véletlen? ;)
véletlen? ;)
Én meg arra, hogy nem véletlen a 40%!
a 125M-hez viszonyítva értettem az összemérhetőt, a mindösszesen 383M-ből.
158/383=41,2%
Nem lesz itt több részvény, egyelőre...
1 év múlva senki nem fog már emlékezni arra, hogy ki is az a Balázs Csaba.
Még jönni fog valaki...
Sejtéseink is vannak szvsz...
Emlékszel, hogy fel volt háborodva? Érdekes párhuzamokkal körítve...
a kgy határozatképességi küszöbét felemelik 40%-ra. a küszöbemelési tippem bejött. mondjuk nem volt túl nehéz. :)
ha holdingban gondolkodunk, akkor lehet több nagytulaj is. 383M papper lesz. 158M megy ki az 1. nyomdában, 125 a 2.-ban. akkor szvsz a fantombüfi legalább ezzel összemérhető pakkot fog kapni.
Egyetértek, ez szerintem is fontos rész. Egyébként a határozati javaslatokkal elégedett vagyok, egész jó minőségű munka, látszik rajta, hogy ezzel már foglalkoztak rendesen, BCs idők lejártak. A név nyitva hagyása pozitív, ha Delta lenne, akkor beírták volna szerintem
Nem fogom Csabát kellemetlen helyzetbe hozni, de eddig minden úgy történik, mint ahogy egyszer elduruzsolta.... A lényeg: Deltára Ő nem tekint fundaként! Akkor minek elemezni??????
Kínai "ellopta" az ötletemet...
:-))
Ez a rész szvsz igen fontos, eddig nem láttam, hogy valaki hivatkozott volna rá:
"Az apport értékét a Társaság által az előterjesztés napját követően megbízásra kerülő független könyvvizsgáló állapítja meg, a közgyűlés napjáig kiadásra kerülő jelentésében."
Szóval, összességében Nekem pozitív a kép - főleg hogy ezeket a Hati javaslatokat már nem BCS fogalmazta szvsz - nem vártam, hogy kiderüljön az új név, nem fedték fel az összes kártyájukat.. Deltásodik a cég, székhelyváltás, új IT tagok, itt lesz már a Hartmann István is hivatalosan.
Az én véleményem is az, hogy a DELTÁ-t veszi majd meg VALAKI azzal, hogy irányító többséget fog szerezni az EST-ben, de ez a VALAKI továbbra sem szeretné még magát felfedni, éppen ezért nincsen még új név, mert azzal szvsz elárulná a kilétét !
Ebben az esetben viszont ugrott a nagytulaj(mert akkor hogyan is kerülne bárki is 50% fölé?). Azt meg nem hinném, hogy egy bank is szeretne 20+%-os lenni egy ilyen cégben---talán nem is lehetne a banki szabályzatok miatt. Ráadásul egy ilyen cégben, ami 300 millát termel/ év, de közel 50 milliárd a market cap.
És még sehol a "fantombüfi". Szóval lesz itt higítás még dögivel.
külföldön melózok pár napig, nem nagyon lesz időm írni. a pontokról a véleményem: not great, not terrible. szvsz jön a fantombüfi, de rövid távon valszeg inkább esni fogunk, legjobb esetben enyhén erősödni. sokan csalódtak. de kgy-ig még jönni fog hír. a globtermnek mennyit kéne eladnia, h ne legyen kötelező? ez a mennyiség eléri azt,.h bejelentést kelljen tennie, h csökkent a befolyása? mert vagy el kell adnia, vagy kötelezőt kell tennie. ugyanoda lyukadunk ki: a globterm pakkot kell figyelni. ;) ha lesz időm, figyelmesem átolvasom a pontokat, de első átfutásra úgy tűnt, h a kgy szerepét akarják erősíteni az igazgatóság rovására. vagyis h ne a bcs által kialakított szerkezet maradjon, h 1 szűk kisebbség tudja irányítani teljhatalommal a céget. ez egy vagy több nagybüfi (20+ % tulajdon) érdekében állhat. ha csak a delta jönne, erre mi szükség lenne? :)
De mire várunk már megint? Egy név,b+, egy nyomorult név. Nem tulaj, tevékenység. Egy betűkombináció.Hagyjuk már,hogy ez nem megint a hitegetés része...
A névpontozás szerintem a legpozitívabb az egészben. Ha benyögték volna simán, hogy Delta vagy ilyesmi, az elég nagy szívás lenne. Így még elképzelhető, hogy a kgy-ig valóban történhet valami.
Azért ha a globterm 84M-jébe ez már be van kalkulálva pl., akkor nem szükséges az újabb nyomda. Meg akkor sem ha komoly üzleti erő lépne színre akinek némi kamatfelárért cserébe szívesen konvertálják hosszabb lejáratúvá a tartozást. Van itt sok megoldási lehetőség, nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni.
Ki venne meg egy olyan céget, ami évi 300 Millát termel üzemi eredményként és van 9 milliárdnyi adóssága(nagy részt rövid), termelőeszköze pedig a munkavállalói?
Gondolom csak az,aki rá tudja venni a hitelező bankok nagy részét,hogy fogadják el a követelésért cserébe egy tőzsdei cég papírját 78 filléren,mondjuk 2 éves lock up-pal... azaz innen még irgalmatlan hígítás jön, ha tényleg lesz új tulaj.
Azért ez a névpontozás nagyon gáz szerintem.
Attila!
A Delta eladta magát!!!
Kérdés, hogy ki a vevő és mit akar???
(Tudom, hogy sejted...)
:-))