SP Futures jelenleg:

Eddig megy a másolás. Most az a kérdés, hogy holnap még délelőtt oldalaztatják, vagy elindulnak mindjárt felfelé.

-----------------------------------------------------------
Igen! Jó volt a megfigyelés és réssel elindult felfelé!
Sziasztok, jó reggelt!
2.) Egy rafkós "C" hullámon belüli kis +b+ hullám épül és csak utána jön a kis "c" hullám felfelé, feltehetőleg 11.025-ig.

------------------------------------------------------------------------------------
Úgy néz ki, hogy amit jobban vártam a 2. verzió felé indult el.
DAX-ot is ahogy lezúzták 1-2 napja, most úgy rángatják fel. Nem normális, nekem legalábbis, akármennyire meg lehet magyarázni TA-val.
A végére zöldültek ki az amerikai indexek (Trump csak éjfélkor beszél)
Trump csak éjfélkor beszél.
https://www.portfolio.hu/uzlet/20200416/a-vegere-z...
Gyakorlatilag még 21 órakor is nem messze voltak az indexek a napi mélyponttól és 22:00-22:30 között is csak szórakoztak velük, az ekkortól ész nélkül, aljas módon feltéptek az egekbe, pedig valószínűleg még most sincs semmi konkrétum. Ez is csak egy óriási szívatás, hogy piaczárás után rántják így fel.
Én is azt vártam, hogy lesz felhúzás, de nem ekkor (Trump beszédének az időpontját először CET idő szerint 21:00 órára írták) és nem ennyi idő alatt ekkora, mint most fél óra alatt. Az SP-ben 18:36-kor sikerült nyitnom 2 CFD longot szinte a legutolsó emelkedés legalján és utána is egyszer-egyszer még lent, aztán a szokásos szűk követő stopom nulla körül ezeket le is zárta. Megint így jártam, pedig legalább 2800 körülre vártam az SP-t és a chartjaimon ott voltak a trendvonalak berajzolva, amiket most gyakorlatilag el is ért a DAX és az SP.
DAX:
Trump to release 'flexible' guidelines to reopen economy: White House official:
https://www.investing.com/news/stock-market-news/t...
Nagyon komoly a helyzet a DAX-ban. Két lehetőség van!
1.) Kész az A-B-C hullám.
A "C" hullámnál is lehet látni a kis a-b-c hullámokat!

2.) Egy rafkós "C" hullámon belüli kis +b+ hullám épül és csak utána jön a kis "c" hullám felfelé, feltehetőleg 11.025-ig.

A másodiknál 11.025-nél is mehetne feljebb, akár 11.447-ig is.
ez igaz. ezért is írtam, hogy minusz ahányan munkát kaptak.
Azt, hogy mennyi a munkanélküli, azaz hányan kapnak segélyt, azt majd jövő héten tudjuk meg- csak az egy héttel későbbi adat.
De lehet valószínűsíteni, hogy ha hétről hétre milliókat küldenek el, akkor valszeg ennyien nem fognak egyből munkát is találni.
Ezért is becslik, hogy kb. 20% -ra nőhet a munkanélküliség...
Viszont ebből az adatból nem lehet látni, hogy időközben hányan kaptak munkát a korábbi munkanélküliek.
Jol ertelmezed ez a novekmeny ami jelen esetben +, ugye regen mindig minuszos volt ez a szam azert nem figyeltuk.
OTP megy 7 K-ra szerintem 1 nagy lekornek lennie kellene a tozsdeken, hogy elinduljon az egeszseges emelkedes.
Koszi Lenthor a chartokat.
filed unemployment claims. Azaz ennyit adtak be munkanélküli igényt az elmúlt héten. Ennyivel fog nőni jövő héten azok száma, akik munkanélküli ellátásban részesülnek . Azaz ez színtiszta növekedés. Az egyetlen pozitívum, hogy ennél is többet várt a piac. De önmagában brutál szar szám, csak az előző két hetinél jobb egy árnyalattal (de nyilván ha kevesebb a munkás , akkor abszolút számban egyre csökkenni fog ez a mutató. Ha meg ahhoz képest nézzük, hogy új munkanélküli/ aktív dolgozói létszám, akkor még romlott is a helyzet).
szerintem rosszul értelmezed.
Most már, hogy megint 5 millió újabb munkanélküli lett, így már 22 milliós a munkanélküliség az USA-ban (6+6+5 plus a korábbi 3).
Tehát nem csökkent a munkanélküliség az előző héthez képest, sőt...
-------------------------------------------------------------------------
Gyanús, hogy a DAX-nál is ebben törhetik a fejüket.
Gondolom a korábban megnyitott shortok, azok tovább maradnak, csak újat nem lehet nyitni.
Viszont ez megint egy nem korrekt intézkedés lenne. Aki közel van a tűzhöz, és tud róla az már jól beshortolta magát.
Korábbi tapasztalat, hogy amikor bevezették a short tilalmat, akkor onnan még több mint 10%-ot esett az árfolyam.
"to ensure the stability and orderly functioning of financial markets."
Ez egy nagyon cinikus vicc. Mondhatnám, értjük mi a viccet, csak nem szeretjük.
Mindig azt nézik, hogy az előzőhöz képest merre módosult!
6.615K-ról csökkent 5.245K-ra, ami annyit jelent, hogy
1.372.000-en találtak munkát a legutóbbi adatszolgáltatás óta.
Nagyon jó adat az USA-nak. Korábban néhány ezer fő változásnak már örültek.
Lenthor!:
Dear Traders,
Financial authorities in France, Spain and Belgium have extended the prohibition of short-selling of equiry and index products until May 19th, 2020.
Therefore, the following instruments are trading in long-only mode:
•Spain - IBEX35 index CFD (both cash and index futures based contracts) and share CFDs.
•Belgium - Share CFDs.
•France - CAC40 index CFD (both cash and index futures based contracts) and share CFDs.
When instruments are in long-only mode, we can only accept trades that will realise in a decrease of your net short ("sell") position, or in an increase (also in the creation of entirely new) of your buying position in this instrument.
We note that applied restrictions may be extended for a period that is deemed necessary by regulators to ensure the stability and orderly functioning of financial markets.
Akkor most 10280 körülről indulhatott el szimmetrikusan a meredek felfelé mozgás?
"matgab! Te ezt hogyan értelmezed?
6.615K volt az előző adatszolgáltatásnál.
5.350K a várt
és a jelenlegi adat ami lett 5.245K
Az előző adathoz és a várthoz képest is jobb lett!
Tehát csökkent a munkanélküliek száma, mégpedig 1370k-val!
| 5245K | 5350K | 6615K |
"
Én úgy értelmezem, hogy az újonnan jelentkező munkanélküliek száma az előző héthez képest csökkent és ez nyilván valamilyen szinten kedvező -főleg ha rosszabbat vártak, de a munkanélküliek számának növekedése tovább nőtt 5,2 millióval (minusz az a párezer aki talált munkát).
Tehát az új munkanélküliek számának csökkenése- az nekem azt jelenti, hogy a munkanélküliek számának növekedése lassul - de nem a munkanélküliek száma csökken... Sőt , az még mindig kvára nő...