Igen, az már nem annyira köpés, persze.:)
Csak 3-as számmal kezdődjön, a rajz tényleg adja, adta magát.
Az "E" pont után még az a 3.167 továbbra is elérhető lenne.
Egy köpésre van innen, nem fogják elengedni addig, kerül amibe kerül.
Trumpnak is ez járhat a fejében, ha ránéz a rajzra.
Amit április 24.-én tettem be?

Vagy, amit március 21.-én tettem be:

Sziasztok! Jó reggelt! Köszönjük a reggeli elemzéseket! 11613 alatt short belépőt keresek.
Szia Lenthor.
USA nélkül nem akar esni. Azok a 3000-es sp-t csak azért is meg fogják csinálni.
15 perces Futuresen a "iv" hullámban az oldalazás valahogy így nézhetne ki.
Sziasztok, jó reggelt!
Hogy ne csak a lefelé irányt írjam, ezért beteszek egy longos változatot, ami még teljesülhet.
11.622-től mehetne fel egy öt hullámos (i-ii-iii-iv-v) szerkezet, ahol talán elértük már a "iii" hullámot.
Most a "iv" hullámban oldalazgathatnánk, majd az "v" hullám felmehetne akár 12.800-ig vagy 12.866-ig.
Csütörtökön USA ünnep miatt korlátozott kereskedelmi idő.
-----------------------------------------------------------------
De, ezt a lehetőséget július 1.-én írtam is:
------------------------------------------------------------
Nézzétek meg, hogy korábban naposon hasonló divergencia volt.
A mostani emelkedésbe még beleférne 12.597 (oda is húztam be a divergencia vonalat), vagy még esetleg 12.850-12.880 (de talán az már sok lesz)
Utána már a korábbihoz hasonló esésnek kellene lennie.
-----------------------------------------------------------------------------
Mai napon egy 'Bearish Belt Hold gyertyát" kaptunk.
A gyertyára jellemző: hogy 68%-os a visszafordítási aránya!
A Bearish Belt Hold minta egy Marubozu Black Opening gyertyából áll, miközben a piac emelkedő trendben van. Az árfolyam a trendvonalon felül nyit, de azonnal zuhanni kezd és nap végére az aznapi minimum környékén zár. Minél hosszabb a Belt Hold teste, annál erősebb a trend ellenállása.
Az emelkedő trend irányában réssel nyit a piac. Azonban az ár zuhanni kezd és a piac most trend ellen megy. A longosok elbizonytalanodnak és elkezdik zárni pozíciójukat. Ez a fordulat egy eladási hullámot indíthat be.
Érdekesség: ha holnap esetleg 12.519 alatt nyitna réssel lefelé és azt nem zárná nap közben, akkor "szigetet" hagyhatna maga után.
Én számítok még egy felfelé próbálkozásra, ezért zártam.
A pénteki short és a ma reggeli újabb short most már nullán, a dax rés megmaradt, ami egyelőre támasz is, aztán lehet reggel réssel le nyit, én mindenesetre lezártam ezt a pozit.
12.475-12.510 -nél kell figyelni!
--------------------------------------
12.512 figyelni!
Köszönöm!
Természetesen, ha nagy erőkkel 12.613 fölé mennénk, akkor ezt az a-b-c verziót el kell dobni, mert akkor más épül.
De egyelőre eddig hozza az elvártakat.
3.) Irregular/Exoanded Flat esetén

4.) Running Flat esetén:

----------------------------------------------------------------------------
Visszatérve a tegnapiakhoz, amikor írtam, hogy lefelé nincs kész a nagy "B" hullám, de ez érvényes a nagy "B" hullámon belül a kis
"a-b-c " hullámokra is, hogy a kis "b" hullám Irregular /Expanded Flat és Running Flat esetén a nagy "A" hullám tető fölé is mehet, mégpedig a kis "a" hullám méretének a 123.6%-ig.
Nos a kis "a" hullám mérete: a tető 12.424 és az emelkedő mérete: 801 pont.
Ennek a 123.6%-a 12.613
Felmentünk 12.608-ig a prompton.
Itt megnézhető:
Eddig a szabályoknak megfelelően mozog, csak előre nem tudjuk, hogy melyik "b" hullámot csináljuk.