Regisztráció Elfelejtett jelszó

Világválság

nincs recesszió, nem is volt és nem is lesz

#847816 Ibiza Előzmény: #847781

verbális válságkezelés.

Amúgy ez már a new age..semmi nem történik véletlenül..

a 2008as válságot kihasználva megcsinálták a fúziókat.. optimalizálták átkonvertálták a munkaerőt a multik..simán..csont nélkül..ha akartak leépítettek, amit korábban nem lehetett.. tehát hatékonyabbak lettek a tőzsdei cégek..

trumpi felrúgott mindent.. ha nagy az állóvíz be kell b@szni egy követ a békák közé.. átrendeződnek a dolgok..

Trumpi egyszerű mint a faék..de működnek a dolgai..csak összelapátolt pár milliót..gátlástalanság.. arrogancia.. a többen benne van a kevesebb.. akarok 60at akkor beszélek százról..de megegyezhetünk hetvennél..nyert tizet.

Látta kína a meglévő struktúrában simán átveszi a világelsőséget..ezt nem engedhette.. igaz kínaiak ha akarnák beb@sznák a piacra az usa állampapírokat.. azért vették maradjon a rendszer..

trumpi olyan mint orbán..elmegy falig..

eu megosztott.. a sorosisták teszik a dolgukat.. a neoliberál módszerek.. tedd nevetségessé ami "azoknak" fontos..mémkedés.. az értékek a társadalmi megállapodások felrúgása..a bizalom gyengítése a módszerük.

Trumpi usában akarja koncentrálni a tőkét..lemond a világ csendőrsége posztról.. arrogáns agresszív politikával akarja pótolni a katonai erőt..fenyegetés..vámok.nyílvánosságra hozott titkos adatok (pl az autó CO mérések szoftver ügyeskedés) . az usa multikat be akarja terelni az usába..azok jelenleg kivárnak.. hátha..de lassan besorolnak majd.. ha újraválasztják a legényt..

Euban válsággócok vannak.. trumpi alakította az egyiket.. usa kivitelt korlátozza és elzárja az alternatívákat..oroszt és iránt.. eu meg gyenge f@sz..megosztott és belülről rágják a libsik..meg a belső gondok.

válsággóc.. a mediterrán térség.. görög..olasz.. spanyol.. hozzá jön még DBank.. még tudtommal nem számolták el az usa sztaniolpapírba csomagolt sz@rait.. a tök értéktelen AAA ingatlan jegyeit..

A világ országai a belső fogyasztással tartják fenn a növekedést.. ehhez kellenek az olcsó hitelek.. mató nem véletlenül ugatta.."fix kamatozás"!!!!! Argentínok szokták kezdeni a sort..ők már bebólintottak..


nincs recesszió, nem is volt és nem is lesz

#847781 Koffein
mondják trámpli tanácsadói:

Larry Kudlow, a Fehér Ház Országos Gazdasági Bizottságának vezetője a Fox televízióban azt hangsúlyozta: "egyáltalán nem lát recessziót"


Peter Navarro, a Fehér Ház kereskedelmi főtanácsadója az ABC televízió Ez a hét című vasárnapi műsorában úgy fogalmazott: "biztonsággal mondhatom, hogy 2020-ban erőteljes lesz a gazdaság, és azért, mert a dolgok nagyon jól alakulnak".

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/trump-tana...

Akkora vihar készül, amibe beleremeghet a világgazdaság

#847760 Ibiza Előzmény: #847700

ha jön a válság az a kérdés az, milyen likvid eszközbe kellene fektetni a zsetont..

c

#847635 Fornit

http://concordeblog.hu/2019/08/15/hatalmas-fordula...

"Kezd elszakadni a cérna az idén eddig félelmetesen erős amerikai részvénypiacon is. A keddi kínai vámhalasztást masszív eladásra használták fel a befektetők, ami nem jó ómen a következő hetekre nézve. Donald Trump az éjjel regényt írt a Twitteren. Mindeközben a hibázó részvénytársaságokat gyorsanítélő bíróságként végzik ki a befektetők."

válságot jelez az augusztus

#847593 Koffein

https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/vilaggazdasagi-valsagot-jelez-az-augusztus.689664.html

"Hagyományosan augusztusban támad akkora zűrzavar a tőzsdéken és a piacokon, hogy hónapokkal később beüssön a válság. Ez volt 1998-ban és 2007-ben, és 2019-ben is olyan folyamatok látszanak, amelyek ebbe az irányba mutatnak. Ilyen az árupiacokon az áresés, ami főként az olaj esetében aggasztó. A jelenlegi helyzethez hasonló viszont még nem volt."


exFED vezír szerint nem lesz semmiféle recesszió:

Janet Yellen szerdán a Fox Business Networknek kifejtette:

  • a piacoknak kisebb jelentőséget kellene tulajdonítaniuk annak, hogy a hozamgörbe inverzzé vált,
  • a múltban ez valóban jó jelzés volt arra, hogy recesszió közeledik, ezúttal azonban sokkal kevésbé megfelelő indikátor,
  • a piaci várakozásokon túl ugyanis számos más tényező is lefelé nyomja a hosszú távú hozamokat.

Megkérdezték Yellent, recesszió felé tart-e az amerikai gazdaság, mire azt válaszolta, a legvalószínűbb az, hogy nem. Az amerikai gazdaság elég erős ahhoz, hogy ezt elkerülje, ugyanakkor a kockázatok egyértelműen nőttek, és nagyobbak annál, hogy őszintén megnyugtatónak nevezhesse őket.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/megszolalt-a-fed-korabbi-elnoke-felreertelmezi-a-jeleket-a-piac.334385.html

kötvénypiac

#847376 Koffein

Akkora vihar készül, amibe beleremeghet a világgazdaság

https://www.portfolio.hu/deviza-kotveny/allampapir/akkora-vihar-keszul-amibe-beleremeghet-a-vilaggazdasag.333901.html

Gyakorlatilag pár nap alatt bolydult fel teljesen a piac, és egyelőre nem látni, hol lesz az egész folyamat vége. Az viszont biztos, hogy teljesen felborult a kötvénypiac. Alapesetben ugyanis az állampapírok logikája, hogy a befektetők kölcsön adnak egy országnak, cserébe a futamidő végén kamatostól kapják vissza pénzüket. Ma viszont már odáig fajult a helyzet, hogy Németország például 30 éves papírt tud eladni úgy, hogy még a tőkét sem kell teljes egészében visszafizetnie. Ez pedig nem tartható fenn sokáig.

Akkora vihar készül, amibe beleremeghet a világgazdaság

...

"A kötvénypiac világszerte olyan várakozásokat áraz, melyek megvalósulása egy Armageddonnal érne fel" - mondta a Bloombergnek Tom di Galoma, a Seaport Global Holdings ügyvezetője, aki szerint ma 80 százalék egy amerikai recesszió esélye. A Reuters elemzői felmérésében ennél jóval kisebb, 45%-os egy visszaesés esélye a következő két évben.

Egy régi rém köszönhet vissza

De miért baj, ha a piacon egyre több a negatív kamatozású állampapír? Elvileg ez kedvező az országok számára, hiszen olcsón tudják finanszírozni magukat. Van azonban két nagy hátránya:

  • Ha a most fújódó lufi kipukkad, akkor az sokaknak fájdalmas lehet, akik most rohannak megvenni a kötvényeket. Márpedig a buborékok már csak ilyenek, hogy néha kipukkadnak, a szakértők szerint nem mehet sokáig a jelenlegi tendencia a kötvénypiacon, csak idő kérdése, mikor józanodnak ki a befektetők.
  • Újra előkerülhet a válságban sokat emlegetett moral hazard. Ez a kifejezés legutóbb a válság idején került nagyon a figyelem középpontjába, amikor a bankok tudatában voltak, hogy a csődjük megrengetné az egész gazdaságot, ezért nem tartotta vissza őket semmi a felelőtlen gazdálkodástól. A CNBC szerint hasonló történhet most a kormányokkal: a nulla vagy negatív kamatok arra ösztönözhetik őket, hogy kezdjenek felelőtlen költekezésbe. Az így felépülő adósságállomány viszont később egyre nagyobb terhet róhat a költségvetésekre, amikor a hozamok emelkedése a refinanszirozas során bepörög az adósságba.

Akkora vihar készül, amibe beleremeghet a világgazdaság


Vagyis a jelenlegi extrém árazások egyáltalán nem biztos, hogy kedvező képet vetítenek előre a világgazdaság számára. A fejlett piacon gyakorlatilag már csak az amerikai kötvények fizetnek valamekkora minimális hozamot, ennek köszönhető, hogy az utóbbi napokban nagyobbat estek a tengerentúli hozamok. A CNBC-nek nyilatkozó elemző szerint azonban ha valóban küszöbön áll a recesszió, akkor csak idő kérdése, hogy az USA-ban is negatív hozamokat lássunk. Joachim Fels, a PIMCO kötvényguruja úgy gondolja, hogy ha az amerikai-kínai kereskedelmi háborús feszültségek tovább éleződnek, akkor a piac gyorsabban indulat el ebbe az irányba, mint azt sokan várják.


Persze a fenti gondolatmenetből még nem következik, hogy tényleg recesszió jön a világban. A hozamok mostani zuhanásában az is szerepet játszik, hogy egyre többen gondolják úgy, hogy a válság utáni történelmi időszakban tartósan nagyon alacsony, akár negatív reálkamat jöhet. Szerintük a mostani helyzet egyáltalán nem extrém, sőt a következő években ehhez kell hozzászoknunk, a gyenge konjunktúra mellett ez természetes jelenség. Ha pedig nekik lesz igazuk, akkor sem kell tartani, hogy ez a kötvénylufi előbb-utóbb kipukkad. Kérdés, hogy a következő időszakban a klasszikus piaci gondolkodás vagy ez az "új norma" kerül-e majd előtérbe.



pesszimizmus

#844879 Koffein
https://www.portfolio.hu/vallalatok/a-2008-as-vals...

Jól indult június a tőzsdéken, de nem tartott sokáig a lendület. A befektetők aggódnak amiatt, hogy nincs előrelépés a kínai-amerikai kereskedelmi háborúban, a makrogazdasági adatok sem túl meggyőzőek és a közelgő G20-as találkozó, valamint a Fed kamatdöntése.

A Bank of America Merrill Lynch legfrissebb (június 7 és 13 között végzett) alapkezelői felmérése szerint a globális gazdasági növekedésre vonatkozó várakozások összeomlottak, a válaszoló alapkezelők fele gyengélkedést vár a következő 12 hónapra.

Ami az eszközallokációt illeti, 2009 májusa óta nem voltak ilyen kismértékben felülsúlyozva a részvények a kötvényekhez képest, miközben a készpénzállomány megugrott. Az alapkezelői felmérés recessziós körülményeket mutat, a befektetők azokat az eszközöket súlyozzák felül, amelyek jellemzően felülteljesítenek, amikor a kötvények és a vállalati profitok csökkennek és alulsúlyozzák azokat, amely pozitív korrelációt mutatnak a növekedéssel és az inflációval. A kötvények, a készpénz, a közszolgáltatók és a nem ciklikus fogyasztási javak felé tolódott el a súlyozás a bankszektor, a technológia és az eurózóna részvénypiacai felől. Az államkötvényekbe látott tőkebeáramlás és a defenzív részvények mostanában látott szárnyalása azt mutatja, hogy a befektetők a rossz hírekre pozícionálták magukat - derül ki a felmérésből.

A felmérésből kiderül az is, hogy már az amerikai techrészvények helyett már az amerikai államkötvény a legnépszerűbb befektetés. Az alapkezelők szerint ha az S&P 500 index 2430 pontig esik, abban az esetben a Fed kamatot vág, ha pedig 2350 pontig esik, abban az esetben Trump megállapodásra törekszik majd Kínával. A válaszadók 32 százaléka szerint a rövid távú kamatok csökkenni fognak 12 hónapos időtávon és 56 százalék van azon a véleményen, hogy a legfontosabb "tail risk", vagyis kis valószínűségű, de nagy kockázatot hordozó esemény az a kereskedelmi háború.


https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-06-18...