Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Egyébként,épp tegnap bes…

#837737 Boby. Előzmény: #837736

Egyébként,épp tegnap beszéltem egy festő ismerőssel,aki tavaly ment új vállalkozóhoz dolgozni 9 év után.Az új helyen napi 13-at keres,de akinél előtte dogozott,ott jóval kisebb volt a kereset.Azt nem mondta,hogy ott mennyi,csak hogy jóval kisebb.

Ezek a számok rendben is…

#837736 Boby. Előzmény: #837731

Ezek a számok rendben is vannak.Azt erősítik meg,amit már napokkal ezelőtt írtam,hogy egy építőipari szakmunkás,egy jobb helyen,ma 3-400 között tud keresni.Annyit tettem még hozzá, hogy egy hónap alatt kb. 2 hónapnak megfelelő mennyiséget dolgozik.Most ugye azon még vitatkozhatunk, hogy ezek a festők,burkolók mennyire szakmunkások.

nem beszéltünk adatokka…

#837735 rbbj11 Előzmény: #837734

nem beszéltünk adatokkal alátámasztva eddig egyszer sem olyanról hogyha a nővér teszem azt csak nettó 160000 Ft visz haza akkor miért is kell neki elmenni spárgát szedni?! A nővérek többsége valószínűleg nem egyedül él arra pedig gondolom te se látsz túl nagy esélyt hogy a férje is pont Magyarországon legrosszabbul kereső szakmát űzzön?

Mindig is voltak olyan szakmák amiből rosszul lehetett megélni Tudtommal az orvosi és az egészségügyi szakma lényege az embereken segíteni és ez egy karitatív embertípust igényel akinek másodlagos a pénz? Mivel átlagos magyar fizetés magasabb az övénél ezért az átlagos férje háztartási szinten ki fogja ellensúlyozni annyira ,hogy biztos vagyok benne nem kényszerül rá spárgát szedni.

Persze megint lehet extrém példákat hozni mint ahogy pozitív extrém példák is vannak

két eset vanSzó szerint …

#837734 tozsdenyul Előzmény: #837730

két eset van

Szó szerint veszem a hülyeséged, ebben az esetben igazad van, magyarországon kevesen halnak éhen emberek, tehát nem éhenhalás miatt csinál senki semmit

Hétköznapilag veszem a mondandód, ez esetben maradjunk annyiban hogy ritka hülyeséget beszélsz, ha azt hiszed, hogy a növér miután 250 órát dolgozott 30 betegre egyedül, utána reggelente a kórházból még örömében megy spárgát szedni 1200ft-os órabérért a 40 fokba nyáron.

Lehet elmenni ilyen értelmetlen agyatlan mód vagdalkozós irányba is, de nélkülem.

Én felfogtam hogy neked lehet bármit hozni, akkor is megingathatatlan vagy a személyes semmin túl amúgy semmivel alá nem támasztott elöítéleteddel egyes állami foglalkoztatottak helyzetéröl, pl. Legyen.

Felhívtam egy pesti have…

#837731 Tapasz

Felhívtam egy pesti haveromat, maszek festőnél pesten jelenleg: min 12 000 Ft/nap.

Homlokzat felújítók (akik a panelházak szigetelését végzik) 17000 forint/nap bérért keresnek embereket.

Ezek nettó bérek, napi 10 óra meló, hétvégén egy kicsit többet fizetnek, vagy nem kell 10 órát melózni.

Miért milyen konkrét sz…

#837730 rbbj11 Előzmény: #837708

Miért milyen konkrét számmal vitatkoztam én ??én annyit írtam hogy nem az éhenhalás miatt kell neki másodállást vállalni

privatbankok szerint 2019

#837729 rbbj11 Előzmény: #837722

És ki állította hogy nincs ilyen??? És ha van ilyen akkor az mire érv mit akarsz belőle kihozni?! A lényeg hogy mi a többség végig mindannyian átlagokról beszéltünk ,amit utólag kiragadott példákkal alátámasztottunk vagy éppen cáfoltunk. Tehát akkor mi a jellemző Mi az abszolút többségre érvényes szerinted?

#837728 rbbj11 Előzmény: #837725

nekem is kéne ilyen!,azonnal alapítok is egy építőipari vállalkozást ha találok csak három olyan embert aki nettó 300 ért havi 300 órát dolgozik, mind a három jolly joker , vagyis mindenhez ért, komplett házat felhúznak hárman és hát persze túlóra pótlékot sem kérnek, sőt még a munkájuk minősége is olyan jó, hogy bármikor Ausztriában kapnának munkát és szegények szaladnak is nyugatra, mert itthon ilyen mostohák a körülmények!

#837727 rbbj11 Előzmény: #837724

Napi 10 óra Heti 5 napon 220 óra sincs egy hónapban de a 10 óra is ebéd szünettel együtt van ma már

Már hogy ne ismernék túlóra pótlékot építőipari vállalkozások, akik komolyat lesznek az ipari beruházások terén! Mondok egy példát hora Bau Győrben : klasszikus magyar KKV folyamatos fejlődéssel, munkatörvény betartásával. Persze Budapesten még mindig sok helyen divat az alvállalkozó alvállalkozójánál melósok lehúzása, de ez már kihalófélben van a gazdasági pörgés és a munkaerőhiány miatt

#837726 rbbj11 Előzmény: #837711

Na jó ha 300 órába beleszámít munkahelyre bejárás ottalvás pihenés meg isten tudja még mi akkor persze hogy összejöhet csak éppen senkinél nem számít a munkaidőbe a munkahelyre érkezés pláne akkor nem ha 300 km ről jön

A az itt leírtak alapján ismét Csak azt mondom nagyon elavult információk ezek biztos van ilyen is De hogy nem ez a többség az elmúlt években, abban biztos vagyok. Mikor dolgoztál utoljára ezen a területen?

Én olyat biztos nem állítottam hogy a nigger lapátos havi nettó 300 at keres én azt írtam keresd is vissza nyugodtan hogy A segédmunkás is megkap óránként ezret Ezen felül azt mondtam hogy akinek van szaktudása de segédkezik egy még nagyobb tudású tapasztalatú szakember mellett az megkaphatja a netto 300 400 at is és azt is állítottam hogy a jó építőipari szakember aki katás egyéni vállalkozó el tudja tenni a havi 700000 minden költség levonása után

#837725 Sumér harcos Előzmény: #837721

:)

szopik- nyalik- gombot varik,ahogy Hofi mondta.

nekem ilyen ember(nő) kellene 300nettoért,300orában.

#837724 Boby. Előzmény: #837720

Milyen túlóra pótlékról beszélsz te...., ebben a műfajban nem ismerik ezt a fogalmat.Az alap munkaidő,a napi 10 óra.

#837723 Sumér harcos Előzmény: #837717

:)

Boby lassan el/ kell meséld,merre vagy? Mert Decemberben 300ora melóért küldenék egy láda pezsgőt:)

Az én építőipari rálátásom sem kimondottan statisztikákra hagyatkozik.

#837722 Boby. Előzmény: #837719

"Na akkor maradjunk annyiban hogy az építőipar nagyobb részében ami épp az ipari beruházás és minden ami gazdasági termeléssel kapcsolatos ellentétben a magánházakkal, Sokkal alacsonyabb a szakmunkások nettó jövedelme! igaz,ezt állítod?"

Ki állít ilyet?Elmeséltem egy történetet,aminek a főszereplője havi 300 órával 300.000. Ft-ot keresett az építőiparban.Én nem állítottam,hogy mindenki ennyi keres.Én csupán azért álltam bele ebbe a vitába - már napokkal, vagy hetekkel ezelőtt is -, hogy emberek,ébresztő nem mindenhol annyi az annyi....,nem lett mondenki milliomos, nem kap mindenki nyugati bért az országban...,sőt vannak kimondottan keveset keresők,akár veszteséges vagy nehézségekkel küzdő ágazatok,vállalkozások is...,és nem igaz az hogy ma már nincsenek minimálbéresek, vagy olyanok akik tényleg csak minimálbért tudnak fizetni.

#837721 rbbj11 Előzmény: #837712

van ilyen is az utóbbi években egyre gyakoribbá vált , hogy megteheti csak a szakmájában dolgozik én például egy vízszerelő ről sem hallottam aki burkol fest vagy épp falat rak.... de a burkoló is csak burkol így is tele van munkával

#837720 rbbj11 Előzmény: #837717

én értelmezem nehezen szöveget? "Akikről meg én beszélek..."

A fenti véletlenül sem utal vissza a korábbi teljes hozzászólás folyamra?!

Egyébként Ettől függetlenül teljes képtelenség az állításod, mert miért is érné meg decemberben ipari beruházáson 300 órát dolgoztatni és túlóra pótlékot fizetni 130 órára?! Egyébként ötven is százszázalékos túlóra pótlék kal talán minimálbéres alap bérrel ki is jön a 300000 nettó 300 órára de a szakmunkás minimálbér Szerintem ki se jön ha annyira értesz az építőipar hoz akkor továbbra sem értem hogy tehetsz ilyen az ember haját égnek állító megállapításokat illetve utalásokat

#837719 rbbj11 Előzmény: #837713

Na akkor maradjunk annyiban hogy az építőipar nagyobb részében ami épp az ipari beruházás és minden ami gazdasági termeléssel kapcsolatos ellentétben a magánházakkal, Sokkal alacsonyabb a szakmunkások nettó jövedelme! igaz,ezt állítod?

Azért kíváncsi lennék arra a statisztikai vagy nem statisztikai adatra amiben kimutatod hogy a társasházak inkluzíve magánházak foglalkoztatási és össz beruházási értéke az építőiparon belül a kisebb hányad!

#837717 Boby. Előzmény: #837716

Sumér írta:

"ntít ez a 300 ora épitőiparban decemberben,milyen munkakör?mondjuk ettől függóen még akár elhihetném,de szinte lehetetlen.

mert pl. kömuvesek kb 1/2 8-tol du4ig tudnak decemberben dolgozni,ugye lemegy a napocska-ha időjárás engedi,fél ora ebédszünet,ez napi 8-9 ora."

Boby írta:

"Úgy látom,számotokra az építőipar a falusi kőművesnél kezdődik - aki javarészt lakosságnak dolgozik-,és ott véget is ér.Akikről meg én beszélek,azok meg ipari létesítményeket,gyárakat, hatalmas raktárakat,stb. építenek.Ebben a körben qrva nagy tévedés,hogy ha lemegy a nap, akkor a melós is hazatér,itt soxor éjjel-nappal megy a meló....,ha nem terepen,akkor műhelyben."

Az 1000 Ft-ot kereső ismerős esete néhány hozzászólással lentebb volt.

#837716 rbbj11 Előzmény: #837714

ez következik abból amit írtál hogy a falusi kőműves lehet hogy megkeresi a havi három négyszáz ezret De ez nem az egész építőipar és a gyárakat azok építhetik, mint az ismerősöd aki óránként csak 1000 Ft ot kap