2 munkanapon belül az kedd este, nem vasárnap.
Ha mindent az utolsó pillanatra hagytak. A legjobb esetben a részvényesek pénteken tudomást szereztek arról, h esztike pakkot hozott. Ekkor 2 naptári napon belül (azaz vasárnap 23:59-ig) tájékoztatták a cégvezetést a pakkjuk méretéről, a cégvezetés pedig az 1. munkanap (azaz ma) tájékoztatja a nyilvánosságot. Pár napot húzhatnak rajta szvsz, ha a részvényesek azt mondják, h ők is a bét tájékoztatásból szereztek tudomást a keletkeztetésről vagy azonnal otc szerződést kötöttek, és a vevő határideje az adásvételtől számítódik.
Szerintem nem véletlen, hogy a harmadik legnagyobb pakk már épp 5% alatti méretű lett Kálmán János Miklós: 12.850.160db, míg 12.900.000 db az 5%-os küszöb. Részemről nem várok még semmilyen csodát. Amit a fórumon írsz abból viszont az jön ki, hogy holnap estig kell jelenteniük, nem muszály ma.
Alapvetően igen. De most jöhet az igazság pillanata is (akárcsak részben is), ha egyesítik a strómanpakkokat. Legyenek azok a BCs féle strómanpakkok, meg a júliusban összevasároltak. Meglátjuk. :) De ne parázzunk. Nekem magamhoz mérten sok pénzem van benne, sokban függ a jövőm tőle, de ez akkor is csak pénz. Egészség legyen, meg kerozin a magángépbe. A többit megoldjuk! ;)
Nem égetünk fel semmit. Gondolkodunk. Nyilván ahogy közeledünk annál jobban felerősödnek a lehetséges kételyek is.
Kicsit olyan a hangulat, mint az egyetemen. Tanultununk rendesen, minden kötelező és ajánlott irodalmat elolvastunk, de mikor ott állunk a szoba előtt, és nekünk kelll bemenni vizsgázni, megijedünk és összezavarodunk. Várjuk ki a közzétételt, és utána essünk pánikba! Akkor égessük fel a hidat magunk előtt, amikor odaértünk! ;) :D
Nem ismerem. Mondjuk, hogy összeállt egy BCS-vel, az nekem nagyon nem szimpi. Az, hogy a NER-ben meg nincsenek állandó stallumok, azt napi szinten látom.Az ofő-n kívül minden és mindenki státusza bizonytalan, változik. Havi szinten is.
Trédjeim? Igen,kivülről összevisszának tűnhet. Sokáig hittem a beleülős sztorikban, ez nekem az elmúlt időszakban(1,5 év) nem jött be. A momentum trédekkel sikerült némi hozamot összekalapoznom, de nem akkora durranás.
Az Est különösen sokat szivatott. Ott még beleülésben soha, egyetlen egy fillért sem kerestem. Annyira küzd minden józan porcikám a papír ellen, hogy ha mégis felülkerekedik valamilyen speki-hit ideig-óráig, rögtön jön a ráció, HA elvész a momentum benne, rögtön kiszállok, nem hiszek a papírban. Most 1 forintot buktam rajta,nem tétel. Kivülről mintha tisztábban látnám, a kép pedig nagyon sötét. Ha lesz momentum benne, beugrok, most nem látok benne semmit. NA kb ennyi a "nagy stratégia"
Fura, én sosem láttam még az ürgét, azelőtt még csak nem is hallottam róla, de már ránézésre nem szimpatikus. Ez persze nem oszt nem szoroz, csak az nem tiszta, hogy a szélhámossága fújta össze ezzel a BCS féle társulattal, vagy tényleg NER hátszéllel nyomul. Egyelőre még nem csinált az égvilágon semmit 90k pakk kiszórásán kívül. Ez eddig nem túl jó jel.
Ne haragudj kérlek, úgy tudom Te egy fiatal, értelmes, tehetséges srác vagy. Honnan ismered Papp életét 25 évre visszamenőleg, olvastál róla? Egyetértünk egyébként, abban, hogy egy szélhámos.
Nem fest valami jól a TA sem. Nagy zakó nézhet ki megint belőle egy nem túl jól sikerült kgy esetén.
Papp sem hagy nyugodni. Ismered Őt személyesen?
Elmúlt 25-30 évre visszamenőleg ismerem az életét, illetve az Őt ismerő emberek közül kettőt is. Képzeld, 25 év különbséggel mindketten ugyanolyannak állították be. Papp egyszerűen egy menedzser szélhámos, de nekünk pont ilyen ember kell IT tagnak politikai hátszéllel. szvsz :)
Kíváncsiságból, érdekel... a 121-es eladással buktát realizáltál? Miért vetted meg a múltkor? Szeretném megérteni a gondolkodásmódodat, hogy tanuljak belőle. Ismerem a MANOPI féle akarattal kiülöm elvet, ahol pár hónap nem idő. Ismerem a trader oldalt, ahol chartok alapján hoznak döntést. Kívülről úgy tűnik, hogy Te abszolút adhoc módon hozod meg ezeket a döntéseket, mintha egy vak ember hangokat hall valahonnan és abba az irányba akkor nem folytatja az útját. Nem megbántani szeretnélek, őszintén, hanem a szemléleted elsajátításán keresztül tanulni Tőled :)
Erre meg azt gondolnám egy elképzelhető válasznak, hogy Vajna meglátta benne saját részre a lehetőséget, és ez elindította a lavinát. Utána már ők is rájöttek a Tremmel féle tisztogatás közben, hogy van számos komparatív előnye ennek a cégnek a többivel szemben a BÉT-en, pl. likviditás, közkéz, ilyesmik. BCS meg mindenre hajlandó volt valószínűleg, hogy ne legyen pofáraesés AV halála után. Nem tudom. Más oka is lehet.
Azt nem tudom. Mindenre sajna nincs ötletem. Próbálom a nagy tételeket lekövetni egyelőre. De ezekre a szétszórt papírokra még senkitől nem hallotam értelmes megoldást eddig a strómanozáson kívül, abban viszont sajnos nem a NER vonal lehetőségét erősítik az igaz.
De miért kellett pont az Est? Ugyanezt lejátszhatták volna tisztábban más cégekkel, nem kellett volna ennyi "fekete lyuk", ekkora támadási felület, ennyi fölösleges csavar,kipontozott kgy, legalább egyszer(mondjuk nem lennék meglepve, ha 2x).
Mit tud az üres Est, amit nem tud más üres cég? Van valami know how-ja, vagy bármi egyéb? Mitől szexibb, mint tucatnyi más üres cég?
És miért adott akkor több 10M darabot az első nyomdával külsősöknek? Bicsérdy, Perger és cégei is kaphatták volna azokat. De nem, szétszórta azokat vagy 15 felé......mondjuk a fővárosi önkori nekem fekete ló. Ők minek az ellenében kapták? Hogy hitelezték a céget 2 millióval? Ne már
BCS-nek még ezen felül maradt vagy 10M-je ha jól emlékszem. Azt megtarthatta. 20M volt neki, de az sok lett volna. Ha nagy bizniszt hoznak be, mint Telenor mondjuk, akkor nem bánnék 10M papírt 4-500-as árfolyamon :-) ...