Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

elment andy

#837640 Spade Előzmény: #837637

Mondjuk miért nem mész egy salátás kertbe és ott kényezteteted magad, miért szósz bele a nagyok dolgába ?

"Az Elemi ösztön forgatókönyvírója, Joe Eszterhas 2012-ben Budapesten tartott egy mesterkurzust, amin Vajnát többször a film producereként emlegette - annak ellenére, hogy az Elemi ösztön 1992-ben került a mozikba, a forgatására pedig 1991 szeptembere és áprilisa között került sor, azaz két évvel Vajna távozása után."

"Arnold Schwarzenegger a Twitteren, Vajna milyen remek munkát végzett a T2-n"

Nyiván egy nyúl aszt jobban tudja, mint a forgatókönyv író meg a főszereplő. Irtam is h hivatalosan nem ő, de a jelek szerint mégis. Ugye volt mindenféle adócsalás ügyük h mit hogyan papíroztak le az már más kérdés. Úgy gondolom h a bennfentes forgatókönyvíró meg főszereplő a hiteles, te meg egyél répát :)

Térjél vissza a tankok elemzéséhez, ahhoz talán jobban értesz, vagy Kígyó úr fejlett gumibotjait is elemezheted

elment andy

#837639 tozsdenyul Előzmény: #837637

csak hogy kovetheto legyen, vajnat a carolco cegtol 1989-ben vasarolta ki kassar 100 millio dollarert, miutan osszevesztek, es a carolco csodje utan, 2002-ben alltak ujra ossze

(ekkor jott a terminator 3, kesobb az elemi oszton 2)

ami 89 es 2002 kozotti carolco film, ahhoz vajnanak nincs koze...azok kassar filmek

igy minden idok legnagyobb magyar filmjei, a terminator, elemi oszton, elegge (olasz)-amerikai filmek

bar az elemi oszton iroja Joe Esterhas, aki az en linkelt hollywoodi magyar listamon elorebb van mint Vajna, ettol valoszinuleg meg nem elegge magyar szarmazasu, vagy elegge magyar, de ezt feldobom, hatha leesik, hogy akkor vegulis magyar sikerfilm vagy nem? De Vajna nelkul.

elment andy

#837638 banyaiz Előzmény: #837637

Azt hiszem az elemi ösztönben valahogy benne volt a 2.-ban ami nagy bukás lett. Ilyesmi rémlik.

Terminátor 3-al biztosra ment. Korábban nagy kasszasikerek voltak a T filmek megvette a jogokat és jól is kalkulált behozta a lóvét.

Ez egy kedvenc műfaj Hollywoodban valami egyszer sikeres volt akkor a folytatása kisebb kockázat . Mert eleve akiknek az előző tetszett megnézik, és akkor már rosszul nem jöttünk ki a buliból. Gondolom így számolhatnak. Néha nem jön be ez a matek.

Terminátornál én meg vagyok kavarodva mert Arnold köszönte meg neki a T2-öt most a halálakor. Miközben a T3-ban volt Vajna. Könnyen lehet Arnold se tudta már ki kivel volt és keverte a kettőt T2-vagy T3 már rég volt meg ő se mai gyerek. :) Vagy mégis Vajna valahogy benne volt a T2-ben is.

elment andy

#837637 tozsdenyul Előzmény: #837612

terminator nem tudom hogy jon vajnahoz, addigra o mar nem volt benne a carolco-ban, a carolco-s filmek nagy resze nem vajna film

a terminator 3. reszenek volt a producere, elso ket reszhez nincs koze, a franchise-t kassar es cameron csinalta meg a 90-es evekben, vajna lehuzott rola egy parat pluszba 15 evvel kesobb

elemi osztont meg pont az o elleneben csinalta meg kassar, a cinergi elol, azaz vajna elol vasarolta ki a jogokat kassar, azaz a carolco a magyar Esterhastol

a rambot vitathatatlanul tenyleg o hozta ossze a nullarol,

de a terminator meg az elemi oszton az nagyon nem vajna, nem tudom ezek a legendak honnan jonnek

halottrol csak jol (helyesen), vagy semmit

elment andy

#837635 banyaiz Előzmény: #837631

Nem teljesen ugyanaz a műfaj. Mert a Dögkeselyű ha látszólag krimi is azért egy mélyebb film. Más dimenziókban játszódik az film mint egy Elemi ösztön.

Elemi ösztön egy sokkal felületesebb film és ha a látványelemeket kivesszük belőle nem sok minden marad. Szóval összességében gyengébb. Olyasmi film ami sokat akar mutatni de valójában semmit se mutat :)

Viszont Dögkeselyűt azt ma megnézed a mondanivalója vsz ugyanúgy érvényes mint a 80-as években ,vagy 70-es években mikor forgatták. Más világ, más kor de érvényes film. Eltalálták azt a filmet vsz. Persze nem egy annyira mélyenszántó film az se , de azért egy "krimitől " elég jó teljesítmény.

Szegénylegényeket bármikor megnézem szívesen. Bármelyik Jancsó filmet nem vállalom be azért ilyen kategóriának. Főleg ezeket a 90-es évek után gyártott filmjeit nem értékelem. De Szegénylegényeket 10 x már eddig is láttam minimum az is egy megunhatatlan film.

Asztalosom pedig szerete…

#837633 rbbj11 Előzmény: #837619

Asztalosom pedig szeretettel vär faipari szakmunkäst Fertöszentmiklóson. 1500 ft órabér sima liba

elment andy

#837631 Spade Előzmény: #837612

"Krimi műfajban szerintem ami verné magyar filmekben Dögkeselyű, Gengszterfilm."

Micsodaaaa ???? a dögkeselyú verné az elemi ösztönt ???? Te nem vagy komplett, akkor miért nem verte meg a világban ? Lassú vontatott szarok, mondjuk te horgásztípus vagy megszoktad h kb óránként van valami kapás, jön valami új jelenet :). De ezek ma már a nézhetetlen kategoriák. Ez olyan mintha azt mondanád h áááhhááá az 1910-es években volt a forma1 az igazi, akkor még micsoda kunsztokat tudtak a vasparipák ezek a mostaniak egy rakás szarok nincs benne művészet Hamilton meg különben is egy köcsög.

Kívánom h minden nap nézd meg a jancsót, kb 3 nap után agyfaszt kapnál tőle még te is :)

privatbankok szerint 2019

#837630 rbbj11 Előzmény: #837606

ez melyik országrész?

Egyébként aki csak most megy ki, nem az elmúlt 8 évben, az nekem eleve gyanús....kinn messze nincs ilyen nagy munkaeröhiány az építöiparban, és aki akart, az mär rég kiment.

Nagy kár, hogy ezeket a jó szakembereket nem néhány hónappal ezelött jelezted, mert én 8 hónapon át vadászva is nehezn találtam 2500-ert embert. Én nem mástól hallottam, magam állapodtam meg velük és ebben a hónapban is fizettem még utolsó részletet.

A húgomék barátja is építtet házat Sopronban: nem akarod megadni az elérhetöségüket?

Ja igen, és tudok bádogosnak itt Kapuvár mellett alkalmazotti munkát nettó havi 300-ert, 180 normál munkaóra. Jelezd nekik is már, nehogy szegényeknek ezért nyugatra kelljen menni. Tetöpont Kft.

elment andy

#837626 banyaiz Előzmény: #837623

De ha levetítenék a 32 nevem voltot elmennék mert sehol nem tudom beszerezni és meg akarom nézni évek óta. :)

1945-öt akarom még megnézni mert érdekel, nem jókat hallottam róla mondom akkor inkább nem nézem meg moziban. Neten leszedem majd már biztos elérhető. Liza a rókatündért dicsérték még nekem de még nem szántam rá magam elkezdjem nézni. Valahogy a téma előzetesen nem hoz izgalomba.

Szóval nem az a típus vagyok kijön egy film és rohanok megnézni nehogy lemaradjak róla. :)

Viszkisen gondolkodtam elmenjek e , és Kincsem is érdekelt , de annyira nem moziban nézzem. Komolytalan filmek vsz , kár volt a lemezterületért amit foglalt.

Szóval most egy filmmel tudnának bevonzani a 32 nevem volttal ebben a pillanatban a moziba.

elment andy

#837625 banyaiz Előzmény: #837623

Régen volt az már mikor viszonylag rendszeres moziba járó voltam. Még a netes időszak előtt mikor nem lehetett kiválasztani mit néznék és mikor. Előtte se voltam igazán elvetemült mozirajongó.

Nem igazán megyek moziba nem csak a net miatt hanem nagyon kevés olyan film van ami érdekelne, és moziban megy, és annyira érdekelne ezért fizessek , és egy moziig elmenjek.

Szinte semmi az új filmek közül, vagy ha mégis az általában csalódás.

Utoljára magyar filmet talán Koltainak egy filmjét néztem ami közönségtalálkozó volt ő is ott volt filmbemutató jellegű volt. Csalódás volt a film már nem is tudom mi volt a címe, valami vándorcirkusszal bóklásztak és 56 is bele volt keverve. Felejthető volt.

Utóbbi időben kettő olyan magyar film van amire azt mondom lenyűgözött az egyik 15-20 éves kb már Dealer, másik a Testről és lélekről de ezeket nem moziban láttam. 2000-es évek 2 magyar filmje ami nekem nagyon tetszett, és úgy álltam fel, hogy hű ez film.

Mondjuk hollywood se tett nagy bevételre szert a mozijegyeimből utóbbi évtizedekben. Nem akarom én kínozni magam ha nem muszáj. :)

Láttam még a Sorstalanságot moziban magyar "új" filmek közül. az se ma volt. :) Gyenge produkció volt, de végignéztem ha már ott voltam.

elment andy

#837620 banyaiz Előzmény: #837584

Szóval lehetetlen küldetés valahol mert az ő filmes világa az a divatos akciófilmek világa volt leginkább. Ahol legyen egy nagy látvány, legyen akció , és főleg dollárszámláló pörögjön a végén bevételben is. Tudományosan kiszámolva ennyi a költségvetés de megéri Arnoldnak kifizetni a gázsiját mert a nevére bemegy 100 millió ember a moziba. Aztán különböző szerepekben kiírtja a fél bolygót amíg ez a divathullám tart, és erre bejön a közönség. Hollywood kifizetett Arnoldnak mondjuk össz gázsiban 300 millió dollárt behozott 10 milliárdot , vagy ki tudja mennyit.

Ezzel összehasonlítani egy teljesen más műfajt a magyar filmgyártásból ahol valami mély mondanivalót céloztak meg , és nem rombolnak le egy fél várost legalább, és még egy valamire való autós , motoros üldözés sincs benne. Lehet, csak sok teteje nincs vsz.

Amiben ő utazott mint műfaj abban az egyik legjobb volt a világon egy időben. Amennyibe került egy Terminátor film mondjuk a 90 -es években abból szerintem a full magyar filmgyártást finanszírozni lehetett volna 30 évig. :) De bevételben is amit hozott lehet 30 év magyar filmgyártás bevételnél több volt.

"oké vettek lámpa techni…

#837619 Boby. Előzmény: #837616

"oké vettek lámpa technikát, de kávéfőzőbe kellett volna újítani, megugorni a 21ik századot..."

Nagy elemzők szerint, jó helyütt keresgéltek, csak lámpa technika helyett, állítólag a lámpavas iránt fog megnőni a világban a kereslet.:-)

január 13 óta tudjuk htt…

#837616 Koffein Előzmény: #837614

január 13 óta tudjuk https://index.hu/gazdasag/2019/01/13/nagy_bajba_ke...

amúgy a szarvasiba azt érzem, hogy megálltak volna a 90es évekbe. semmi fejlesztés. oké vettek lámpa technikát, de kávéfőzőbe kellett volna újítani, megugorni a 21ik századot...

itt speciel nem gondolnám, hogy a kormányt kéne hibáztatni, inkább a cég vezetőségét...

http://kep-feltoltes.inf…

#837614 Boby.

http://kep-feltoltes.info/?pm=UJIL

Erről a Szarvasi történetről tud valaki valami konkrétat?A hírt már kb. egy hete olvastam,de abból nem derült ki egyértelműen, hogy a vezetés hibázott,vagy megvezették őket!?

elment andy

#837612 banyaiz Előzmény: #837584

Mondjuk ha igazságos összehasonlítást szeretnénk akkor filmen belül a műfaji ágakat is néznünk kell.

Mert egy Elemi ösztön az mi, krimi? Vagy thriller? Akkor abból a műfajból kell párosítani . Mert az túl egyszerű lenne bármivel párosítom az rendben van. Az olyan lenne mint ágyúval lőni verébre. Pl azt mondanám Pacsirta, vagy Hideg napok, vagy Szerelem, 5. pecsét és hasonló nehézsúlyú alkotások és ezzel párhuzamban az röhejesen hatna. :)

Krimi műfajban szerintem ami verné magyar filmekben Dögkeselyű, Gengszterfilm.

Terminátorhoz nem tudok mit hasonlítani érted mert sci-fi műfajban milyen magyar film van egyáltalán ? Mézga család jut eszembe egyedül de az is rajzfilm de sci-fi műfajban. Köbüki küld fénypost. :)

Ennek így nincs igazán értelme mert teljesen más műfajban utazott Vajna mint amiben a legjobb magyar filmek mozognak.

Történelmi kategóriában esélytelen , vígjáték kategóriában is nehézsúlyú filmekkel kerül szembe.

Mondjuk Rambot minek fogjam fel? Dráma? Mert akkor esélytelen a szorítóba se szabad engedni magyar legjobb drámákkal. De ha akciófilmnek hívjuk akkor nem tudom milyen magyar akciófilmmel párosítsam így hirtelen. Ilyen látvány akciófilmek ami fő csapásiránya volt neki abban nem tudok mondani. Ilyen magyar filmre nem emlékszem valaki kiírtja fél Vietnamot egy késsel. :) De lehet vannak jók ebben a műfajban csak nem jut eszembe.

privatbankok szerint 2019

#837606 Boby. Előzmény: #837596

Egyik nap olvasom a féloldalas építőipari álláshirdetést, 1800 Ft-os nettó órabérért szakmunkást keresnek.Másnap említem egy ismerősömnek,aki ugyanabban a szakmában dolgozik.Mondja látta ő is,ismeri a górét....,majd különösebb megjegyzés nélkül egy sokat mondó vigyort villant.Erre néhány nappal,összefutok egy másik ismerőssel,aki szintén ezen a vonalon dolgozik.Mondja most számolt le,megy nyugatra dolgozni.Mondom neki,de hisz az a hír járja, hogy most qrva jók a fizetések az építőiparban, akkor mégis miért megy ki.Azt mondja ja,qrva jó, decemberben is 300 órával kerestem három kilót.