Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Ez a 'Klímaforradalom' s…

#845011 TrendMan Előzmény: #845007

Ez a 'Klímaforradalom' súlyos ellentmondása:

Azok az országok, melyek lemaradónak érzik magukat gazdasági téren, mindíg ellenérdekeltek lesznek a klímacélok megvalósításában. Azok tartása ugyanis kevésbé dinamikus gazdasági fejlődést tesz lehetővé.

Lemaradó pedíg - márcsak történelmileg is - mindíg van is lesz is.

Vagy jön a kommunizmus?

Ezért kellene az EU.s sz…

#845007 Koffein Előzmény: #845004

Ezért kellene az EU.s szavazáson változtatni. Nem "egyhangú", hanem kétharmad, vagy ha 50+1% megvan, akkor mindenkire vonatkozik.

előválasztás

#844981 Bendeguz Előzmény: #844969

ez is egy sunyi alak, nyilván nincs programja, folytatódik a fairtás, betonozás, autók előnyben részesítése, mélygarázsok a belvárosban, buszsávok felszámolása, bkv lerohasztása, elektronikus jegy sohanapján. ja várjál, hisz ez a programja :D "FOLYTATJUK"

neoliberalizmus

#844931 Koffein Előzmény: #844763

mié vett fel hitelt? mert csak 7% :)

hitel lakásra, felújításra, autóra, nyaralásra, hitelkártya bevásárlásra, mert megteheted, egy életed van, ettől vagy valaki. még ma éld fel a jövődet, mert szükséged van újabb telefonra, 3ik tv-re... ahogy a szlogen is mondja, just do it, mert most élsz...

majd egyszercsak jön a kijózanodás, dől a dominó, mindenki hibás, a bank, a munkáltató, a kormány, de az önvizsgálat újból elmarad...

re

#844926 Ibiza Előzmény: #844897

enyémbe nem mesüge.. csak megy a kettős mérce kettős duma.. visz a véretek.. de gondoltam egy mukkot nem értesz belőle.. :DD..

neoliberalizmus

#844763 Ibiza Előzmény: #844729

szerintem meg arról van szó látják mindent lehet..retorzió alig.

Kétségbe vonnak minden értéket szokást hagyományt... és nevetségessé teszik ezeket.. ez a neoliberál irányzat hozadéka.. ezek az emberek meg kimazsolázzák ami ezekből tetszik nekik.. a vélt vagy valós jogaikat azonnal akarják..a kötelességeiket nem..

az emberekbe belenevelték az állam gondoskodik.. legyen fiam egy jó szakmád azzal megélsz.. nem mondták folyamatosan változik a világ és folyamatosan tanulni kell...

Mozgalmak indulnak a kilakoltatások ellen, a demagóg és populista pártok persze rájátszanak.. miközben egy csepp gondolkodással belátható a dolog lényege..vettél fel hitelt? igen.. fizeted a törlesztést? nem.. a banknak milyen fedezetet adtál..a házadat ugye? akkor?

A frusztráltság az nem földrajzi kérdés, nem is jövedelmi.. ismerek olyat aki szegényen de boldogan él..és olyat is aki jól él de sok kollégája jobban ez frusztrálja..

Sok helyen a kocsmák tele vannak nagy emberekkel..nekik majdnem sikerült de hát az orbán miatt nem sikerült..vagy egyszer bejött utána többet nem..egyik sem vallja be alkesz.. nem orbán vagy bárki miatt ment tönre a család hanem amikor volt pénz akkor bedobálta a gépbe és rácsúszott az italra..

A borsodi szabolcsi kérdés azért érdekes mert most aki akar az dolgozhat..a bér az sokkal magasabb mint a segély.. olvastam egy szokatlanul őszinte cikket.. tök egyszerű munkára felvettek roma nőket.. ellenőrizni és csomagolni kellett több lépcsőben..

Kiderült a roma csajszik nagy részénél nem alakult ki a kéz finommozgása, gyerekkorban nem rajzolgattak nem foglalkoztak velük.. a másik gond az volt nem birták a fegyelmet.. pontosan bemenni és ledolgozni 8órát.. a harmadik gond az volt.. nem voltak hajlandóak egymás alá dolgozni... volt egy rangjuk a kultúrkörükben ezért nem fogadták el ők aládolgozzanak a másiknak akit alacsonyabbnak gondoltak.. hiába volt ügyesebb nem fogadták el csoportvezetőnek.

neoliberalizmus

#844729 TrendMan Előzmény: #844722

Nem keverném a szezont a fazonnal.

Ezek az esetek inkább amolyan szemesnek áll a világ, hátha ennyi még belefér apróságok. Persze, ha ömlesztve kapja az ember, akkor dühítő.

A teknősírtó lánynak meg szerintem nincsenek elvei.

Nincsenek ózdi ismerőseim, de úgy gondolom elég sok frusztrált ember lakhat ott, akik mellett elment a világ és ők ott maradtak.

Elvek helyett szerintem frusztráció a jó szó.

https://index.hu/belfold/2019/06/16/allatkert_tekn...

- a hiányzó láb esete a polgármesterrel és a paradigmaváltással --

#844728 TrendMan

"A polgármester elmondta, bejelentés nem érkezett.

Nem hiányzik senki."

https://hvg.hu/itthon/20190616_Emberi_labat_talalt...

Igaz, Pista bácsi tegnap bicegve érkezett meg a gyárba, hóna alatt bottal. Igaz, ez nem rendkívüli, egy hete is bicegett, de akkor bot helyett demizson volt a hóna alatt. De akkor is bicegett.

Közben paradigmaváltás a Fidesznél:

https://hvg.hu/itthon/20190616_Gulyas_Gergely_Mind...

Akkor alighanem a hontalanság ellen is tenni fognak.

neoliberalizmus

#844722 Ibiza

egy csajszi kockakővel agyonveri a teknőst.. miért? mert elvei szerint megteheti.. ő is ott van a teknős is..nálad erősebb..miért ne tehetné meg amit akar.. neki joga van kiteljesedni..minden erkölcsi vagy morális szokás vagy szabály az őt korlátozza.. nincs nem lehet erkölcsi morál mert az őt csak hátráltatná a kiteljesedésében..

csajszi hozza kisgyereket a boltba az megy mindenen keresztül keresztül a lábamon.oda-vissza.. .anyuka kussban van..rászólók gyerekre..figyelj oda kissrác.. anyuka egyből szól "gyere kisfiam nem mindenki szereti a gyerekeket". mondom a bácsi szereti a gyerekeket a hülyegyerekeket sajna nem..meg kellene tanitani a srácnak mások privát zónájának a tiszteletben tartására..

parkolóm van.. srác 2 napig ott parkol.. rárakok szélvédőre egy nagy papirt "ne parkolj más helyére" .. elmegy de este odajön..üres volt azt gondolta hétvégén nem lesz gond anyjához jött ..mondom gondnok tudja a számom elég ha telefonálsz..mondogatja de üres volt.. mondom..figyu ezek szerint ha anyád nincs otthol akkor felmehetek hozzá összeütni egy tojcsit..közbe lefürödni? ez is magántulajdon.. néz mint vakegér..

tudatra ébred az anyag..ráérez neki már jogai vannak.. ott is ahol nincs...jogaikat követelik a kötelességeit nem nagyon emlegetik.. ilyenek ezek..

Bringás jön szembe szűk utcában, este.. mutogat.. mondom picimókus te nem jöhetsz be ide csak ha táblád van..és amúgy is jó lenne ha felkapcsolnál valami ki..szott villanyt.. (a bringa rendszámtalan ezért a gyógyegér neolibsi horda önkifejezése lett.. ) azért okoskodik..leveszi a biztonsági láncot..de amikor kiszállok azért elszelel..furcsa arcán némi utálattal..egy újabb fasiszta..

legyen itt egy kisnovella aminek a valósághoz semmi köze..minden egyezés csupán a véletlen műve..

Társasház.. éjfélig tűröm de átmegyek..kicsinyem ne fúrkálj mert aludni kell.. (ez a srác volt aki korábban 9kor átjött hozzám.. neki jogai vannak..Én elnézést kértem mondtam tudom már 9 de még van 2 lyukam..mondta nem érdekli..abbahagytam..)

Mondja ő leszarja azt csinál amit akar.. kicsit gyúrt a gyerek..olyan roma gyúrás.. kar 45-50es es de szipka lábak.. mondom figyu nyugoggyá le..majd holnap fojtatod.. persze ő a helyi menő csávó (HMCS) megindul felém.. mondom ..ha belépsz a privát zónámba azt gondolom majd, hogy megtámadsz és védekezni fogok.. közel vagy életed legrosszabb élményéhez..persze hatástalan... támaszkodó láb megrúg..egyensúly vesztés bal beijeszt jobb nyom egy sallert ( a világ legegyszerűbb "csele").. koppanás.szivárgás.. mondom..figyu a f..nak emberkedsz.. most meg itt gusztustalakodol.. de még hegykén néz..talpraugrik.. megint bal beijeszt jobb ad egy nagyobb salllert..jobban szivárog.. tanulni fog belőle? nem mert nem ezt látja.. nem tudja ő sem, a világ legerősebb joga a személyes jog.. senki nem léphet be a privát zónádba csak ha megengeded.. minden más támadás.. a jogaid addig tartanak ahol a másoké kezdődnek..ez a valódi liberalizmus alapja..

Hopp, egy vonat:https://…

#844717 TrendMan

Hopp, egy vonat:

https://hvg.hu/itthon/20190615_Megallt_a_senki_fol...

Én 2 hete Szolnokról jöttem vissza vonattal a Keletibe.

A Szolnok - Budapest járat 19:05-kor indult volna, de kiderült, hogy nincs mozdonyvezető.

19:02-kor bemondták, hogy 3 perc múlva indul

19:13-kor bemonták, hogy forgalmi okok miatt 20 perc késéssel indul

Ebből, 30 perc lett.

A kalauz előadott egy sirámot a 220 órás havi munkaidőről.

Több utas feajánlotta, hogy elvezeti a mozdonyt.

Mások a kezüket tördelték.

Végül a 19:05-ös vonat 19:42-kor indult el.

https://millasreggeli.hu/budapest/megujult-a-kelet...