Regisztráció Elfelejtett jelszó

TIM

Részvénysorozatok a deltagroupban

#851631 wisvik Előzmény: #851630

Értem én, teljesen tiszta. Szvsz tehát a BÉT addig nem vezeti be a paírokat amíg nem vette át őket a tulaj. A bevezetésnek viszont határideje van ha jól emlékszem, és az rövidebb mint a 6 hónap. De az is lehet, hogy az átvételtől számítanak bizonyos lépéseket a bevezetéshez szükséges időben, tehát inkább a bevezetést húzzák majd el minthogy elsiessék az átvételt valószínűleg.

#851630 stuck_at_177 Előzmény: #851626

Szvsz nincsenek a béten, mert még nincsenek a tulajdonosnál, kvázi uratlanok. Hülye példa: veszel 1 banánt 200 forintért a kocsidból, mert sietsz. Odadobod a 200 ft-s érmét a zöldségesnek, és mondod neki, h dobja be a banánt az ablakon, amíg állsz a pirosban. A pénzt már odadobtad, a zöldséges már elhajította a banánt, de még nem landolt nálad. A tiéd, de még nincs a kezedben. Ha azonban leesik a földre és te elhajtasz, a zöldséges visszaveheti, mert elmaradt az átruházás (mondjuk ő viszont jogalap nélkül gazdagodott). :)

Andy hátha hoz egy jobb példát. ;)

De ez nekem akkor is büdös, amit csinálnak.

#851629 wisvik Előzmény: #851628

Harmadik lehetőség, amely esetben azonnal eldobom az egész pakkom, hogy tényleg szétszórták jelentéskötelezettség alatti pakkokban strómanokhoz, és simán csak tájékoztatnak majd, hogy bevezetésre kerültek a BÉT-en de semmi több. Ha ezt meglépik, akkor ezek se istent se embert nem ismernek a gazemberségben az tuti.

#851628 wisvik Előzmény: #851626

Szerintem egyébként valószínűleg igen, mert ha nincs meg a követelő/tőkeemelő akkor semmissé nyilváníthatják a vonatkozó tőkemelést és törölhetik a papírokat 6 hónap leteltével ha jól gondolom. Ha viszont már a BÉT-en forognak akkor ilyet nem lehet megtenni, szóval szerintem a BÉT elvárja, hogy minden darab új rv-nek legyen gazdája mielőtt bevezetik őket. Persze nem biztos. De ha így van, akkor vagy az átvétel hiánya miatt húzódhat a papírok bevzetése a BÉT-re, vagy a követelő átveszi őket a bevezetési határidő előtt, ami ha jól emlékszem rövidebb mint a hat hónap. Kíváncsi vagyok mi sül ki ebből.

#851627 stuck_at_177 Előzmény: #851625

Vagy ha oltári mákunk van, akkor 09.20 + 30 nap + 1 nap jóváírás + 2 nap jelentési határidő a befolyásszerzésről, szóval a héten még hír is jöhet. :D

Azért ebben most én se bízom, őszintén szólva... :) 2-3 hétre tippelek, h akkor jön valami hír, a holding miatt.

#851626 wisvik Előzmény: #851625

Köszi szépen stuck!! Sztem az van amit mondasz. A 6 hónap már fut mert az EST-nek nem feladata egyfolytában nyomozást végezni. Simán mondhatja, hogy próbálta elérni a követelés birtokosát de nem találta egyelőre. Majd valamikor 6 hónapon belül újra próbálja és akkor majd meglesz. Ez nem gond szerintem. A kérdésem viszont továbra is áll, azaz okozhatja-e ez azt, hogy ennek hiányában nem vezetik be a BÉT-re a papírokat addig amíg át nem veszi őket a követelő?

#851625 stuck_at_177 Előzmény: #851610

Nem találok eltérő részletszabályt a bét üzletszabályzatban, szóval marad a Ptk.:

3:216. § [A részvény kiadásának és jóváírásának feltételei]

(1) A részvényes a részvénytársaságnak a nyilvántartásba történő bejegyzése és az alaptőke vagy - ha a részvények névértéke és kibocsátási értéke eltérő - a részvények kibocsátási értékének teljes befizetése után igényelheti a neki járó nyomdai úton előállított részvény kiadását vagy a dematerializált részvény értékpapírszámlán történő jóváírását.

(2) A részvénytársaság az (1) bekezdésben foglaltak teljesülését követő harminc napon belül akkor is köteles intézkedni a részvények haladéktalan előállításáról, ha ilyen részvényesi igény nem merült fel.

(3) Semmis az a részvény, amelyet a részvénytársaságnak a nyilvántartásba történő bejegyzése és az alaptőke vagy a részvények kibocsátási értékének teljes befizetése előtt állítanak ki.

Azt tudjuk esztike tájékoztatásából, h szeptember 20-án megkeletkeztették a papírokat. A részvények értéke megfizetésre került (esztike adósságának leírásával), a 30 nap eltelt.

A tpt. 9. $ szerint:

9. §3 (1) A 7. § (2) bekezdése szerinti okiratot a kibocsátó a központi értéktárban helyezi el, és egyidejűleg megbízza a központi értéktárat az értékpapír előállításával.

(2) A dematerializált értékpapír kibocsátása esetén, ha a tulajdonosnak az értékpapír kiadására vonatkozó követelési joga megnyílt, a kibocsátó haladéktalanul értesíti a központi értéktárat az allokáció eredménye alapján az értékpapír-tulajdonos számlavezetőjének személyéről és a központi értékpapírszámlán jóváírandó értékpapír darabszámáról. A kibocsátó utasítására a központi értéktár a központi értékpapírszámlákat a 7. § (2) bekezdése szerinti okirat és a kibocsátó értesítése alapján az értékpapír jóváírásával megnyitja.

(3) Az értékpapír-számlavezető - a központi értéktárnak a központi értékpapírszámla megnyitásáról szóló értesítését követően - az abban megjelölt értéknappal, az általa vezetett értékpapírszámlán jóváírja az értékpapírt és erről értesíti a számlatulajdonost. A dematerializált értékpapír előállítása során az előállítás visszamenőleges értéknappal nem lehetséges.

(4) Amennyiben az értékpapír előállítása során a kibocsátó által megadott adatok alapján a dematerializált értékpapír tulajdonosát az értékpapír számlavezető nem éri el, az értékpapír-számlavezető az előállítás alatt álló értékpapírt továbbítja a központi értéktár által a kibocsátó nevén erre a célra vezetett értékpapírszámlára. A jóváírt értékpapírok az erre a célra nevesített értékpapírszámlán 6 hónapig tarthatók, ezen időszakon belül a kibocsátó köteles a központi értéktár részére utasítást adni az értékpapírok értékpapír-számlavezetők részére történő allokálására vagy azok törlésére.

Szóval ahogy olvasom, elvileg a tőkeemelők joga megnyílt, erről esztikének haladéktalanul értesítenie kéne a keler zrt.-t. A 6 hónap akkor játszana, ha esztike "nem tudná elérni" az új papperek tulajdonosait.

Mindezek alapján nem értem, h mi van. :)

De nagyon bűvészkednek a srácok valamin...

#851624 wisvik Előzmény: #851620

Szerintem egyébként impotensek gyülekezete. Valószínűleg már Vac is azért nem akar nagyon hozzászólni mert nincs mihez. Indikátorként sem haználnám már őket, szerintem fordítva fog történni, amikor megindul a papír akkor majd felbolydulnak, de nem fordítva. Meglátjuk.

#851623 wisvik Előzmény: #851620

Tudod mit, szerintem ha ekkora gondot okoz akkor te maradj az x-nél, már úgyis mindenki megszokta, hogy az a te avatárod :-) . Mindenki másnak viszont kötelező.

#851620 SCS Előzmény: #851613

Nem megy nekem ez az avatarozás, sajnálom.Majd írjátok meg, hogyan kell.

Amúgy az "öregbölcs" Vaculak hogy eltűnt odaát. Láthatólag plutó vette át last szerepét. A többi "bölcs" is mintha pihenne. Figyelni kell, mikor jönnek megint egy kicsit magukat fényezni. Akkor indulhatunk meg végre.

#851619 tmeszaros361 Előzmény: #851617

Neked a Konzum nekem a 4ig a tanulópénz, ezért vok én is még estben. Biztos vagyok benne, hogy lesz belőle valami. Nem tudom mikor de lennie kell.

Hiányolnak a fórumról st…

#851618 wisvik

Hiányolnak a fórumról stucky! Eltűntél mint az aranyóra, azt írják :-) !!

#851617 wisvik Előzmény: #851615

Úgy legyen! Nekem nem mondott senki semmit de kiszórtam 53k Konzumot 27Ft-n épp az igazi megindulás előtt, amit korábban 18-on vettem és 2-3 évig tartogattam. Elegem lett a sok fals kitörésből. 3.3k-ig ment. Azzal én is kimásztam volna a csávából. Ez van. Előre nézzünk, kár a múlton rágódni. Egyébként épp ezekből tanulva nem akarnám kiszórni az itteni pakkomat amíg nem muszáj.

#851615 tmeszaros361 Előzmény: #851614

Azért szépen kompenzálna itt egy 250 és árfolyam, nyilván szotyi a lentihez képest de mégis egy kis plusz.

#851614 tmeszaros361 Előzmény: #851612

Talán írtam anno a pf en és ez így történt, 100 ft on volt a 4 ig. Mondom bele veszek. Megkérdeztem a híres sütögetős brigádot. Óvva intettek, nehogy az 1 lufi. 5 k ig ment az árfolyan split előtt. Azzal vissza vonulhattam volna 37 évesen. Nem engednek ők maguk közé, be vannak oltva ellene, hogy hagyják, hogy az egyszerű halandónak is leessen pár morzsa.

#851613 tmeszaros361 Előzmény: #851612

Teljes mértékben igazad van. 9 éve van papírom és én személy szerint 2 éve hajtogatom magamnak, hogy a végtelenségig nem húzhatják el. Az én papírral kapcsolatban érzett hangulatomon már nincs mit rontani. Motoszkál bennem a gondolat, hogy végleg kiszállni és vissza se nézni.

#851612 wisvik Előzmény: #851611

Én is remélem. Viszont a közhangulat elrontásának szándéka nélkül kérdezem, mióta hajtogatjuk már ezt az érvet Tamás? És még mindíg hol tartunk? Szóval reméljük a legjobbakat de készüljünk a legrosszabbra, ahogy a mondás tartja.

#851610 wisvik Előzmény: #851608

Asszem kicsit mellészaladtunk. A korábbi vita nyilván még nem oldódott meg azt értem, de most inkább arra lennék csak kíváncsi, hogy a BÉT-re való bevezetés tartalmaz-e esetleg valami olyan feltételt követelményként, hogy a papírok allokálva legyenek vagy sem. Ha igen, akkor a kézhezvételt előrehozhatja a BÉT bevezetési határidő. Ha nem, akkor kihúzhatják márc. 20-ig gond nélkül ha akarják.