Regisztráció Elfelejtett jelszó

NŐK & FÉRFIAK

Szerelemért kredit. - by vakmaki

#839502 matgab Előzmény: #839498

A gyerekvállalás egy értékrend.

Nyilván egy Dél Korea -ami a neoliberális fogyasztói kapitalizmus egyik fellegvára - hiába adnak a pároknak pénzt családalapításra.

Nekik van pénzük. Ők fogyasztani akarnak, szórakozva és kötetlenül szabadnak lenni a szabadidejükben és jó rabszolgaként dolgozni, hogy sok pénzt kereshessenek.


Magyarországon a pénz kínálása a gyerekért nem a fogyasztást ösztönzi, hanem az alapvető fizikai szükségletek fedezésére használnák, ami gátolja a gyerekvállalást.

De azon kívül természetesen egy értékrendet is mögé kell rakni, propagálni kell a fiataloknak.

A mai modern társadalomban élő nyugati ember kultúrája- hit és alapvető emberi értékrendek híján halálra és magányosságra van ítélve.

Persze egy magányos fogyasztó tökéletes erőforrás a kapitalista cégek és a politikai hatalmak számára amíg van. Ha meg már nincs, akkor pótolni próbálják bevándorlókkal.

Egyre keményebb lesz az élet ebben a nyugati világban... A körneyzetünket tönkretesszük, az embert elszakítjuk teljesen természetes közegétől, életvitelétől és társadalmi berendezkedésétől. Aztán csodálkozunk, hogy tönkremegy a Föld és az emberek frusztráltak, magányosak, kimerültek és boldogtalanok.

Szerelemért kredit. - by vakmaki

#839498 Koffein

A koreai kormány hiába költött az elmúlt 13 évben 137 milliárd dollárt (!) a házasodási- és gyerekszülési kedv fellendítésére, a házasodási ráta 45 éves mélyponton van, a gyerekszülési ráta pedig a legalacsonyabb a fejlett országok között. Mivel a koreai társadalomba mélyen beleivódott az oktatás fontossága, a fiatalok idejük nagy részét oktatási intézményekben töltik, ez is nehezíti a párkapcsolatok létrejöttét, az ismerkedés, mint tananyag így már az egyetemek falai közé is bekúszott, tucatjával kínálnak kurzusokat kreditekért, ahol a párkapcsolat teremtését lehet tanulni, pl. kamu randikon keresztül, ahol lépésszámlálóval és szelfikkel kell igazolni a találka megtörténtét, a vizsgákon meg olyan kérdésekre kell válaszolni, hogy meddig tart a szerelem (jó válasz: 900 nap - tényleg?) és hogy az agy melyik része termeli a dopamint (hipotalamusz). Hogy a probléma mennyire valós a koreai társadalomban, az is mutatja, hogy egy párkapcsolati tanácsadó óránként 275 dollárért tud tanácsot adni.

Amúgy úgy fest, hogy fejlett országokban csak ott sikeres valamennyire a születési kedv állami eszközökkel való fellendítése, ahol arra irányul a beavatkozás, hogy a férfiaknál jellemzően képzettebb, és ezért párt nehezebben találó nők hogy tudnak a gyerekszülés után minél előbb és könyebben visszatérni a munkába, mert a zömük máshogyan nem fog szülni, pl. széleskörű bölcsődehálózattal illetve a férfiak gyereknevelésbe való bevonásával - tehát a honi probálkozások, amelyek a gyereket vállaló nők otthonragasztásában gondolkodnak egy száz évvel ezelőtti anyaszerepet vízionálva, kudarcra vannak ítéltetve. Több modern genderismeret kéne.

https://www.wsj.com/…/failing-at-love-maybe-its-time-for-cl…

https://www.facebook.com/avakmajom/photos/a.152795...

méret

#837163 Koffein

"...amikor a Welt újságírója azt kérdezte tőle, hogy a játékosainak el kell-e takarniuk magukat, mielőtt belép az öltözőbe, Wübbenhorts maró gúnnyal így válaszolt:

Természetesen nem, hiszen profi vagyok. Péniszméret alapján választom ki a kezdőcsapatot.

https://index.hu/sport/futball/2019/01/17/a_penisz...

Ha ezt egy férfi edző mondja, hogy csöcsméret alapján választotta ki a játékosokat, már rég felkoncolták volna.. :))

Liptai Claudia

#836833 matgab Előzmény: #836795

Erről valahogy ez a cikk jut eszembe...

https://hvg.hu/elet/20190112_Zavarba_hozta_a_vilag...


Sajnos a világ olyan, hogy a nők nagy része azt csinál amit akar 17 és 37 éves kora között. Aztán ennek természetesen megvan a böjtje, mert nagyon nehéz feldolgozni azt, hogy aki egykor király volt (vagy legalábbis királyságos helyzetben), az koldusbotra jut (mármint nem anyagilag).

Fizikailag a nők ma már nem függnek egy-egy férfitól, mivel az irodai himi humi állások (értsd ezalatt, hogy olyan állások, amiktől egy természeti környezetben simán éhenhalnál) megteremtik nekik a létbiztonságot - ezért nincs szükségük olyan módon férfiakra, ahogy a korábbi néhány százezer évben szükségük volt.

Ezért mi az amihez még szükségük van férfiakra? (persze egy gazdag férfi az a szükséges létminimumnál jóval többet tud nyújtani anyagilag-kényelmileg-menőzésileg- ezért azokra még szükségük van).

A gyerek megcsinálására és utána a biorobotra aki a teljes családot anyagilag biztosítja. De gyereket meg leginkább az alfahímeknek csinálnának. Abból meg mindig van még jobbnak tűnő és még annál is jobbnak tűnő. Szóval inkább nem csinálnak gyereket. Egyrészt mindig van egy tökéletesebbnek tűnő egyed, aki a tévének, internetnek köszönhetően kartávolságra lévőnek - csoportközelinek tűnik- másrészt egy -egy gyerek vállalása sajnos le is amortizálja a nők alakját általában és a castingolási lehetőségeiket is.

Szóval marad az, hogy járogatnak ezzel azzal, esetleg hozzá is mennek valakihez (akitől aztán legalább jó busásan megjutalmazza a társadalom, ha elválik tőle), szexelnek ezzel azzal, de családot nem alapítanak.

Aztán 35 körül jön a pánik, hogy mégiscsak társadalmi nyomás illetve anyai ösztön hatására , hogy jó lenne mégiscsak egy gyerek, akivel tudna babázni... De akkor már a petesejteknek sajnos csak töredéke olyan fertilis, mint a huszonéveseknek... Mindegy kell fogni egy apa-biorobot jelöltet és gyorsan elmenni a lombik és hasonló programokra 35-45 között...

Gyorsan bevállalni 1 max 2 gyereket, hogy le legyen tudva a kötelezettség (társadalom és családi kör által támasztott elvárásoknak enegedelmeskedve).

Aztán persze 40 felett amikor már nem olyan rugalmas a test , akkor persze egy terhesség során még inkább elveszíti formáját, még "házsártosabb" gyermekének mindent megadni akaró férjéből az utolsó nedvességet is kifacsaró anyukákká válnak, akik férjükre már nem is tekintenek igazi férfiként (ha valaha is annak tekintették őket).

És persze van 1-1 50 éves nő is aki úgy néz ki, mint egy harminc éves, de a nagy tömegek helyzete sajnos más.

Aztán jön a nagy felháborodás picsogás , ha az amúgy jó karban lévő 40-es 50-es férfiaknak (már akik nem kopaszodtak meg, híztak el vagy váltak alkoholistává), ha ránéznek egy egy fiatalabb huszonharminc éves nőkre...


... őőőő oké, mentem a k…

#836676 Bendeguz Előzmény: #836671

Előnézet... őőőő oké, mentem a képet, nézzük meg 600 év múlva újra, hogy mi a helyzet