Ez jó , sok problémát megoldották kap ezzel , nekem még a KHR ill BAR igazolás necces , de a remény hall meg utoljára.
Ez jó , sok problémát megoldották kap ezzel , nekem még a KHR ill BAR igazolás necces , de a remény hall meg utoljára.
Egyenlore a hegyek vajudnak meg. Nagy szólamok , de a banki + állami ellentétek + burokratikos tehetetlen keresek miatt lesz még gebasz.
Egyébként aki a BAR listán szerepel nem kaphat semmit!!!!
Magannyugdij pénztár államosítása az szmsz egy rablás volt. Az állam egy befizetett pénzt elvett , az hogy rossz feltételekkel alakítottak ki a mnyp az igaz
Mondjuk én maradtam esaganpenztari nyugdíjam mellettegkapom az állami nyugdíjat. Emlékeztek azzal fenyegetőztek , H elveszik
na pont ezt írtam tegnap én is:
Akkor itt is bejön a matgab fucktor...
Ezt a babaváró hitelt egyelőre viszont úgy néz ki, h nagyon elbasztak! Július 1 után születendő gyermekek után járna elvileg, de...
Csak a hitel folyósítása után születendő babák számítanak. A hitel folyositasat megelőzi a hitel elbírálás időszaka- ami most legalább 10 nap lesz a tömeg miatt.
A hitel elbírálás beadasahoz viszont be kell küldeni az OEP igazolását. És mennyi idő alatt adja ki az OEP az igazolást- ha nem személyesen hanem online kéred? 8-60 nap között vmikor. És vajon kiadják-e ezt az igazolást július 1 előtt?
Hát kurvara nem! Azért ehhez már tényleg nagyfokú amatőrizmus kell! Mert az OEP azt mondja, h a törvény szerint nem adhatnak ki igazolást július 1 előtt! Hát nem volt egy tanácsadó a kormányban, aki beletetesse a szövegbe, h a szerencsétlen oep-nek ki kell már előzetesen adnia az igazolásokat ahhoz h a folyamat elinduljon??!
Na ez a kommunikációs amatőrizmus, ami miatt a fidesz 2002-ben és 2006-ban is kikapott egy dilettans mszp-vel szemben is!
Legszívesebben beperelném az egyik minisztériumot a másiknál hanyagsagbol elkövetett károkozás miatt!
Szerintem még a manyup volt maga a színtiszta rablás,de ezt már sokszor kifejtettem.
Én továbbra is úgy alakitanam át a nyugdíjrendszert, h mindenki kapjon egy létminimumnyi alapnyugdijat és azon felül annak az összegnek a max 50-60%-at amit a gyerekei befizettek az előző 5 év havi átlagában - amíg csak él nem érik a minimalber ketszeresenek megfelelő nyugdijplafont. De ez már offtopic kezd itt lenni.
ne izgulj, Fornit max a kutyák irányába gyengül el, amúgy keményen tolja!
nos igen, mi a nagyobb veszély, az infláció, vagy a fornit gyengülés?
hmmmm most éppen a bankok nem hajlandóak visszaadni az ÁAK - nak a meglevő állampapírokat , melyeket visszaváltott a lakosság és többet hoz 1 évre , mint az új szuper.
MANYUP bedarálása szerintem szintiszta rablás volt , örökölhető , átruházható , etc. Próbáld meg ezt az állami nyuddíjjal ( lassan már Te sem vagy fiatal)
Nekem az inflakövető (+1,7%) szimpatikusabb. Most is van olyan, még a +4%-osból, sajnos jövőre lejár.
A szuperállampapír első évi kamata (3,75%) már szinte el is van inflálva.
A magyarok imádják hitelezni az államot
MAGYARORSZÁGON A LAKOSSÁG BIRTOKOLJA AZ ÁLLAMADÓSSÁG TÖBB, MINT EGYÖTÖDÉT (21,7%), SZEMBEN AZ EURÓPAI ÖTSZÁZALÉKOS ÁTLAGGAL.
Bár az adófizetők által a lakossági állampapírok vásárlóinak fizetett kamatfelár hatalmas a “normális” állampapírokkal összevetve, ez a trend egyértelműen csökkenti az ország pénzügyi sérülékenységét.
Egyrészt a belföldi lakossági megtakarítók ingerküszöbe sokkal feljebb van piaci turbulenciák idején, mint a külföldi intézményi befektetőké, azaz nem öntik a piacra a kötvényeiket, nem menekülnek fejvesztve, ha bármilyen okból megnő az ország vagy a régió kockázata.
Másrészt a forintban kibocsátott államadósság nagyobb aránya a devizában kibocsátott adósság rovására sokkal nagyobb mozgásteret ad a gazdaságpolitikának a külső sokkokhoz való alkalmazkodás tekintetében – magyarul könnyebben és bátrabban tud az árfolyam leértékelődésével alkalmazkodni a gazdaság. Egy erősen nyitott, az európai konjunktúrának és európai transzfereknek hatalmas mértékben kitett, régóta meglévő versenyképességi problémákkal küzdő gazdaságban a deviza leértékelése, leértékelődése nagyon tud(na) hiányozni egy elromló környezetben, ennek tanulmányozásához kiváló állatorvosi lovak az eurózóna déli államai.
Befektetői szempontból nézve a klasszikus, hosszú távon a hozamokat és a kockázatokat együttesen figyelembe vevő, kötvényeket és részvénykitettséget kombináló,
LEGJOBBAN MŰKÖDŐ PORTFOLIÓK MEGKERÜLHETETLEN ELEMEI A LAKOSSÁGI ÁLLAMPAPÍROK,
amik párosulhatnak a fejlett részvénypiacok hozampotenciáljával.
Ezen felül a részvények által adott devizakitettség olyan esetben is védi egy ilyen portfólió reálértékét, amikor esetleg a forint jelentősebben gyengül az euróhoz és a dollárhoz képest. Ezen túlmenően azonban egyedi ügyféligények, kockázatviselési hajlandóság és hozamelvárás kérdése, hogy milyen befektetési portfolió részeként, mikor és mennyi állampapír vásárlása éri meg a leginkább a lakossági befektetőknek.
http://concordeblog.hu/2019/06/25/a-magyarok-imadjak-hitelezni-az-allamot/
ezt értem és tetszik is, amit nem értek, vagyis nem bízom benne, az a forint leértékelése. ez egy hatalmas joker az mnb kezében, ha úgy adódna. viszont itt gondolom nem marinéniék vettek papírt, hanem a ner elit mossa tisztára a szürke pénzeket, így nem hiszem, hogy az elinflálás, leértékelés egyelőre komoly terv volna
Amúgy furcsa a kérdésed.
Ha ugyanez lenne a helyzet, csak nem a lakosság, hanem a MANYUP-ok tudnák lejegyezni ezeket a magas kamatos államkötvényeket és utána levennék a semmire a brutál "kezelési díjukat" a magán számlák egyenlegéből, akkor mindenki tapsolna hogy mekkora hozama van a nyugdíj megtakarításainak.
Na most ugyanez történik , elindíthatja mindenki a saját öngondoskodását, anélkül, hogy a manyupok lekaszálnának róla egy csomót. Lehet tapsolni!
és az is komoly érv, hogy ha nem intézmények, hanem lakosság jegyzi le, akkor a lakosságnak nincs olyan alku poziciója, mint egy Templetonnak, ha van valami gond.
Nem véletlen,hogy nem emelnek az alapkamaton.
0,9%-os alapkamat mellett szépen mutat az 5%-os állampapír hozam.
Ameddig nagy a kereslet az állampapírra addig nem hinném,hogy komolyabban gyengülne a forint. Az infláció szerintem tetőzhet 4% körül,ha váratlan esemény nem történik.
Hosszabb távon csökkenő államháztartási hiánnyal számolok,
2-3 éven belül lehet akár NULLÁS költségvetés is.
A hozam elköltése itthon az mindenkinek jó,pörög a gazdaság növekszik a fogyasztás és alacsonyan marad a munkanélküliség.
el tudja nekem magyarázni valaki, hogy ez miért jó így? magas kamat, minden forintban, akár el is lehet inflálni.
A következő hetekre is erős keresletre számítok,
előbb utóbb beviszik a nagyobb párnacihás pénzeket is.
Az is érdekes lesz,hogy mennyi befektetési alap fog megmaradni.
A három hete elindult MÁP+ eddig 883 milliárd forintot tudott begyűjteni, ezzel a lakossági állampapírokban lévő vagyon már 8400 milliárd forint körül lehet (pontos számot csak a visszaváltások és a lejáratok függvényében lehet majd mondani).