200 Ft felett lesz a közgyűlésre!!!
Üdvözlettel:
JK!
200 Ft felett lesz a közgyűlésre!!!
Üdvözlettel:
JK!
Elképzelhető, hogy igazad lesz, van forgalom és emelkedünk.
Akkor legalább "puncid" legyen hozzá!!!
:-))
Biztos voltam a megindulásban, célárat nem tudok mondani, hogy meddig mehet... Ha hasamra ütnék, akkor azt mondanám, hogy JK-nak igaza lehet h 200 fölé nézünk, de őszintén szólva én ezt nem tudom ELHINNI, de fejjel tudom, hogy így kell történnie most vagy később, elvégre bennfentesek átlaga minimum 120 és gondolom minimum dulpa/tripla volt a céluk.... :) TIPP: ma jön előterjesztés zárás után
Belevettem még 117 en 9 k t és 107 en 4 et, remélem BCS nek igaza lesz és megindulunk.
utoljára 119,6-nál higítottam egy kis pakkal. még ahhoz képest is pirosban vagyok. de talán a héten 120-130 körül leszünk. :)
Nagyon közel vagyunk a kitöréshez. JK! Nincs tököm eladni a Kawát!
márpedig az EST az évek alatt szvsz egy komoly brand lett - lehet csak a spekák körében - én valahogy megtartanám az EST részt, latinul is van jelentése pl.
Tele Info Media
Szvsz az új cégnévben nem szerepel majd az est szó. A tevékenységnek és a cégprofilnak sem lesz köze hozzá, másrészt azért az utóbbi időkben nem volt túl jó konnotációja. Inkább valami profilhoz illó nevet fognak adni. De meglátjuk. :)
EST SYSTEMS jó lesz új névnek ??
Eloterjeszteaekre! Vagy benne lesz vmi feketen feheren vagy kitalalhato lesz !
Közleményen a kgy előterjesztéseket érted, vagy másra számítasz?
3-4 kereskedési napnál tovább nem lehet húzni a kitörést!
SZVSZ holnap zárás után közlemény jön és csütörtökön indulunk, de ez csak tipp, viszont a kitörés "biztos" :)
JK! A mocimat nem adtam el,de lehet veszek egy másikat majd ;)
Két módját látom a részvényesi értéket is növelő apportnak, akármekkora vagyonról is legyen szó. Az első mindenképpen a tőkeemelés, de nem mindegy, hogy hogyan. A megoldás egyszerű, jóval az aktuális és a 180 napos árfolyam fölött. Ha meggondoljuk, gyakorlatilag nincs rá semmi okuk mért ne tehetnék meg. Most is megtették a Deltával 210-en, valamint az ellenkezőjét is megtették 78 filléren, amin SCS azóta is annyira ki van akadva. Én azt gondolom az volt a kulcs a hatalomátvételhez. Ha az nem történt volna így, akkor nem szállt volna be a NER.
Véleményem szerint ugyanis, amit már elég régóta hajtogatok, az volt az elképzelésük a pénzcsinálásról, hogy a 78 filléres nyomdát valahogy lenyomják a torkunkon nagyon nagy árfolyamzakó nélkül, ebben a lépésben megkeletkeztetik azt a mennyiségű részvényt, vagy legalábbis a nagyját, amivel a saját zsebükbe rengeteg pénzt tudnak majd tömni, és amivel a döntő befolyás is kisakkozható lesz a végére. Ezek után pedig a további tőkeemeléses apportokat már úgy teszik meg, hogy az mostmár az ő részvényesi értéküket is növelje minden alkalommal, azaz mégegyszer hangsúlyozom, jóval a jelenlegi árfolyam fölött, így nem bukik senki az üzleten, mert mondjuk ha a Telenor jönne be, akkor kevesebb rv-t kap cserébe ugyan, de jóval magasabb áron, amit a piac azonnal le is követ majd, hisz a megfelelő funamentális/tevékenységi ellenérték be is került a cégbe. Slussz-passz, mindenki jól járt. Nem lettünk széthígítva.
A másik dolog a kötvény/hitel megoldás. Ezt mondjuk max 10-20%-ban támogatnám, a Delta apportnál is kevesebb mint 10%-ban éltek csak vele okosan. Ha viszont az mkb-s növekedési támogatott verziót is meg lehetne célozni, ott akár a 20% sem lenne ördögtől való egy Telenor szintű cég apportja fejében.
Szerintem nagyon jól is elsülhetnének ezek a dolgok ha tényleg befolyásos és megfelelően továbbgazdagodni vágyó tulajokhoz kerültek a 78 filléren nyomott papírok, akik valódi céget akarnak építeni az Estből.
Meglátjuk :) ...
Na de mostmár indulok inkább a strandra a gyerekekkel, szép az idő, nincs szél, és a víz is csak lassan mélyül itt Lagosban ...
11/2017. (04. 18.) sz. határozat
A Közgyűlés 5.409.823 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül és 645 tartózkodás mellett a Társaság 2012. április 27-i Közgyűlése 10/2012. (04. 27.) számú határozatával adott felhatalmazás helyébe változatlan tartalommal új felhatalmazást léptet, és ismételten felhatalmazza az Igazgatóságot az alaptőke felemelésére. A felhatalmazás szerint az Igazgatóság a 2017. április 18-tól számított öt évig jogosult alaptőke-emelést elhatározni és végrehajtani, amelynek legmagasabb összege névértéken egyetlen naptári évben sem haladhatja meg a megelőző év december 31-i alaptőke száz százalékát plusz 1.840.000.000,-Ft összeget. Amennyiben az Igazgatóság átváltoztatható kötvény forgalomba hozatalával megvalósuló alaptőke-emelést határozna el, úgy a legmagasabb összeg meghatározása szempontjából azon részvények összesített névértékét kell figyelembe venni, amelyekre a forgalomba hozott kötvények, átváltásuk esetén, összesen jogosítanak. Ezen névértéket abban a naptári évben kell figyelembe venni, amelyben a kötvények kibocsátásáról döntő határozat született. A részvénykibocsátás legalacsonyabb lehetséges árfolyama megegyezik a részvény névértékével. Amennyiben az Igazgatóság átváltoztatható kötvény forgalomba hozatalával megvalósuló alaptőke-emelést határozna el, úgy a legalacsonyabb lehetséges árfolyamot a kötvény kibocsátásáról szóló döntésnél kell figyelembe venni, olyan módon, hogy az egy darab törzsrészvényre eső átváltási ár ezen árfolyamnál ne legyen alacsonyabb. Az alaptőke felemelésére szóló felhatalmazás a Ptk. által meghatározott valamennyi alaptőke-emelési esetre és módra vonatkozik, így új részvények forgalomba hozatalával, az alaptőkén felüli vagyon terhére, dolgozói részvény forgalomba hozatalával, illetve feltételes alaptőke-emelésként átváltoztatható vagy átváltozó kötvény forgalomba hozatalával megvalósuló alaptőke-emelésre is. Az Igazgatóság a felhatalmazás alapján jogosult a Ptk. szerinti valamennyi részvényfajta, valamint az elsőbbségi részvényfajtán belül a Ptk. által lehetővé tett valamennyi részvényosztályba tartozó részvény kibocsátására. Az alaptőke felemelésére felhatalmazó határozat egyben feljogosítja és kötelezi az Igazgatóságot az alaptőke felemelésével kapcsolatos, a Ptk. és/vagy az Alapszabály szerint egyébként a Közgyűlés hatáskörébe tartozó döntések meghozatalára, ideértve az Alapszabálynak az alaptőke felemelése vagy az újonnan kibocsátásra kerülő részvényfajtákra vonatkozó rendelkezések miatt szükséges módosítását is. Az alaptőke felemelésére felhatalmazó határozat feljogosítja az Igazgatóságot arra is, hogy a tőkeemelésre vonatkozó felhatalmazás időtartamára a jegyzési elsőbbségi jog gyakorlását korlátozza, illetve kizárja, amennyiben annak a Ptk-ban meghatározott feltételei fennállnak. Az alaptőke-emelés Igazgatóság általi végrehajtására egyébként az Alapszabály, a Ptk. és a Tpt. rendelkezései irányadóak.
Hát ez van most.
Értem. Szóval fel van hatalmazva,hogy rommá hígítsa a jelenlegi tulajokat. Taps-taps....
ma, 08:38
KÜLÖNÖSEBB KERÜLŐUTAK ?
KERÜLJ KERÜLJ ASZTALKÁM ?
ASZTALKLÁN !
ASZTAMINDEN ?
PÁRDON!
Nekem ez nagyon kusza. Ha leánycégbe jönne,akkor
1.leánycég részesedést kaphatna
2. az anyacég fizethetne érte(kp vagy srv)
Sem srv,sem kp nincs az anyacégben. A jelenlegi 400m rv-ből 100M közkéz, 156 milla szétszórva iszli-faszliknak, 100xM db meg a Delta Holdingé, ha jól értelmezem. Ha a Delta eladná a sajátját 1 Ft-ért, akkor is tizenpár milliárdot érő pakkot kapna a jelenlegi tulaj,amivel a cég 25%-át kontrollálná. Ja és lock up lenne rajta. Nagyon nem jön ki a matek.
Ez a legnagyobb bajom, hogy már most van 400m db rv, de igazi vagyonelem nincs a cégben. Oda valahogy be kellene kerülnie. Az meg vagy hitel vagy újabb rv kibocsájtás. Egyik sem egy fáklyásmenet a jelenlegi tulajoknak.
KONYVVIZS-GALOma, 08:33
előzmény:#87600 ever-est
A társaság igazgatóságának minden felhatalmazása megvan ahhoz, hogy különösebb kerülőutak nélkül végre tudjon hajtani akvizíciókat, tehát szinte bármilyen mértékű tőkeemelést végre tudunk hajtani, akár 300 milliárd forintosat is, erre is van felhatalmazása az