Szia Lenthor, köszi szépen.
Ismét 11.850 környékén. Fontos ellenállás és támasz szinten.
Ha sikerül áttörnie, akkor 11.933, majd 12.030 és később akár 12.400 környéke is lehetne.
Ha lepattan 11.850-ről, akkor 11.188 felé mehet.
Sziasztok, jó reggelt!
Lefelé és felfelé négy elérhető szintet tartok számon.
lefelé: 11.334 esetleg 11.188
felfelé: 11.933 esetleg a rést megbontva 12.034-12.129 között.
Most már csak a sorrendet kell eltalálni, hogy melyiket előbb.
--------------------------------------------------------------------
Sziasztok!
Emelkedő hsz!
Ebből lehetne 11.933 vagy 12 ezer felett.
Órás inverz fej-váll lehetőség:
Napos fej-váll lehetőség:
kínának szüksége van usa piacra..ráadásul nyakig ül usa állampapírban..400mrd ha jól rémlik..(plusz a japánok is) mire használja? fedezete a kereskedelemnek? vagy zsarolás? ha bedobják akkor bedöntik az árfolyamot..
Van a hivatalos-nyílvános és a nem nyílvános tárgyalások a másodikban nyílt a beszéd ott dőlnek el a dolgok.
a változásokhoz erő kell, trumpi a favágó.. obama nem tudná megcsinálni..neki a feladata az első barátságos afro elnök feladata volt.. egy díszpinty...most más az idő
Én most halálváró vagyok, várom a válságot, nem ismerjük a valódi tanulmányokat, ezzel kapcsolatba. Sztem trumpi mozgása ennek az előkészülete és az arra adott válasz.
Igen ez a módszere, mond egy nagyot tör zúz..utána leül tárgyalni.. és mindenki boldog..valószínűleg így többet elér mintha vigyorogna mint a tejbetök és egyeztetne folyamatosan.
Nem tudom, hogy Trump mit szólna, ha egy ilyen esztelen politikai megnyilatkozásai után Kína kijelentené, hogy a továbbiakban a fő üzleti partnerei ezek után nem USA, hanem Európa, Ázsia, Dél-Amerika- Afrika.
A DAX-nak még emelkednie is kellene az USA rovására.
Nagyon sajnálom USA-t.
Egy nagy, erős, büszke ország!
Szerinted kell egy ilyen bohóc?
Szerintem nem.
USA, erősségénél fogva a világ gazdasági vezető országa. Nincs szüksége ámokfutókra.
Trump vagy nem komplett, vagy mint korábbi befektető nem tud szabadulni a lehetőségektől és nem államférfiként, hanem tőzsde cápaként viselkedik.
Ennek ára lesz!
Egy idő múlva, ha egy jó üzletre - amerikai, kínai vagy európai ajánlat érkezik-, ki az aki nem a biztosabb megtérülést választja.
Trumpnál az egyik héten a Huawei nemzetbiztonsági kockázat, másik héten tárgyalások folynak, a harmadik héten nyugodtan kereskedhetnek az USA piacain.
Utána kezdődik elölről.
Igen, egészen biztos, hogy eltervezett minden amit csinál, csinálnak az USA-ban.
Csak az egész világ szív miatta, lapít mindenki, hátha vele nem szúrnak ki.
11650, itt van a napos MA200, heti MA50 és 200, havi MA50, a havi 50-en csücsül.
érdekes szint ez a 650 a DAXban..irtam már többször.. jól eltanyázgat ezen egy darabig.. nagy emelkedés vagy nagy esés esetén ez egy pihenőhely.. innen fel vagy le is mehet..
Ne keverjétek a dolgokat. Trump nem hirtelen dönt hanem megfontoltan. Módszere az, hogy csinál egy durvát utána tárgyalásokon finomít, békülékenyebb . A többen benne van a kevesebb. Valószínűleg ezt az üzleti életéből hozta, vélhetően jól működött nála.
Van egy koncepciója, változik a világ, ez alapján változtat usa, ezt nyílván nem trumpi egyedül találta ki, nem királyság van, ez egy terv része és erre alkalmas trumpi, ezért választatták meg.
Változik a világ, a befolyási övezetek, erősödnek országok régiók. Usa nem tud olyan ütemben fejlődni mint mások, ezért gyengíteni akarja kínát, eut a saját hasznára. Eu-és benne a németek erősödtek, fontos partnerük lett az orosz, jött is egy szankció, utána irán, most korlátozza usa importot.. nálam egyértelmű a gyengítés szándéka. Miközben usa erőlteti a drága palagázát és hadiparát a gyengített térségekbe. Usa a katonai kiadásait is csökkenteni akarja (béke fenntartások) , a multi cégeket és azok pénzeit is usába akarja koncentrálni, bár egyelőre azok kivárnak.
Hazudozik össze vissza, persze.
Valószínűleg rászóltak, hogy sok lesz így egyszerre, kicsit finomabban kellene írogatni, mielőtt összedől minden.
Érdemes elolvasni. Szerintem is kamuzik az öreg.
https://www.portfolio.hu/vallalatok/beszel-trump-emelkednek-az-amerikai-tozsdek.335351.html
Nagyot esett Amerika percekkel a zárás előtt - 700 pontos mínusznál is járt a Dow
---------------------------------------------------------------------
Kinek jó ez?
Jövőhéten meg jön a Trump hír, hogy gyümölcsöző kétoldalú tárgyalást folytatnak az USA és Kínai küldöttség tagjai.
------------------------------------------------------------------------
Pedig nem is én vagyok Trump elnöki főtanács adója!
Csak már annyira kiszámítható, amit a tőzsdén művel.
...........
2019. augusztus 26. 17:29
Pozitív hangulat lett úrrá az amerikai tőzsdéken a kereskedelmi háborús feszültségek enyhülésének köszönhetően: most éppen Trump elnök nyilatkozta azt a G7-csúcson, hogy hamarosan vissza fognak ülni Kínával a tárgyalóasztalhoz. Mindhárom vezető amerikai részvényindex 1% körüli plusszokat mutat nyitás óta.
Érdekes szintig esett a DAX!
-----------------------------------------------------------
Sziasztok! A héten csak este tudok benézni.
Reggel 5 óra előtt a fenti okok miatt zártam a shortokat és nyitottam longot.
Időm sem volt beírni és biztos sem voltam a dolgomban, ezért nem is mertem volna jelezni, mert ha nem hozza az elvártat, akkor nem tudtam volna jelezni, hogy rossz az irány.
Nos, amikor hazaértem örömömben le is zártam a longokat mindet 11.600 felett, pedig még körül sem néztem, hogy mi a pálya.
Lehetséges, hogy ha itthon vagyok, akkor már régen kisebb nyereséggel túl adtam volna rajtuk.
Most így jobban jártam.
igen..ott táncol az 500amon...szakadás vagy pattanás..pattanáás vagy szakadáááás!!
holnap lehet lezárom a shortomat, meglátom az indikatívot meg a híreket, 500-550 erős támasz nálam, várok egy visszapattanást (ha megtalálta a tetejét visszanyitom shortot majd a mozgásából látom) de ez a hírektől is függ, ha simán átmegy 500on akkor 250 az erős ellenállás, 50-80pontos tüskékkel... felfelé kemény a 750-780
https://www.portfolio.hu/vallalatok/szuksegallapotrol-beszel-donald-trump.335227.html
Pedzegeti, hogy tárgyalnak és mindenki meg akar állapodni.
Ha bevezetné a szükségállapotot és rendelettel próbálná a cégeket visszahívni Kínából, gyorsan a kőkorszakba repítené a tőzsdéket.