Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Fehérítés

#836164 Boby. Előzmény: #836163

Itt azért már más is közrejátszik,de azért azt hiszem belefér a sorba.

https://www.google.com/amp/s/www.portfolio.hu/gazd...

"Kedden esedékes a céghálózat taggyűlése, amely dönt a tranzakcióról. A 2017-es évre vonatkozó beszámoló szerint a vállalat árbevétele 6,62 milliárd forintról 6,46 milliárd forintra csökkent. "

"A CBA-alapító az elmúlt hónapokban fokozatosan vált meg érdekeltségeitől, így ezek fényében nem teljesen meglepő a mostani lépés. "

Nyilván nem egy tehetségtelen balf@sz az öreg és ezért nem pörög a bicikli.

Fehérítés

#836161 Boby. Előzmény: #836159

"sok dolog köt faluhoz is."

Azt is mondhatnám, hogy ritka nagy paraszt vagyok!:-)

Fehérítés

#836159 Boby. Előzmény: #836158

Sosem laknék Bp.-en.Megyeszékhelyen lakom,de sok dolog köt faluhoz is.Szabadidőmet is szívesen töltöm valami csendes,nyugodt,falusi környezetben.

Fehérítés

#836153 rbbj11 Előzmény: #836148

pontról pontra

A tömegek nem elégedetlenek: a teljes ellenzék alig bír pár ezer embert utcára vinni, úgy!!!! hogy a demokrácia valós és nagy veszélyben van. Ez épp azért van, mert eszement jólét és felzárkózás van anyagilag a nyugathoz.

Nem arról beszéltem, ki nem fér a kataba. Éppen ellenkezőleg: aki vígan belefér, az is nyugatihoz közeli eletszinvonalon élhet. Hisz evi pl 6-7 milliós bevetelbol összes adója 1 millió....

A kisboltok azért zárnak be, mert olyan fasza a dolgozók élete, hogy ők diktálnak és még így is embertelen munkaerohiany van. Egész egyszeruen nincs ki felszolgaljon havi 200 ezerért se. Másrészt van a vendeglatosoknak ezer jobb lehetősége, és nehanynak ezek a magas bérek adták meg az utolsó loketet. Inkább ingatlant vesz és bérbe adja , munka nélkül is ugyanott van, mintha talpal éjjel nappal.

Kivandorlas? Az megállt. Olyan nagyon, hogy környezetemben mindenki gondolkodik a hazateresen. Húgom egész felnőtt korát nyugaton töltötte ,most először hallom tőle is,hogy annyira magas béreket kaphat a magyar arszinvonal mellett, hogy elgondolkozott Ausztriából hazakoltozesen.

A falusi ingatlanok értéke felrobbant. Na nem a cigány putrikban. De mi a kapuvar melletti falusi hazunkat 29 millióért vettük. Fertoszemtmikloson 40 millioert repkednek az öreg házak. De a kihalofelben lévő utolsó porfeszek Pusztacsaladon is 5 milliorol 10-re dragultak a Kádár kockák.

Én komolyan nem értem, ti milyen párhuzamos világban éltek?

Ez a NER egy mocsok rendszer, de semmi esély kiváltani, amíg annyira vakok az ellenerzesu értelmiségiek , hogy még azt is képtelenek felismerni, nemhogy lereagalni,hogy gazdasági robbanás van. Persze ez nem a NER érdeme,egész KKE-ben ez van, de ez nem érdekel sem Lengyel, sem magyar szavazót.

Fehérítés

#836148 Boby. Előzmény: #836140

Értem! Lassan a saját tapasztalataimnak ellentmondóan meggyőztök,hogy eljött a Kánaán!Én nem állítom,hogy az elmúlt kb 2 évben nem emelkedtek volna a keresetek...,de emelkedtek.Sokat és sok helyütt,de közel sem mindenhol és közel sem ilyen mesés mértékben,mint amiről beszéltek vagy sejtettek.Azt sem állítom, hogy mindenki aki minimálbéres,az minimálbért is keres valójában.. ,mint ahogy a katás vállalkozók egy része sem feltétlenül fér bele a kata nyújtotta forgalmi keretekbe,de azért mégis ezen NAGYON kedvező adózási forma szerint adózik.Azt viszont nem értem,ha minden ilyen mesés,mint ahogy ti látjátok, akkor pl. megyeszékhelyen miért zárnak be még ma is éttermek, 40-50 évet megélt cukrászdák,kocsmák, kisboltok.Miért nem nőtt érdemben az elmúlt években a falusi ingatlanok értéke - nyilván van ahol nőtt -, miért tart még mindig a kivándorlás,és miért elégedetlenek tömegek?

Fehérítés

#836143 banyaiz Előzmény: #836140

Vagy elkezdeni komolyan venni ennek az ellenőrzését. Az online pénztárgép micsoda változásokat hozott. Pedig hol van még az is a tökéletestől.

Csak azért van ez tologatva folyamatosan mert átmenetileg gazdasági visszaeséssel járna ha ezt elkezdik tisztába tenni. De ha ilyen időkben nem sikerül ebben lépni ennél jobb időszakot nehéz rá elképzelni.

De eleve ott kezdődik , hogy az állam közmunkára minimálbér alatt fizet.

én a blökiket szoktam tá…

#836142 Koffein Előzmény: #836095

én a blökiket szoktam támogatni, meg évi pár alkalommal az direkt36ot..

Fehérítés

#836140 rbbj11 Előzmény: #836135

egyszerű a kiirtás: ugyanazon a napon jelentős munkaadói járulék csökkentés %-osan, mondjuk a felére, és a minimálbér brutális, kb 50%-os emelése innen.

Ugyanis a többségnek ez a valóság. Nem keres már senki 140-150 alatt, segedmunkas se, csak papíron

Fehérítés

#836139 banyaiz Előzmény: #836107

Anyunak testvére Németországban elkezdett nemrég idősgondozásban dolgozni. Most a német minimálbért kapja. De úgy kapja a minimálbért 2 közvetítő van. Egy bp-i cég szerezte a melót az kiközvetítette egy helyi cégnek aki továbbította hozzá.

Szóba került ez a családnál ahol dolgozik meg van e elégedve a bérrel mert ők örülnének ha maradna . Mondta a minimálbért kapja teljesen meg voltak döbbenve mi az , hogy minimálbér mikor sokkal többet fizetnek ennek a cégnek.

Ami minimálbéren felüli azt lenyúlták jutalékként. :) Gondolva jó ez neki így még mindig az 1500 euró környéke marad örül neki, hogy micsoda munkát szereztek neki Németországban.

+ a másik oldala a német állam mivel idős szülőt ápolnak elég komoly lóvékat fizet erre , amit tovább tudnak adni annak akit megbíznak ezzel. Így nem működik az zsebbe fizetnek neki . Nemrég kezdte de már volt felülvizsgálat valamilyen állami szerv kijött és megnézte a körülményeket , az idős néni állapotát, jogos e a támogatás mértéke amit az állapota után kapnak stb.


Fehérítés

#836138 rbbj11 Előzmény: #836117

ezek szerint ez a rengeteg minimalberes többsége valóban ezt keresi? Te sem gondolhatod komolyan....többsége a duplajat keresi....rég volt verseny szférában alkalmazott vagy vállalkozó idehaza?

Fehérítés

#836135 banyaiz Előzmény: #836107

Ezzel a minimálbér statisztikával párhuzamosan munkaerőhiány van. Ami képtelenség.

Rendszerváltástól van néhány ilyen magunk előtt tologatott probléma , ez az egyik.

Mert ez a gyakorlat azért alakulhatott így ne nyírjuk ki rögtön a vállalkozást a rendszerváltás után. A vállalkozói kedvet ne számoljuk fel még mielőtt ki se alakult. Valahol el kell kezdenie meg kell erősödnie. Hunyjunk szemet. Aztán 2019 és még mindig ezt tologatjuk magunk előtt.

Mi kedvezne jobban egy ilyen gyakorlat felszámolásának mint egy ilyen gazdasági növekedési szakasz?

Dettó ugyanez az állami vízfej leépítés téma. Azt is tologatjuk mert mennyire népszerűtlen, mennyi ember munkanélküli lesz stb. Itt van most a nagy gazdasági fellendülési ciklus ilyenkor lehet ebben lépni.

Ezek érdemi dolgok egy országban. Nem a nemzeti konzultáció a semmiről. :) Lajost kellett volna hagyni dolgozni még 1-2 évig rendet rakott volna. Igaz lehet megkövezte volna a nép . :) Mozgástere se lett volna rá egy államcsőd közeli helyzetben.

Most lenne erre reális lehetőség mert nőnek a bérek , gazdasági fellendülés van, munkaerőhiány van, ezt a minimálbéres témát most lehetne kiirtani . Ha most nem akkor mikor?

Fehérítés

#836117 tozsdenyul Előzmény: #836107

és pont passzol a sumér-rbbj oldallal folytatott eszmecseréhez

Szerintem tanulságos (és amúgy aggasztó tünet)

Hogy az ország szerencsésebb részéböl kitekintve már nem is látszik a szerencsétlenebb és virtuálisan ugrik így az átlag érzete

Ez nem a szerencsétlenebbeknek világa lesz

(Bizonyos rendszereknek ez tipikus velejárója , de ez csak zárójel)

Fehérítés

#836107 Tapasz

Azért van még itt min fehéríteni:

https://www.portfolio.hu/gazdasag/sosem-latott-sza...

Azért arra kiváncsi lennék, hogy egy adóellenőrzés után (a minimálbérrel bejelentett munkavállalónál, személyesen, az otthonában) elmenne a NAV a munkáltatóhoz, hogy hogy is van ez? Fel lehetne ezt göngyölíteni, ha nagyon akarnák.

Anyagilag támogattam 3 é…

#836103 Bendeguz Előzmény: #836095

Anyagilag támogattam 3 éven át az átlátszót, mkkp kampányokba, kmonitornak, direkt36-nak szoktam pénzt küldeni. Áprilisban minden rendszeres utalást visszavontam, ha ez kell a magyarnak, éljen benne boldogan. Mást nem tudok és már nem is akarok tenni.