalban megcsinálta a dupla aljat. Innen én inkább fel várnám 12300-330 közelébe. Aztán majd USA eldönti, hogy merre tovább.
Ti hogy látjátok?
Sziasztok, jó reggelt!
Jelenleg a medvék területére léptünk.
12.205-ig emelkedhetünk, mert ez még a területük felső határa.
12.205 és 12.320 között senki földje - semleges terület!
12.320 felett ismét a bikák vennék át az irányítást.
12.000 alatt felgyorsulnának az események és elindulna az igazi esés.
Délelőtt nem leszek!.
Szarvasvadasz válasza a kérdésemre, hogy mivel az SP 3040 alá ment, mehet-e innen még felfelé vagy már csak lefelé van az irány (holnap kiderül):
szarvasvadasz ma, 21:22
Előzmény: #24928 KB58
3168 alatt maradt és lefordult az elsődleges long határ alá - 3040 alá - ez már piros felkiáltójelet ér, de nem ég a ház.
ABC az sés mostanáig (tehát lehet korrekció vége a mai alj), a szürke zóna potenciális fordulási zóna (ABC korrekciós szint és emelkedő zöld csatorna alja is), ahonnan továbbra is folytatódhat még az emelkedés 3240 környékére. De további esés esetén is nagyobb (50-60%) korrekció indulhat a szürke zónából.
Ha a szürke zónából folytatódik az emelkedés, utolsó felfelé körben lehetünk, 3160 és az afölötti régió longból kiszálllási szintnek minősül jelenleg.

Felteszem ide a két alábbi linket:
Az Elliotthullam szerzőjének 2020. június 7-i hévégi elemzése, amiben jelezte, hogy június 23. fordulatot hozhat (ami most meg is történt)
https://www.elliotthullam.hu/spx-hetvege-108/
Szarvasvadasz mai hozzászólása a Financial Forecast PF fórumon és egész hosszú távú chartjai, amik szerint jó esetben még van 1-1,5 év jó periódus a tőzsdei emelkedésben:
https://forum.portfolio.hu/topics/financial-foreca...