durva https://index.hu/belfold/2019/02/11/sma_spinalis_i...
első év 138milla, ezt követően 69milla... ezt hosszú távon összekalapozni ...
durva https://index.hu/belfold/2019/02/11/sma_spinalis_i...
első év 138milla, ezt követően 69milla... ezt hosszú távon összekalapozni ...
Sztem nem jár nagy lemondással 2 gyerek, nálunk max annyi, h nem voltunk azóta külföldön nyaralni, mert hosszú lenne nekik az utazás. Előte kell kibulizza magát az ember, oszt kész. :-)
Amit hiányolok, ha már a nyugdíj szóba került, hogy a gyereket vállaló szülőknél elismerjék azt, hogy áldozatot vállaltak a jövőért, el kellett volna ezt ismerni a nyugdíj megállapításánál.
Aztán megint kiderült, hogy az apákra semmi szükség, pedig sok családban dolgoznak látástól mikulásig. Ha már van Nők 40 program, akkor lehetett volna például a min. 2 gyereket vállalókra Férfiak 40 (hiszen ők megtették a magukét a min. 2 gyerekkek a reprodukcióért). Aki 2-3 műszakban melózik (plusz még esetleg túlórázik), nem fog nemhogy 3, de 4 gyereket se bevállalni. Örül, ha egyáltalán otthon lehet az 1-2 gyerekével. Mikor lenne ideje foglalkozni 4-gyel???
Nekem ez az egész kapkodásnak tűnik, amolyan mondjunk valami nagyot (úgy se sokan fogják tudni igénybe venni), de hogy átgondolva nincs rendesen, az biztos. Ezeknél lehetett volna értelmesebb, életszerűbb lépéseket is hozni. Azzal egyetértek, hogy meg kell tenni mindent azért, hogy ne fogyjon el a magyar nemzet, erre nem szabad sajnálni a lóvét.
Azért tegyük hozzá, h a lombikra váró nők nagy része harmincas évei közepén gondolt először arra, h legyen gyereke (vagy akkor már leadta annyira az igényeit, h nem kell feltétlenül a szőke herceg fehér lovon)...
És amit elhallgat a média a nagy valositsd meg önmagad és metoo mellett, h harminc főleg 35 felett a nők teherbe esési valószínűsége töredékére esik a húszas eveikhez képest!
Emellett persze támogatni kell, de nem az a prioritás.
És ha az 1. vagy max a 2. gyerek megszületését támogatnák "csak" akkor soha az életben nem érnénk el a 2.0-as reprodukciós rátát sem.
A Ratkó nemzedék lassan kihal, a Kádár korszak 7 millió abortalasa meghozza lassan gyümölcsét, a nemzet népessége egy negatív spirálba került ráadásul egy olyan ideológiai világban, ami az egész nyugati típusú fehér rasszt kihalasra ítéli...
Itt csak drasztikus , erős irányítással kell affele terelni a nemzetet, hogy újra reprodukalja önmagát, úgy ahogy a tanulni nem szerető kisdiákra is figyelni kell, h minden nap megjelenjen az iskolában, ne mellé menjen!
Egy gyerek persze baromi nagy lemondás, mind idő, mind pénz, mind kényelem, mind életminőség (anyagi értelemben) , mind energia szempontjából. A két gyerek az lemondás a négyzeten, három az meg a köbön! Ezeket az embereket, akik vállalják a jövő társadalmának felépítését, kineveleset, azokat az embereket iszonyatosan kell támogatni-pontosabban kompenzálni a vesztesegeikert, nehezsegeikert!
Egyáltalán nem működik az, ha egy orszag arra épül, h a nyugdijasok- akik passzivak- a többséget alkotják a társadalomban és mint passziv-agressziv réteg magának és csak magának elojogokat biztosít a társadalom aktív tagjaival szemben!
Régen megírtam, h a reprodukciós rátát fel kell nyomni, bármi áron.
Ehhez képest én kevésnek is érzem a csomagot, hiszen a 4 gyerekes anyukáknak már annyi munkájuk van otthon még a gyerekekkel, h úgysem tudnak alkalmazottként a mai világban dolgozni. Ne ők legyenek szja (és járulék!) mentesek, hanem a teljes család! És ne feltétlenül csak a 4. gyerek után! Lehessen előre bevállalni, vagy kapjak vissza az egész életében korábban befizetett adókat is! Legyen a kismamáknak ingyenes a tömeg közlekedés, ne a 65 éven felülieknek és így tovább!
A gyermektelenek egy része valóban küzd azért, hogy lehessen, épp ezért nemcsak 5 beültetést kéne finanszírozni, hanem többet.
Egy gyerekesekből sok párt tudok, ahol lehetne, de nem akarnak és nem azért,mert a második már neccesen lehetne.
Ez a hitellel való kitömés nem lesz jó út.
Normális bérek kellenek és majd az egyén eldönti, mit kezd vele. Ja, hogy akkor nem függnének az államtól, nem lehetne őket manipulálni?!
Kádár korszaknak véget kellene már vetni végre, mert akármilyen kormány volt eddig, nem voltak képesek túllépni rajta.
Kapkodás volt ez a csomag, úgy érzem. Nem volt átgondolva rendesen.
Mindenképp egy átfogó szociológiai elemzésnek kellett volna megelőzni az ilyen jellegű döntéseket.
Azok az 1 gyerekesek, akiket ismerek egészségügyi okokból nem vállalhatnak többet.
És a legtöbb gyermetelen pár is.
A probléma inkább az, hogy sok helyen nem születik meg az 1. és a 2. gyerek. Ezt nem értem, hogy miért nem akarják látni. Erre kellett volna rámenni, nem a 4 gyerekre. Ki vállal ma be 2-3 gyereknél többet?! Kis kivétellel a megélhetési gyerekgyárosok.
Kár, hogy nem kötik munkához a családi pótlékot és nem emelik meg egyúttal inkább, én megléptem volna néhány lépés helyett.
Szóval én inkább jelentős családi pótlék emelést csináltam volna annak munkához való kötésével, valamint az 1. és 2. gyerek megszületésének ösztönzését, ezeknek több értelme lett volna. Nagyon sok család van 1 gyerekkel.
Jó lesz ez valakinek.
Csak arra kell vigyázni, nehogy valahogy véletlenül szociális bérlakás program induljon és elkezdjen működni az egészségügy első vonala magától.
A többi előre van kódolva:
Akik felveszik a hitelt, érdeklből kötődnek majd a Zorbán-rendszerhez, akik a lakásokat építík szintén és akik azokat adják-veszik- bérbeadják - ők is.
Mellesleg a köztévé reporternőjének nyelve beletört a mondatba, miszerint:
"Legnagyobb sikereink még előttünk állnak."
Szerintem meg a rendszert fenntartó Németország és Ausztria lesznek a célpontok, hogy legyen elég németül vakeráló biorobot a gyárakba
https://m.hvg.hu/itthon/20190210_Orban_ketszer_ket...
Erre is kíváncsi leszek!Ha tippelnem kellene,az a külföld vagy Oroszország,vagy Románia, Erdély lesz....,ha lesz.:-)
nem a pumpa a lenyeg (mondjuk prociklikus persze) ennek tobbszorose lett elbaszva meg meg lesz is
ha jol szamolom, a nagy terv 3 pontjabol 3 hitel
igy a globalis kamatfordulat utan mar 1-2 evvel jo lesz ez, nem kell felni :)
megnezem majd a Mari neniket, 4 hitelre bevallalt hazassaggal es 4 gyerekkel, amibol osszejott 2, meg egy valas, meg egy 7%-os kamat, meg Orban/Gyurcsany/Torgyan bejelenti, hogy tovabbiakban nincs kedvezmeny, valsag van, tessek megfizetni mindent kamatostul...
majd jon megint a kedvezobb svajcifrank hitel :)
https://www.google.com/amp/s/index.hu/belfold/2019...
Az sem elképzelhetetlen, hogy ez a bejelentés,csak az elpártolt szavazók visszaédesgetésére irányult.
"Több mint félmillió szimpatizáns pártolt el a Fidesztől három hónap alatt, derül ki a Medián januári felméréséből, "
Pontos összegeket ugye még nem tudunk,de a pf. első becslése szerint évi 500mrd forint körüli plusz összeg "gazdaságba" való pumpálásáról beszélünk,egy olyan világgazdasági környezetben...,amilyenben éppen tartunk.
ha egy evertekelon belokott politikusi igeretre igy beindultal, mi lesz kesobb? :)
oszd be :)
az ordog majd a reszletekben nem alszik
lehet ebbol olyan csaladvedelem, mint mnyp vedelem
belokik a kiccsaladokat az arokba igy kamatemelesi ciklus elott
A kérdés tényleg az, hogy ez az út hová fog vezetni,és nem mellesleg milyen eurhuf,milyen árak, milyen adók és milyen bérek mellett?!Ingyenpénz nincs.
https://m.portfolio.hu/gazdasag/oriasi-csomagot-je...
Én amúgy,itt a Pf.-on írtakból azt olvastam ki, hogy az építőipari oligarcháknak - nem vállalkozók,azok mások -üzent!Azt üzente nekik, hogy ne féljetek,ha elapadnak az eu-s források,majd vetetünk fel a zemberekkel még hitelt,így bicikli megy majd tovább.
Kár, hogy azt nem tette az ígéretek mellé,hogy ezeket az összegeket,milyen eurhuf mellett érti.
"Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását. Minden 40 év
alatti nő az első házassága esetén 10 millió forintos kedvezményes
kölcsönben részesülhet. A törlesztést az első gyermek érkezésekor 3 évre
felfüggesztik, a második gyermek esetében újabb 3 évre felfüggesztik és
a tőketartozás a harmadát elengedik, a harmadik gyermeknél a maradék
tőketartozást elengedik."
Két leszbikus összeházasodik, és az egyik hármasikreket szül, kész nyeremény :)