Regisztráció Elfelejtett jelszó

EGIS

Na én ami volt édesapám …

#94809 TrogerBroker

Na én ami volt édesapám számláján, az összeset eladtam 19000-en. 20 K lehet benne van, de az se izgat nagyon...Tudom hol fogom visszavenni és kész ! Ha fél év múlva lesz annyi akkor fél év múlva veszem vissza. Addig skalpolunk ezzel is :D

kiTARTÁS

#88600 Mercurius

ING: vedd a Richtert, tartsd az Egist

2009-07-20 09:19

Új elemzővel, Luke Poloniecki-vel kezdte újra az Egis és a Richter követését az ING. A Richter mostantól 42,500 forintos célárfolyammal vételen van, az Egis 19,000 forinttal tartáson.

(Portfolio.hu) - Igen vonzó befektetési sztorival kecsegtet az Egis és a Richter részvénye - állítja az ING elemzője friss írásában. Luke Poloniecki (aki most kezdte meg a papírok követését a brókercégnél) az alábbi tényezőkkel indokolja véleményét:

A magyar gyógyszerpiac évi 12%-os növekedést produkált egykoron, amit a kormány árszabályozással és adóterhekkel állított meg. Miközben a korábbi arany évek várhatóan soha nem térnek vissza, 2009 és 2013 között éves átlagos 6%-os növekedés lehet jellemző.

Mindeközben a régiós gyógyszercégek a brutálisan növekvő orosz piac felé fordulnak. Ez a piac 142 millió fogyasztóval és átlag alatti egészségügyi jellemzőkkel rendelkezik, ami 2009 és 2013 között 20%-os éves átlagos piacnövekedéssel kecsegtet az itt jelenlévő gyártóknak.

Rengeteg gyógyszerpiaci szabadalom jár le a napjainkban a világban, így a nagy múlttal rendelkező hazai generikus gyógyszer gyártók komoly lehetőségek elé néznek.

A papírokban felvásárlási sztori is lehet, hiszen a nagy originális gyógyszergyártók generikus akvizíciókkal próbálják pótolni a kieső bevételeiket (lásd a Sanofi ajánlatát a Zentiva-ra).

A két részvény közül a Richter a nagyobb kedvenc. A 42,500 forintos célárfolyam és a vételi ajánlás itt annak köszönhető, hogy az elemzés szerint az elmúlt hetek vágtató emelkedése ellenére a piac még mindig alulárazza a Richter részvényeiben rejlő defenzivitást, nőgyógyászati szakértelmet, USA piaci jelenlétet, és a generikus lehetőségeket.

Az Egist is kedveli a szakértő, de ez a papír szerinte kevésbé defenzív és kevésbé diverzifikált, jobban kitett a hazai piac szeszélyeinek. A célárfolyam itt 19,000 forint, az ajánlás pedig tartás.

Re: nincs cím

#88142 Dogi78 Előzmény: #88137

még nem, negatív hangulatban nem korrekciózott, most nem emelkedett, szvsz. el fog indulni ez is:)

#88047 Dogi78 Előzmény: #86125

18200-on bevásároltam ma, úgy néz ki végre nekiindul, vártam már egy hete...

szerintem új csúcsra megy (nem ma!)

#86125 Robag Előzmény: #85608

Na eladtad reggel 18200-on, vagy ücsörögsz rajta még egy darabig?

#85574 TrogerBroker Előzmény: #85460

Héten mindenféleképpen eldől a sorsa, de már lehet holnap is.. Kulcsszinten zárt. Van egy nagy vevő, meg egy nagy eladó. Kinek van több ? Ez itt a kérdés ? Ma nagy kiszálló volt, nem igen hiszem hogy sokan shortolták volna ilyen jó hangulatban.

Ha tényleg kivásárlás folyik, akkor nő az esélye a fals letörésnek is. Bár ha őszinte akarok lenni, akkor nagyobb az esélye a letörésnek....Olyan 70-30 %-nak mondanám. Holnap még megúszhatja, de ha korrekcióba kezdenek a nagy piacok, akkor érdekes lesz...

#85336 TrogerBroker Előzmény: #85317

17900-18000 nél valaki töm mint álat. Akár hányszor kiszedik, abban a pillanatban újra beáll eladásra egy nagyobb pakkal.