Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Viccország

#838480 tozsdenyul

viccország lakói akcióban :)

A fidesz szavazók (ezen már veszélyben a kávé a röhögéstöl) és nem-fidesz szavazók pocskondiázzák a fideszt, a szegény (tényleg szegény) kislány miatt.

Miközben, már nyilvánosan tárgyalják újságokban is 2019-ben (a szárnyas fejvadász sci-fi ebben az évben játszódik, 22. század) hogy

-összeomlott a mentöszolgálat

-összeomlott a sürgösségi ellátás

-nincs stroke ellátás

-nincs koraszülött intenzív ellátás

-nincs felnött intenzív ellátás

-nincs radiológiai ellátás

-nincs gyerekháziorvosi ellátás

- az ország felének már nincs háziorvosi ellátása

+1: a tüzoltók (160ezer bruttóért) olyan védöruhában mentenek amiben megégnek

És 2022-ig további forráskivonást szavaztak meg egészségügyböl, oktatásból, a civilben egyébként biztosan jó fej emberek, akikkel biztosan jót lehet beszélgetni.

Ez évente tucatnyi 6 éves kisgyerek halálát jelenti. És tucatnyi 7 évesét, és így tovább.

Jó gyüjtést kívánok, jó szavazást a nincs alternatívára, és jó beszélgetést a jófejekkel akik néhány tízezreteket minden évben kinyírják. 6 éves kislányokat is, jó sokat akik esetleg nem is gyógyíthatatlan betegségben szenvednek .

A kávét majd föltörlöm, harcos antifideszes fidesz-szavazó kommentelöket olvasva gyakran kiszalad:)

Kérdés

#838469 Koffein Előzmény: #838443

Ha jól értem, azért nem akarják finanszírozni, mert a becslésük alapján max12éves koráig élhet a gyerek? Vagy a gyógyszerrel, ha hatásos, akkor hosszú távon javulás állhat be és akár élhet fene tudja meddig, akár 60-70-80éves koráig...

Kérdés

#838443 walex Előzmény: #838433

Tb feladat lenne,de ők nem fizetik.

Innentől kezdve csak az adományozókban bízhatnak.

Remélem, azért ma is lesz egy hír, hogy adnak pár milliárdot külföldi focira, vietnami kórházra vagy Mészárosnak, mert elfogytak a pénzt igénylő, megoldandó problémák az országban. Ezért lehet szórni a lóvét ész nélkül.

Szégyen, hogy ilyen megtörténhet.

Családbarát kormány. Az. Pfff...

https://index.hu/gazdasa…

#838440 banyaiz

https://index.hu/gazdasag/2019/01/31/megvan_a_nyug...

Szürreális történet. Eleve a felbolydulás egy pénteki helyett hétfői utalás miatt egészen elképesztő.

Magam is használok állandó átutalásokat ilyenkor ha pont hétvégére esik akkor automatikusan következő munkanap megy el.

Nyugdíjfolyósító rendszerében arra nincs egy visszacsatolás ha ez hétvégére esik módosítani kell az utalás dátumát? Több körös visszacsatolás ? Ez úgy történik van egy felelőse aki megnézi minden hónapban hétvégére esik e és módosítja ha kell? :) Ha elnézi a naptárat, vagy elütötte a villamos akkor világvége? :)

Komoly egy gittegylet. De egyáltalán azt sem értem miért nem lehet ezt úgy szabályozni utalás x. napon ha az hétvége a következő munkanapon. Máris ki van váltva az emberi tényező és a rendszeren se kell változtatni.

Kitör a forradalom mert a nyugdíj nem pénteken hanem hétfőn ér oda. Mi lesz itt amikor megszűnik majd a nyugdíjrendszer ha 2 napos késés világvége.

Ha már megtörtént a hiba és csúszás van miért nem lehetett bejelenteni következő munkanap megy a lóvé? Meg akarták valahogy erőszakolni még aznap átmenjen ami vagy sikerült vagy nem. Aztán kitört a pánik . Nyugdíjfolyósító igazgatója nyilatkozott volna bocs ez történt hétfőn megy a pénz . Nem össze vissza hírek utal , nem utal , odaér , nem ér. Bankokban megfeszültek gondolom valahogy megerőszakolják rendszert még aznap a számlán legyen. Mindez elkerülhető lett volna egy nyilatkozattal bocs tévedtünk hétfőn utalunk. Ez aztán a komoly kihívás. :)

Nehogy már 2019-ben egy hétvégét ma Mo-n egy nyugdíjas ne húzzon ki anélkül a számlájára érkezik a nyugdíj. Élet halál kérdése megjöjjön mert 2 nap múlva késő. Elgondolkoztató történet.

Kérdés

#838433 Bendeguz Előzmény: #838425

nem hiszem, hogy 60+ misi összejön. ez tipikusan olyan kezelés, amit a tb-nek kéne állni és erre nem kéne sajnálni. van bőven hely racionalizálásra, ez szerintem pont nem az.

én szívesen adok kisebb célokra, mint annak a barcsi nőnek, aki az éber kómás lányát neveli. most erre emlékszem csak, mert neki utaltam legutóbb. szóval jó az ötlet, de ez szerintem tb feladat lenne

Kérdés

#838429 banyaiz Előzmény: #838425

Próbáld ki mit lehet vele veszíteni bármennyi összejön az is pénz.

Személy szerint én ha adakozom egy leukémiás gyerekek alapítványnak szoktam ahol szintén minden forint számít . De ettől még egy jelképes összeget át tudok utalni.

Ahogy nézem már gyűjtenek neki egy alapítványt hoztak erre létre akkor ha gyűjteni velük is egyeztetned kell. Vagy célszerű.

Mert volt már nem egy olyan visszaélés valakik ilyen eseteket kihasználtak és külön gyűjtöttek saját maguknak. Nehogy ebből problémád legyen esetleg ha külön gyűjtést szerveznél.

Egyszerűbb lenne ha itt az oldalon az alapítvány adatait számlaszámát kiírod akik már gyűjtenek erre a célra.

audi

#838427 banyaiz Előzmény: #838345

Mintha a saját életedben kiesne 40 év és közben a világ megy valahová, aztán egyik nap felébrednél a kómából, és rácsodálkoznál. :) Kb persze nem egészen , de határeset.

Saját kis példából mondjuk egyik nagyapám kulák volt . Ami abból állt volt egy vízimalma néhány hektár erdője, néhány hektár legelő és kb 50-60 hektár földje, állatállománya . Ez bekerült a közösbe tsz-esítéssel ő meg sokáig nem kapott munkát a tsz-ben sem. Amikor kapott akkor is ezzel a múlttal elég alacsony képzettséget igénylő melókat. Miközben a tsz-t vezette olyan ember aki nem biztos meg tudta különböztetni a búzát az árpától. :)

Aztán kaptunk utána kárpót jegyet amit lehetett ebből visszavásároltunk. Közben 40 év alatt ennek a haszna lecsapódott a "közösben". :) + Nem így nézett volna ki az a gazdaság vszínű mint a tsz-ben ha ő saját magának megműveli. Nem lenne rossz annak a gazdaságnak a hozama a család tulajdonában 40 évvel beszorozva kamatos kamatokkal.

Egy a millióból ilyen eset és akkor ez nem egy Ganz vagy Zwack vagy hasonló nagyvállalkozás ami ugyanígy járt és egészen más dimenziókban működött.

Ez az egyik oldala. A másik amiért nem teljesen jó a példám mert jöttek is létre nagy állami cégek ezekben az időkben. Amik közül nem tudom mennyi maradt talpon a rendszerváltás után . Otp pl . Valószínű a bankrendszerünk pl nem ilyen központosított módon alakul ha nincs ez és akkor az Otp se jön ilyen méretben létre. Vagy ez az erőszakos iparosítás ami volt Rákosi alatt az is a sok negatívum mellett biztos járt valami pozitívummal is.

Nagyjából a történet előtt Ausztriával voltunk egy szinten nagy vonalakban . Ott sem hemzsegnek azért most sem a világcégek. Kis országméret is azért sok mindent befolyásol, egy kis országban nehezebben nő egy ki egy nagy multi, sok nagy multi.

Kérdés

#838425 Hírküldő Előzmény: #838417

Kérdésem: ha indítanánk itt egy gyűjtést a kislánynak, akkor lenne rá érdeklődés?

Véleményvezérek? :)

audi

#838345 Koffein Előzmény: #838254

Hát igen, gondolj bele, csak hogy egy párat említsek, ha Zwack, Dréher, Richter, Tungsgram stb cég úgy tudta volna tolni az ipart, piac hódítást, ahogy a versenytársaik, akkor hol lennénk? :)

Természetesen most is vannak dinasztiák, csak 90es évektől pl Zwack, Béres, most már a Tungsram is itt van, Richter, de ha belegondolunk, mekkora versenyelőny lett volna az országnak, ha nem maradnak ki ezek az évtizedek... habár ezt soha nem fogjuk megtudni, mi lett volna ha... :)

Startup téma, itt is voltak, vannak, pl ustream, nemrég ibm vásárolta meg, vagy distinction, amit a skyskenner, balabit, amit a quest, és még lehetne sorolni.. de itt van még a prezi, kérdés, hogy meddig lesz magyar kézbe, mikor vásárolják fel... persze vannak még jó kis startupok, amikben van potenciál, de valahogy nem sikerül kinőni a piacot és felzárkózni a prezihez...

Nem tudod, hogy biciklis…

#838317 Koffein Előzmény: #838310

Nem tudod, hogy biciklisnek mindig elsőbbsége van? még pirosnál is, nemhogy zöldnél.. (szarkazmus)

Biciklivel NEM tekerhet …

#838310 KawaBazsy Előzmény: #838303

Biciklivel NEM tekerhet át a zebrán, csak gyalog használhatja. Nem értem, miért nem tűnt fel ez senkinek.

audi

#838306 banyaiz Előzmény: #838277

Várható volt szerintem is.

Mennyire kellett meghajolniuk nézőpont kérdése.

90-es években mikor építik a gyárat elsüti valaki azt a viccet az első komoly sztrájk várható időpontja 2019 aláírták volna gondolkodás nélkül.

Ha pedig a más üzemeikben lévő bérezést, feltételeket nézik értékelhetik úgy is csak ennyit követeltek, jaj de jó. :)

Viszont amit biztos negatívan értékelnek , hogy elmúltak ezek a csodálatos idők amikor egy autógyárban 20 éveken keresztül nincs sztrájk, és nincs komolyan vehető szakszervezet. Ami a mesében létezik kb és mégis volt ilyen.