És még azt a kapcsolatot sem látom tisztán, hogy a Systemsért megállapított 28.6Mrd apportérték milyen viszonyban áll a teljes Holding árával. Mért pont annyi MNB kötvényt jegyezne? A holding jóval többet érhet.
És még azt a kapcsolatot sem látom tisztán, hogy a Systemsért megállapított 28.6Mrd apportérték milyen viszonyban áll a teljes Holding árával. Mért pont annyi MNB kötvényt jegyezne? A holding jóval többet érhet.
Kedves vagy,de ez nem szemüveg kérdése nálam. Sőt,szeretném,ha nem is venném fel soha. Nagyon torzít.
Egyszerűen racionális vagyok. Lehet túlzottan is. Amíg nem láttam bizonyosságot,tényt, addig csak a nyilvánosan elérhető infókból tudatm kiindulni. Azok alapján egy széttartó, sunyi story rajzolódott ki. Ehhez konzekvensen tartottam magam hónapokig. Amikor azt látod a meccs 60.percében,hogy egy helyzete nincs a csapatodnak, a csatár a hátvéddel beszélget és mindíg hosszan indítja magát, az edző nem cserél, csak somolyog, akkor elég pipa tudsz lenni. Aztán valaki kezedbe nyomja a másnapi Nemzeti Sportot, a "Szenzációs győzelem az utolsó 10 percben, 3 gólt vágott a cserecsatár" címmel, akkor egy kicsit megnyugszol és szinte várod,hogy jöjjön a 80.perc"
Na kb így vagyok én most.
Emellett még azt sem értem, hogy elvileg az ellenérték, amit a Holdingért fizet az Opus, az a Holding jelenlegi tulajaihoz kell, hogy kerüljön, nem? Ha az apport előtt veszi meg őket, akkor a 125M a Systemsért cserébe ugyan az övé lesz az EST-ből, ez tiszta, de ezzel továbbra sem látom, hogy hogyan kerül pénz így az EST-be. Nem tudom, valamit vagy nagyon keverek vagy nagyon nem értek :/ ...
Holdingon keresztül kontrollálná a tőzsdére vitt "gyémántot", a Sytems-t. Szerintem itt a kulcs,hogy nem lehet senkinek bizonyított,minősített többsége az Est-ben. Sztem ez a feltétele az EU-forrásoknak.
Pont erre kertelek par napja! Atlagnal jobb szellemi kepessegeid vannak es tapasztaltabb vagy ceges tranzakciokban. Latszik milyen az, amikor felveszed a rozsaszin szemuvegunket es gondolkozol higgadtan ! Koszonjuk ! :)
Ja, hogy az egész Delta Holdingot (az EST-től teljesen függetlenül) megvenné/bekebelezné az Opus???? Ez eddig tényleg nem jött át. Ezt miből gondolod?
Ki emel tőkét az Est-ben? A sytems anyukája,ha jól értem. A Holding. A holdingot megveszi az Opus, az ellenérték meg megy az Est tőkeemelésére.
Mit írok félreerthetően?
És összvissz 125/383 = 32.637%. De az még épp a kötvét alatt van.
A gondom az, hogy egyszerre a Delta és a pénz nem tud bekerülni az EST-be. Vagy a pénz jön be és az Opus megkapja érte a 125M pakkot, de a Deltát nem hozták be, vagy a behozott pénzt ki kell fizetni a Deltának (a papírok helyett), hogy a Delta is bejöjjön a cégbe. Ezesetben van Deltánk és az Opusnak is van 125M papírja, de a pénz kiment a cégből.
Ez 31%-a a 358M db papírnak. És ezzel kerül pénz a cégbe.ML pedig lesz a legnagyobb tulaj(de nem minősített többség,sőt,kötvét sem kell). Tiborcz pedig megveszi a kgy után a szétdobott pakkok nagy részét...2x%...ingyen közeli áron. Együtt 50% fölött lesznek, de nem egy csapat--jogilag. Ezért száll ki ML az Appeninből, 4ig-ből. Hogy még egy EU-s GVH se köthessen beléjük.
Na akkor gondolkozzunk hangosan....
Jól értelmezem,hogy 210 Ft-on tőkeemelés lesz 120 M db értékben az Est-ben? Mit jelent ez? Papírt kapok,pénzt adok. Ezt a tőkeemelést most fedáksári is kezdeményezheti,de azt bárki átveheti,nem? "Adom a pénzt,adod a részvényt"
Mit gondolok félreérthetően?
Ezt nem teljesen értem. Mit jelent pontosan az, hogy a Delta tőkeemelését megveszi az Opus? A 26Mrd-t vagy ki kell fizetni a 125M részvényért cserébe a Delta Holdingnak hogy a Delta Systems be tudjon kerülni a cégbe, vagy ha nem, és a 26Mrd a cégbe kerül közvetlenül, akkor a Delta 125M pakkja miért is kerülne hozzánk azaz az Opushoz? A 2.35Mrd rész az tiszta.
na,neeeeee. Le vagyok döbbenve. Szóval az opusnál is dolgoznak rendesen? Éljen ági. ;)
Irígykedni azért ér..:). Amúgy megvan a 200-as buli helyszíne,sztem. Prágában láttam ilyen helyeket, mint a mai, komolyan és úriasan lehet világot váltani és kisujjeltartással tisztességesen bemarni:)
:-)))
Bennfentes infókat azért ne adjál ki rólam lehetőleg...
Re: rum
:-)))
AZ EST MEDIA VAGYONKEZELŐ
NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG
PTK. 3:296. § (5) BEKEZDÉS SZERINTI KÖZZÉTÉTELE
Az EST MEDIA Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (1013 Budapest,
Várkert rakpart 17. fszt. 1., Cg. 01-10-043483) a Ptk. 3:296. § (5) bekezdése alapján –
amelynek értelmében nyilvánosan működő részvénytársaság esetén a nem pénzbeli vagyoni
hozzájárulás értékeléséről szóló könyvvizsgálói vagy szakértői jelentést közzé kell tenni – a
jelen közlemény mellékleteként teszi közzé a 2019. október 1-i közgyűlés napirendjén
szereplő alaptőke-emeléshez kapcsolódóan készült könyvvizsgálói jelentését.
Budapest, 2019. szeptember 27.