Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bolygónk, a Föld

Grönland

#844919 TrendMan Előzmény: #844887

Van felmelegedés, de azért az is hozzátartozik, hogy nem lineáris:

Miközben ez a fotó készült, egy gleccser elkezdett ismét hízni, mert a Golf-áramlat időlegesen hidegebb vizet szállít - ugyanott.

Az elmúlt 200 év kapital…

#844555 TrendMan Előzmény: #844545

Az elmúlt 200 év kapitalista embere nem ilyen.

Előtte a Szép-Szép- szüleink még 200-300 évig használtak egy-egy tárgyat.

Az iszlám szerint - (furcsa ezzel példálózni) - tilos a kamat intézménye.

A kérdés sokkal inkább az, hogy az ilyenfajta önkorlátozás mennyire akasztja meg a fejlődést? Meg lehet-e fizetni ezt az árat?

Az ember lehet szerető, lehet remete, lehet matematikus, lehet harcos. Az emberi agy plasztikus, sokféle kihíváshoz tud alkalmazkodni.


Egyet értek. Mindig lesz…

#844554 Koffein Előzmény: #844545

Egyet értek. Mindig lesznek olyan emberek, akik még többet és többet akarnak. Lásd olajcégek, a kitermelést, már úgy lövik be, hogyha bármilyen katasztrófa beütne, akkor is bőven megérje...

Habár egyre többen élnek digitális nomádként, segítenek a szegényebb országokba, dolgoznak a szakmájukba. Ők a kisebbség.

Az ember természete nem …

#844545 matgab Előzmény: #844541

Az ember természete nem ilyen. Ha jól él, még jobban akar élni. Addig nem nyugszik, amíg nem érzi úgy, hogy mindenki másnál jobban él. Ezért nem áll le az sem, akinek már bőven van annyi jószága, ami egész életében elég lenne. Mert hát az utódaira is még többet akar hagyni.

Dollár milliomosok dollár milliárdosok világa. Kell az a plusz X millió dollár is. Nem mond le róla. Ha nem nő egy vállalat profitja évente X%-kal, akkor az nagyon gáz. Márpedig az explicit növekedés fenntarthatalan a Föld létének korlátossága miatt.


Ezt a dolgot onnan is le…

#844541 TrendMan

Ezt a dolgot onnan is lehet nézni, hogy hosszú évezredekig az ember azért küzdött, hogy ne fázzon, fedél legyen a feje felett legyen mit ennie, ne őt egyék meg, ne vigye el korán betegség = uralja a természetet.

Most ezt elértük, most más képességekre van szükség:

A mohóságnak vissza kell szorulnia, a szemet-szemért már nem járja, a profit elvet is újra kell gondolni, helyette a mértéktartásnak van helye, az arany középutat szükséges keresni.



2050

#844533 matgab Előzmény: #844524

az emberiség a Föld rákos szövete. Addig nem nyugszik, amíg saját mohóságának köszönhetően el nem pusztítja a gazdasejtet.

2050

#844524 TrendMan Előzmény: #844508

Voltak olyan kísérletek, ahol valamilyen kisemlősöket laboratóriumi körülmények között először jól tartottak, azok elkezdtek szaporodni.

Az élettér azonban nem lett nagyobb, sem az élelem, így egy idő után túlszaporodtak.

Amikor az adott élettér eltartóképességét egy biz. mértékben meghaldták, akkor egymásnak estek és az egész populáció összeomlott.

Azon gondolkdom, hogy az emberi társadalom vajon mennyiben más, mennyiben tud többet vagy jobban kezelni egy ilyen helyzetet.