Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

pontosan, ennyiEzeket a …

#834677 rbbj11 Előzmény: #834666

pontosan, ennyi

Ezeket a dolgokat sose értettem: nagyon gyakran sokkal kisebb a hatás, ha nem állnak ellen értelmetlen dolgoknak...de egyébként pont ez a liberalizmus lényege: a megengedes gyakran kihuzza a meregfogat

Minden bizonnyal azért nem engednek meg ilyen pontokat beolvasni, mert nehogy már ők liberalista módon engedekenyek legyenek :)) inkább szabadság harcolnak soros berencek ellen, mindenhol azt látnak :)))

amúgy most hogy áll a he…

#834675 Koffein Előzmény: #834666

amúgy most hogy áll a helyzet? kibaxták őket a székházból, vagy nem?

itt az a gond, hogy hiába mondják be, a marinénik, meg jancsi bácsik, amúgy is leszarják, nem is értik, hogy mi volt ez a bemondás. ha stratégiailag próbálom nézni, akkor van ráció benne, hogy ennyi idő után már nem engedik, mert ha engednék, akkor átvenné a többi média és arcvesztéssel is járna, hogy egy napnyi nyomás után bemondhatják azt a pár sort. A felolvasó estet taktikailag kb tegnap este kellett volna megtartani. Átveszik, beolvassa valaki oszt viszlát, megnyugszik mindenki... de nem, kell a hiszti, a balhé, talán ezt is gőzkiengedésnek használja a fidesz, mint anno a netadót... utána már ha jól rémlik, kb másfél két évnyi tünti szünet következett...

mondjuk en hagynám bemon…

#834666 Sumér harcos Előzmény: #834663

mondjuk en hagynám bemondani vmi csatornán,musorban,amit akarnak,meglepődnének,bemondanák a nagy okosságaikat,és aztán mi történne, papsajt...

mindenki haza sétálhatna.

vagy vki is azt hiszi,hogy bmw majd tapsolni fog momentumos csoro fricihez?hogy visszavonunk mindent?álom,jelenleg itt a német nagytőke baxik.ennyi.

de egyébként ezek(momentum,dkstb) is ugy kiszolgálnának különböző érdekeket rövid időn belül-alatt,hogy fütyülne.

ez már sosem derül ki h…

#834664 rbbj11 Előzmény: #834662

ez már sosem derül ki hogy mit csináltak volna és felesleges is ez az állandó duális gondolkodás senki nem mondja azt hogy Gyurcsány lett volna a jó megoldás de az például sose ki se derült hogy egy LMP Momentum Kétfarkú Kutya Párt együtt mit csinált volna de még azt sem mondom hogy ők ah megfelelő alternatívák a szomorú hogy most is ilyen irányú ez a fórumos beszélgetés ahelyett hogy arról beszélnénk hogy hogyan lehetne a Dél Amerikai mintátol újra eltávolodni és Széchenyiket meg Deák Ferenceket a magyar politika csúcsára juttatni

És elvben márpedig a tüntetés mostani célja minden demokrata embernek kotelezoen támogatandó, ahkörülményektol függetlenül! És nem vihoraszni kéne azon, hogy a ballibsi nem tud a kozradioban beolvastatni valamit

azért nem kell paródiát…

#834663 rbbj11 Előzmény: #834642

azért nem kell paródiát csinálni az alapvető demokratikus jogok ból Igenis a közintézmények Kösz célokat kéne szolgáljanak És igenis számon kérhető ki kérhető és használható kéne legyen a közmédia ez a cirkusz azért lett mert ezt akadályozták. Már nem egyszer akadályozták a köz adatokhoz a hozzáférést amire tökéletes példa volt a paksi beruházás a teljesen indokolatlan 30 éves titkosítással

nem vitatom,de azért nag…

#834662 Sumér harcos Előzmény: #834660

nem vitatom,

de azért nagyon kiváncsi lettem volna,hogy a vidék liberális-bal kormány esetén kapott volna vmit is az elmult 8évben?

mert én láttam pl. 2010előtt Csuszlag urat is futolag,mikor itt szorta a pénzt,de csak tudtommal 1-2db. szdsz támogato cég kapott a pénzből itt az én településemen. slussz.

jo hát megprobálok johiszemuen gondolni a baloldalra,hogy ők is ennyi vitarát szortak volna szét vidéken.

az pedig tragikus hogy …

#834661 rbbj11 Előzmény: #834658

az pedig tragikus hogy itt a fórumon És bárhol a közbeszédben értelmes emberek közt is az az első gondolat, hogy egy esetleges kormányváltás vagy baloldali megnyilvánulás, csak azt az egyetlen célt szolgálhatja, hogy saját céljaikra és saját gazdagodásukra hogyan használhatják az ország forrásait. Egyrészt szerintem buta dolog azt gondolni hogy minden ellenzéki meg ez a mozgatórugója másrészt ki kell követelni hogy legyenek olyanok közszereplők és politikusok akik nem saját pénzük ként kezelik a közpénzt akkor már a Puzsér minden ellenszenv ellenére a legalkalmasabb politikusnak mert legalább elvek mentén formál véleményt és nem vagyonszerzési céllal

azért nem kell keverni a…

#834660 rbbj11 Előzmény: #834658

azért nem kell keverni a szezont a fazonnal...a gazdasági fejlodesnek nem feltétele hogy feldiktatorikus dél-amerikai jelleguve kell váljon az állami irányítás és szabályozás.

És nem lehet elfelejteni a mindenkori magyar politikától Teljesen független globális gazdasági ciklusokat amiből a Fidesz az utóbbi 10 évben telibe kapta a világ legnagyobb gazdasági fellendülését. Ezért teljesen téves a mostani 10 évet az előző 10 évvel hasonlít gat ni párhuzamos fejlődésű országok elmúlt tíz éve lehet csak összehasonlítási alap abban pedig Magyarország egyáltalán nem kiemelkedő az összes régiós ország bérei még gyorsabban vagy ugyanennyire zárkóztak fel az utóbbi 10 évben

ja és akkor még nem is m…

#834658 Sumér harcos Előzmény: #834612

ja és akkor még nem is mondtam a gépparkot ezen településen,

polgárörség pályázott 2éve,nyertek,kaptak egy 8 millios Vitarat 4x4el.

30éves nivát vissza megyének ahonnan 15 éve csak kölcsönben volt,hogy ne gyalog rohangáljanak a tanyák között.

az önkormányzat iskola pályázott 3éven belül,nyertek kétszer.

egy uj platos fiat ducatot

és egy uj személy fiat ducatot.

és egy komoly MG gép is jött.


hogy nem csak a 12ker,2ker,1 kerületi kölkök lötyöghetnek kisbusszal oviba?

hanem a pusztai csoro magyar kölök is?

elhiszem nagyon kellenének a pénztár kulcsok ott belvarosban,pénz ide nem jönne a következő 25 évben sem.


https://www.portfolio.hu…

#834657 banyaiz Előzmény: #834649

https://www.portfolio.hu/gazdasag/megeloztuk-a-gor...

Mozgástér témára. Eltelt 30 év rendszerváltás óta , melyik országok töltik ki ebben a statisztikában a 2. oldalt? A volt komcsi tömbös országok kiegészítve néhány acélos brigáddal mint a görögök pl.

Ez nagyjából a papírforma volt 30 éve is. Voltak ennél kicsit jobb optimistább forgatókönyvek és sokkal rosszabb forgatókönyvek is 30 éves előrejelzésre. De ez kb a papírforma ami megvalósult.

Közben A-B-C-D szereplők amiről beszéltünk legutóbb egymással nagy harcot vívtak politikai hatalomért . Nagy cirkusz ment ki a jobb és másik hazaáruló és oda vissza . Minden egyes volt kgst országban. Minden nap az elmúlt 30 évben nagyon fontos dolgokat közöltek a néppel amit csak ők tudnak és csak az lesz a jó az országnak. :) Aztán 30 év múlva ott állunk egy statisztikában fej fej mellett a lengyelekkel.

A számok nem hazudnak így lehetne összefoglalni az elmúlt 30 évet.:)

Egy olyan pontot látok ahol nagyon sokat lehetne fogni mozgástérben. Ha a döntések teljes egészében racionális alapra kerülnének minden parasztvakítást mellőzve. Erre rengeteg pénz elmegy, és a döntések jó időzítését is sokszor megakadályozza a parasztvakítási szempont.

Csak ahhoz ez működhessen teljesen ki kellene zárni az emberi tényezőt. :) Ezzel a parasztvakítási gombot is kizártuk, azt nem kell nyomogatni folyamatosan pénzt időt nem kímélve. :)

Ez pedig nem realitás így a következő 30 év is hasonló műfaj várható.

:DAz alternatíva. :)Grat…

#834656 walex Előzmény: #834638

:D

Az alternatíva. :)

Gratulálok, sikerült még jobban beégetni magukat.

Az úttörő ahol tud segít…

#834652 banyaiz Előzmény: #834649

Az úttörő ahol tud segít, vagy a kisdobos már nem is tudom. :)

95-96-os drasztikus kiigazítás hatásai ne határoznák meg alapjaiban a 98-2002 -es politikai ciklus mozgásterét az teljesen kizárt. Erről nem is nyitok vitát annyira nyilvánvaló. :)

Persze ezzel a mozgástérrel hogyan élnek az akkor kormányra kerülők jól rosszul , növelik ezt tovább mint mozgásteret, vagy éppen csökkentik az már az ő hatáskörük.

De ezek a gazdasági ciklusok nem a politikai ciklusokhoz igazodnak. Más egy kicsit a természetük.

Ugye mikor Trump az ideje alatt bekövetkező tőzsdei erősödés miatt fényezi magát akkor azért van néhány Trump előtti döntés ami komolyan hatott erre. Neki igazán meglovagolnia kellett ezt a hullámot leginkább.

Bajnait említeném még ak…

#834651 banyaiz

Bajnait említeném még aki Bokroshoz hasonlóan elég hálátlan szerepet vállalt el. Előre látható bűnbak szerepet mikor Gyurcsányt váltotta a gazdasági válság kitörés után.

Ő egy rakás nagyon népszerűtlen megszorítást már elkezdett 2010 előtt.

13. havi nyugdíj eltörlés , imf hitelfelvétel ami a későbbi mnb-s devizatartalékhoz úgy kellett mint egy falat kenyér és a többi kevésbé látványos.

Ha ezt nem teszi akkor Orbánék egy még sokkal nehezebb helyzetet örökölnek. Még sokkal drasztikusabb kiigazítás kell, sőt lehet már a közvetlen csőd fenyeget mint Bokrosnál annak idején.

Bajnai ezzel ki is végezte a saját politikai karrierjét ezt elvállalta ott és akkor ez az ő nevéhez kötődjön. Ő lehetett volna később egy komolyan vehető politikusa mondjuk az mszp-nek.

Vszínűleg úgy kellett összevadászni valaki abban a helyzetben a nevére vegye a dolgokat. Vszínűleg nem tolongtak a jelentkezők erre a feladatra ott és akkor.

Népszerűség , népszerűtlenség témához egy kis adalék. :)

:)most világosodtam meg,…

#834649 Sumér harcos Előzmény: #834645

:)

most világosodtam meg,

oké,még az a szerencsénk,hogy volt ez a bokros meg a csomag:)

tudod,ugyvok mint a cigány a fővárosi autopiacon,akinek nem kell pénzszámlálo automata,az ujjai között pörgeti a lovettát,pörgettem 1990ben,1992ben,1995ben,1999ben,2001ben,na most az élet vhogy lovetta szempontbol nem a te jelenlegi virtuális valoságodat tükrözte akkoriban,a sztár közgazdászoddal kapcsolatban.

az pedig teljesen kizárt,illetve fals,hogy egy 1995ös csomag,mely "jotékony hatása" két kormányon is ivelt véleményed szerint, miatt volt élénkebb gazdaság 2001ben

ezt a dolgot,ahogyan te gondolod, el tudod adni mondjuk egy mai 1-34éves(1984-2018) generácionak,de én azt a 10évet már szinte végigdolgoztam,kkvban,1990nyara volt az első dátum,végig- éltem,végig láttam.

talán ennyi.:)

de ha még 12 oriás hszt irsz,lehet elhiszem,mert annyit ismétled:)))

Gondolom az Otp-s zsebre…

#834647 banyaiz Előzmény: #834635

Gondolom az Otp-s zsebre tette a lét köszönte szépen és nem csinált semmit érte. :) Nem hiszem kijátszhatta az intézkedéseket. Ez részletkérdés. :)

Visszatérve még az előzőekhez felmerülhet ha bokroscsomag méretű kiigazítás volt 10-14-ben miért volt ez kevésbé fájdalmas mint az eredeti. Sok oka van fontosak az alaphelyzetben különbségek, és sok részlet. De volt egy 3000 mrd-os tőkeinjekció az mnyp pénz. Ez azért nyugtató, fájdalomcsillapító hatású volt. Túl ködös az embereknek egy olyan pénz amihez csak távlatokban férnek hozzá , kevésbé ami a pénztárcájukban van. :)

Persze a diófát ki kellett vágni hozzá, de hát mit számít ez ha ezzel el lehet kerülni vagy enyhíteni lehet rossz hír miatti haragot . Mit számít ez egy politikusnak? Igen így megy ez. Nyilván felmérték nyugdíjpénztár miatti harag lehetséges mértékét és ennél közvetlenebb megszorítások hasonló nagyságrendben miatti harag mértékét és a döntés ilyen logikával elég egyszerű volt.

Így születnek a politikai döntések. Amikből aztán gazdasági hatások lesznek. Lényegében az alap koncepció változatlan a régi időkhöz képest a kiindulási pont az emberek az orruknál messzebb nem látnak. Ez elég sok mindent meghatároz mi lehet népszerű, vagy népszerűtlen.

Ez megint ősi dolog a ro…

#834645 banyaiz Előzmény: #834613

Ez megint ősi dolog a rossz hír hozója a bűnbak. Mi történt vele régen Zoli? :) Megérkezett a rossz hírrel és hirtelen haragban lefejezték , felnégyelték stb.

Lényegében ez történt a válságmenedzserrel is a modern korban.

Ha az akkori makro folyamatokat megnézed akkor 2 dolgot láthasz. 1. Sokkal előbb kellett volna komoly kiigazításokat végezni , a rendszerváltás pillanatában már. 2. Ha nem teszi ezt akkor államcsőd.

Ha tili tolizik akkor ki lehetett volna tolni a csődöt talán a következő ciklusig. Akkor garantálom neked 2001 -ben nem lubickolsz a gazdasági fellendülésben. :)

Ma is ez így működik rossz hír hozója a bűnös és ezért volt pl az 2010-14 között nem az érdemi dolgokról hanem a gonosz ez+az témáról ment a kommunikáció.

Ezért könyörgött Orbán indításként a 6%-os hiánycélért , ne ő legyen a rossz hír hozója. Mivel ezt nem engedték el kellett ezt fedni gonosz imf-el , gonosz bankkal bármilyen gonosszal és hangzavarral. Ez egy füstbomba volt lényegében ami elfedte a komoly kiigazítást. Részben , egészben.

Varufakiszék se azért játszották ezt a ki rántja félre előbb a kormányt játékot mert ennyire sík hülyék , gondolom legalábbis , bár határeset. :) Hanem azért mert nem ők akartak lenni a görög nép számára a rossz hír hozói akiknek a habzsi dőzsi után a nevéhez kötődnek a megszorítások.

Ezt könnyű belátni vsz.

Hadházynak meg Széllnek …

#834643 Koffein Előzmény: #834642

Hadházynak meg Széllnek nagyon beragadt a székház téma :)

Ebből is látszódik mennyire 20ik században gondolkodnak. Mi a viharért nem tolnak egy fb liveot, hogy nem engedték, hogy felolvassák ezt a petíciót, most megtesszük mindenki szeme láttára oszt kész... go home, meleg fürdő stb... :)

Na mindegy, kell a show... nem tudom ki hogy látja, de ezzel csak még nagyobb bohócot csináltak magukból.. ezek után nagy csoda lesz, ha meglesz az 1millió aláírás az európai ügyészséges sztorihoz... habár ha jól rémlik szimbolikus az aláírás gyűjtés, tétje nincs (nem néztem annyira utána, mielőtt elkezdene bárki is linkelgetni).. :)

"állítólag egy OGY képvi…

#834642 Sumér harcos Előzmény: #834638

"állítólag egy OGY képviselőnek joga van hülye kisgyerek módjára rohangálni, ajtókat csapkodni, lépcsőn bohóckodni, tűzriadózni egy közintézményben....
Még szerencse, hogy nem a paksi atomerőműben művelik ezt."


"Egyéltalán miért rohant neki az ajtónak? "
-A forradalmi szánkót kereste.


ebből még lehet klasszikus...aszongyák:)

látom felcsaptak liveozó…

#834641 Koffein Előzmény: #834638

látom felcsaptak liveozóknak, ha jól csinálják az is jól fizet :-P