Küldtem mailt SCS, ha még nem nézted volna.
Bocs még annyi, hogy a te infódat és a nagy kusst is megmagyarázza. Meglátjuk kb annyi van most, ugyanakkor én is hírt várok ma mint Viktor.
Ez megmagyarázná számomra a csúszást.
Ez nagy show lenne!
Ha már lenne benne 26 milliárd cash, lehet érne a cég Deltástól 80-at, amiből ők kb ilyen értéket birtokolnának. És jöhetnek jövőre a többszáz milliárdnyi,már lekötött állami IT fejlesztések. Van csapat, van pénz.
Nem egészen. A Delta tőkeemelését venné meg az Opus, 26 milliárd kerülne ezzel a cégbe, 2,3 Milliárdot kapnának a jelenlegi Delta holding tulajok a deal-ért cserébe...120 Millió részvénye lenne az Opusnak ezzel(31%), Tiborczék vennék meg a jelenlegi Globterm(szétdobott strómannoknak) a részét nem túl magas áron. Nincs kötelező ajánlat, de elég egyértelmű lenne a cég hovatartozása, és lenne pénz a lovéra is. Nem lenne kötvét,mert együtt sem lenne 50%-uk, mégha valaki nagyon matekolna, akkor sem.
Első lépés lehetne a vő beszállása, erre valszeg az ár 200 körülne repülne, így szinte piaci áron menne az Opus beszállása is. Tiszta, mint a hó:)
A gyanús nekem ebben csak az, hogy mért is fizetnének a Deltáért tényleg 28.6Mrd-t hitelből amikor a felét se éri és annak a nagyrészét is tőkeemeléssel szinte ingyen lezavarhatnák az eredeti tervek szerint. Ez így mégsem áll össze. Na mindegy, majd meglátjuk.
Jól értem viszont, hogy véleményetek szerint a tőkeemelés elmaradna mert abból a kötvényből venné meg az Opus a Deltát az EST-be? Emellett a mostani 156M nagyrésze is az Opushoz kerül a strómanoktól és meg is van a többségi tulajdon? Akkor viszont továbbra is csak 258M maradna az összrészvényszám és irány lehetne simán egy 500Ft feletti árfolyam. Hááááááááát, nem is tudom :-) ....
Én most nem ideges vagyok valahogy, hanem már fizikailag fáj ez a kurva nagy kuss. Rohadt lassan telik az idő. Bár én is veletek iszogathatnék most :-D !!! A terv egyébként tetszik, áldásom rá. Ez az Ágnes asszony ez most ki is? Erről valahogy lemaradtam.
Furcsa, hogy én mondom, de nyugodjanak le Uraim! JK-val ma összeraktuk a mozaikokat egy 2 óra alatt--neki kellett hozzá egy pár rum, én meg csak kornyadoztam:)
Szóval a kulcs az Opusnál lesz. Az igényelt, MNB által jegyzett kötvény összegszerűen 28,6 Milliárd Ft. Pont akkora, mint a Deltás tőkeemelés nagyságrendje. Véletlen lenne?:)
Deal sorrend: IT megválasztása(Ágnes asszony még be is kerülhet ott a helyszínen), Opus közgyüli okt.4-én. Aztán jöhet az ereszd el a hajam. Csókolom. Párdonpárd?MAkulátlan permetszerelő?
Nem lehet. Remélem ez a BCS féle átláthatatlanságról szóló éra hattyúdala. Csupa kérdés, nincs nagytulaj, miből fog fizetni a Globterm, milyen biztosítékot és ki adott arra nézve, hogy a Globterm fizetőképes, milyen követelések lettek részvénnyé konvertálva (ez mondjuk költői, így kapta meg a fantombüfi ingyen vagy közel ingyen esztikét), stb. De ez már a végjátékhoz tartozik. Miért mostanra hívták össze a kgy-t, ha nem állnak elő valamivel? Nem voltak időkényszer alatt, össze lehetett volna hívni mondjuk novemberre? De remélem, hamarosan kapunk valami megnyugtató infót. Nem lenne jó december 20-ig ebben a zavaros posványban tovább dagonyázni.
Úgy értem a visszavásárláson, tehát nem sikerült 1 forinttal sem olcsóbban visszavenni ahhoz képest mint ahol eladtam. :D Nem is állt szándékomban visszaszállni, az eladott mennyiség harmadát vettem vissza.
reggel mondtam, hogy esesre vagyom, mert akkor TA alapon sokkal kozelebb lennenk egy kitoreshez.... estunk is ! Szvsz legkesobb jovo penteken kitorunk..... :)
(Naprol napra biztosabb lesz szvsz a kitores napja)
Nem tudom ki irta be egyik nap, de otos lotto sorsolasos erzesem van !
óriási dealt csináltam, egy forintot nem kerestem rajta, ellenben buktam a brókeri jutalékot. Utána jött SCS-s beszélgetés, mondom a végén még jól döntöttem, a többit ugye meglátjuk.
Nem, vissza vettem valamennyit asszem múlt héten pénteken, 120 fölött.