Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

buli van a parlamentbe

#834296 banyaiz Előzmény: #834272

Visszagondolok erre a 8 éves kormányzásra. Lépések kommunikációjára. Szijjártó kb mint egy napközis gyerek akit előbb hazaengedtek a napköziből uzsonna előtt. :) Kósa b+ mint akit fejbevágtak egy gumikalapáccsal , vagy elitta az eszét .

Kb ez a szint amivel szemben játszani kell. Ha lépésről lépésre úgy kommunikál az ellenzék az hiteles legyen. Érvel, logikusan fogást talál rajta. Elmondja minden nap miért ökörség amit hall a választó, és mik a következményei ennek. Nem érzelmi alapokon hanem csak tényekhez ragaszkodva. Lépésről , lépésre felépítve egy hitelességet és mindezt komoly emberekkel akikről el is lehet hinni el tudnak vezetni egy országot.

8 év alatt azért annál komolyabb dolgokat kellene felépíteni mint ez a munka. Ilyen komoly kommunikációs zsenikkel szemben mint Szijjártó és Kósa. :)

Ott fogták meg vsz nagyon rosszul a munkát ellenzéki oldalról lementek ugyanerre a szintre és a partiban nekik leosztott szerepre, és így csak veszíthetnek. Hacsak a külső körülmények nem úgy alakulnak , vagy az ellenfél saját magát kinyírja. Erre spekuláltak csak így elment 8 év és a benyomásom róluk is kb ez a dedó szint. Miközben 8 év alatt felépíthettek volna egy egész más képet is magukról. Komoly munkával persze. A sakk és póker nagymesterrel felálló ellenféllel szemben, aki kb olyan benyomást kelt mintha az elmegyógyintézetből elbocsátó papírja lenne a legmagasabb végzettsége. :) Ezzel kell felvenni a játékot és ez sül ki belőle.


buli van a parlamentbe

#834294 banyaiz Előzmény: #834272

Nem hiszem. Elnézve a mai közvetítéseket mintha az óvodában lenne nyílt nap , és bepillanthatnánk a mindennapokba.

Nagyon rosszul fogja meg az ellenzék a szerepét azt mi lehetne ez ellen a politizálás ellen az eszköz.

Arra kellene fókuszálniuk az erőiket bemutassák a keményen drogozó népnek kormányképes emberek, csoportosulás, erő. Kormányképes emberek csoportja alkot egy kormányképes erőt. Ezt kellene bemutatni .

Ehelyett megint mi történik:

Nézzük a konkrét esetet. Jön egy olyan javaslat ami 400 órára emeli a túlórát. Ez valahol a munkavállalók jogainak a csorbítása végső soron a munkáltatók javára. Ez összességében egy népszerűtlen lépés amit a ciklus elejére időzítettek ahogy szokás ez az ilyen jellegű intézkedéseknél.

Mi történik? Magyarázatként jön Kósa aki elmondja ez a munkavállalóknak jó. Jön az ellenzék és ezt csinálja amit ma a Parlamentben. Mint a dedó. Nyitással mint indoklása ennek már pozicionálja egy bizonyos szintre a témát és az ellenzék szépen elfogadja ezt a szintet. Lásd a végeredményt. Egy olyan témában ami alapvetően népszerűtlen tehát lehetne rajta fogást találni , ott ez alakul ki amit ma láttunk.

Az ellenzéknek nincs fajsúlyos egyénisége aki képes lenne 1 lépéssel ezt az orbáni gondolkodásmódot megelőzni, nem elfogadni a partiban a neki leosztott lépéseket . Anélkül észrevenné , hogy még ebben a bugyuta játékban is 1 lépéssel előtte vannak.

Ilyen fajsúlyos emberekre gondolnék pl mint Bokros. Ilyenből kellene sok ott üldögéljen és akkor talán a játék nem ide lyukadna ki mint ahová ma. Mint a gyerekek az oviban . Mi csapódik le ebből a keményen drogozó népben így? Szerintem kb az, hogy ez komolytalan és egyik kutya másik eb. Szóval nem hiszem ezzel a stratégiával sikerült tömegeket meggyőzni a kormányképességéről az ellenzéki vezetőknek. Ami lépésről lépésre egy szívós munka lenne felépítse ezt . Ehelyett dedó.

Ez tökéletes Orbánnak mert belevitte őket megint egy olyan játékba ahol számára népszerűtlen témából úgy jön ki az ellenzék lement óvodásba. Mint érvelés , politizálás . Így Mato megírja hamarosan a Sakk és póker 2. részt. :)

Tucsok,Matgab,meg Spade,…

#834292 Boby. Előzmény: #834291

Tucsok,Matgab,meg Spade,meg biztos nem fogják a tüntetőket erősíteni!:-)

Hiányoznak a tömegből a …

#834291 Boby. Előzmény: #834288

Hiányoznak a tömegből a kubatov legények,meg a fidesz szervezés.

Most lesz izgi, hogy mik…

#834288 Koffein Előzmény: #834275

Most lesz izgi, hogy miként reagálják le a tüntetéseket... marad a megszokott meder, tánci, rendőr kíséret, ha valaki hőbörög kiemelik stb, vagy elszakad a cérna és lesz akció is, mint 2006ban, vagy mostanság a franciáknál...

Szerintem az a szőke her…

#834275 Boby. Előzmény: #834274

Szerintem az a szőke herceg,akire te vársz,az sosem fog eljönni,vagy már itt van,csak barna!A hozzászólásaidból sorra az derül ki, hogy a sok rossz közül,számodra Orbán a legjobb.

Ez a mai műsor cirkusz v…

#834274 walex

Ez a mai műsor cirkusz volt olyanoktól, akik ugyanígy letojták a dolgozókat, amikor kormányon voltak.


Egyébként én arra vagyok kíváncsi, hogy mikor lesz egy ember az országban, akinek elgurul a gyógyszere és kifejezi nemtetszését a politikai "elitnek" több évtized után, melyen elgondolkozik a komplett politikus garnitúra.

buli van a parlamentbe

#834272 Boby. Előzmény: #834270

Kíváncsi lennék,este hány xanaxot nyomnak majd a c*hányba, hogy tudjon aludni!? Szerintem lefekvés előtt,Anikót is megrázza,mint Zorán a gitárt, hogy oldódjon benne a feszültség.Bár azt is el tudom képzelni,hogy ma nem mer hazamenni, hanem valamelyik tekes védelmező karjaiban keres menedéket.

buli van a parlamentbe

#834270 Boby. Előzmény: #834245

A mai nap hozzászólása címet,nálam egy büdös paraszt fideszes nyerte,a "franciáknak van oka tüntetni,a magyaroknak nincs" kommentjével.Hajrá Magyarok,hajrá gyökerek!

buli van a parlamentbe

#834245 Euroman Előzmény: #834205

Aki nem akar túlórázni, mehet máshova dolgozni

2018. december 12., szerda 12:32 |

Az is elmehetne máshová dolgozni, aki ezt mondta. De sürgősen.

Tényleg ennyire hülyék vagytok? Tényleg ennyire leszarjátok a magyar dolgozókat? Vagy egyszerűen csak simán érzéketlen bunkók vagytok?

Nézzük csak. Fiatal ember vagy, van egy barátnőd. A csaj veled van, mert lát benned valamit, tudja, hogy rád számíthat, szülhet neked gyereket. Nincs ugyan semmid, albérletben laktok, jobb esetben van egy 20 éves Golfod, de van egy stabilnak mondható munkahelyed, aki nem zsebbe fizet, bejelent a teljes béreddel és minden 5.-én utal. Valószínűleg valamilyen multi, azaz multinacionális cég, tehát nem magyar vállalkozói tulajdon, mert a magyar vállalkozói tulajdonban levő cégeknél nem tudod elképzelni a jövődet, mert arra nem lehet építeni, hogy a múltkor is kaptál zsebbe 20000 Forintot.

Szóval, fiatalok vagytok, van egy stabil alap, amire építhetsz, terveztek a nőddel. Házasság, gyerek, saját lakás esetleg ház valamikor, netán a 20 éves tervbe egy új autó is belefér, csupa ilyen anyagias szarság tudod. A pénz nem valami jó, lehetne jobb is, de vállalhatsz túlórát, ha akarsz, úgy meg már egész jó pénzeket lehet hazavinni, már akár egy új cipőt is megengedhetsz magadnak vagy egy új kabátot a feleségednek, egy új mikrót, egyszóval, fiatal vagy motivált, húzod az igát, becsülettel, a játékszabályokat betartva.

Néha belegondolsz, látva ahogy az irodisták az ebédlőben divatos farmeben és ingben mosolyognak a jócsajokkal, hogy te is tanulhattál volna többet, de el is hessegeted ezt a gondolatot, egyszerűen nem bírsz a könyv felett ülni, te gyakorlati ember vagy, ha látod, megcsinálod amit kell. Ezért vagy te a Buchmann mátészalkai üzemében a legjobb gépbeállító, ezért lettél később műszakvezető, igaz, a polirporos munkaruhát meg a bakancsot nem tudod még levetni, messze még a divatos farmer. Abba is belegondolsz néha, hogy de jó is lett volna a választott szakmáid valamelyikében elhelyezkedni, és nem könyékig a polírban túrni nap mint nap, de ezt dobta a gép, kisváros, örülsz hogy van egy munkahely, ami rendesen (időben) fizet.

Aztán, megszületnek a gyerekek, a feleséged is visszatalál mintegy 6 év közmunka és munkanélküli segély után a való világba, már ketten kerestek, már nem vág teljesen a padlóra a svájci frank árfolyam ingadozása, de új cipőről szó sem lehet! A feleséged a FAG-ban dolgozik ott talált munkát, pedig már a nagyvárosban laktok, de 3 év álláskeresés után ez volt az első, ahol olyat is felvettek, akinek 6 év lyuk volt az önéletrajzában. A munka nehéz, veszélyes, az egészségre ártalmas, a csapágygyártó gépek folyamatos zajában, az olajgőzben hallgatni a törtető csoportvezető ordítását, hogy ma ennyi meg annyi a norma. 8 óra ebből éppen elég, a feleséged alig várja, hogy kiléphessen a kapun, maga mögött hagyja ezt a szükséges rosszat, és azzal töltse az idejét, amit szeret, a gyerekeivel, meg veled. Te is szereted, ha az anyjuk ott van, valahogy jobban szót ért velük, olyankor minden simább és szebb, finom a leves, van fánk, szeretet, rend és tisztaság, szóval együtt a család, ez az, ami téged is éltet, a legjobbak a napfényes szombatok, amikor együtt kitakarítunk és beleülünk a nemrég vásárolt, szinte új 10 éves autóba, aminek már megvan a napellenzője is és hidegben is beindul. öröm az élet.

Egyszer egy nap, a feleséged jön haza, látod rajta, hogy feldúlt. Sírva mondja, hogy az idióta csoportvezetője, azt akarja, hogy a 3 műszak mellett, még vállaljon túlórát is. Sokáig tart amíg megnyugszik, aztán beletörődünk, hogy egyre gyakrabban kell 12 órát bent maradnia. Az mindegy, hogy az elavult szar gépek selejtet gyártanak, de az emelt darabszám megvan. Aztán már ezt sem elég. Ismét sírva jön haza, hogy a FAG bevezette a folyamatos műszakot, azaz minden nap 12 órát dolgozol, a 2 pihenőnapod ugyan meglesz, csak nem biztos, hogy hétvégére esik, sőt a tervezett beosztás szerint, pontosan egy olyan hétvége lesz a következő hónapban, ami szombatra és vasárnapra esik, igaz péntek 23:59 kor végez és hétfő 6:00 kezd.

A családi életed felborult, a feleséged soha sincs otthon, elkerülitek egymást, amikor te nappalos vagy, ő éjjeles, vagy fordítva. Vagy utaznod kéne valahová munkaügyben egy pár napra, a gyerekeid meg éjjel egyedül lesznek, azon töröd a fejed, hogy oldd meg?

Nem a 4 műszak már nem. Akkor inkább felmond, Leszarjuk a pénzt, dugja fel magának azt a pár ezer forintot amit ezért adnak, aki kitalálta, nekem sokkal fontosabb, hogy a családom egyben maradjon, a feleségem boldog legyen. Ki a faszt érdekli, hogy a buzi csapágyból 500 vagy 600 darab pörög le egy műszak alatt??

És felmondott, úgy hogy ismét újrakezdtük az álláskeresés miatti egy lábon állásos egy helyben toporgást, pedig mi nem luivutton táskára gyűjtünk. Nekem elég a 2 gyerek, 2 szoba, négy láb, 6 kerék. Nem kell több. Nem kell omega karóra, nem kell Ferrari, semmi ilyesmi.

Én csak azt akarom, hogy amink van, azzal hadd legyünk nyugodtak, boldogok, hadd legyen szabad a hétvégénk, és ne legyenek olyan csoportvezetők, akik folyamatosan azzal fenyegetőznek, hogy kirúglak, ha nem jössz túlórázni.

És ma, 2019-ben, akármilyen oknál fogva, ezek az emberek kapnak a kezükbe egy jó példát, meg a 400órás keretet, ami ugyan a törvény betűje szerint az én beleegyezésem alapján történhetne csak meg, de elég lenne egyszer szembemennem a kisfőnök akaratával, mi magyarok kurva jók vagyunk abban, hogy ezt hogyan bosszuljuk meg.

Azt mondaná a kisfőnök is, ami a nagytól hallott: el lehet menni dolgozni máshová. Igen persze, tudják ők ezt nagyon jól. Cinikus, semmirekellő emberek, akik a mi hátunkon kapaszkodnak magasra.

Magyarország, téged szeretlek.

Kértek egy iskolát, stadiont kaptak :)

#834200 Koffein Előzmény: #834145

A gyerekek, azaz a jövő generációnak tanítása egyet jelent az uralkodó osztály ellen lázadók, gondolkodók, háborgók, forradalmárok, gerilla harcosok, "street fighterek" nevelésével. Ezért is züllesztenek minden oktatási intézményt le, és építenek stadiont iskola helyett...

Akinek lesz pénze gyerekét taníttatni, az kiemelkedik, és vagy szinten marad, akinek nem lesz pénze, az lecsúszik...

úgy látszik, ma is megy …

#834185 tozsdenyul

úgy látszik, ma is megy a cirkusz a parlamentben a rabszolgatörvény miatt.

http://index.hu/belfold/2018/12/12/az_ellenzek_el...

Az ellenzéki képviselök elfoglalták a pulpitust, nem engedték a helyére az elnököt.

...

...

A tiltakozó képviselők sípoltak, pfujoltak, öklükkel verték a padokat. A házelnök a rendbontásra válaszul berekesztette az ülést, mire az ellenzék tiltakozásul elhagyta az üléstermet.
Ezután a házelnök felállt a szószékre, és a csengőt megrázva megnyitotta az ülést. „Tisztelt Ház! A mai ülésen ismét sajnálatos események történtek" ‒ kezdte a beszédét. Mielőtt azonban bejelenthette volna, hogy aznap melyik ellenzéki képviselőket zárja ki, az egyik folyosóra nyíló ajtó nehéz, bordó színű plüssfüggönye szétnyílt, és egy fekete öltönyt viselő, kopaszra nyírt, hetyke bajuszos férfi lépett ki mögüle, aki az üres ellenzéki padsorok közé sietett. „Van még itt egy ellenzéki képviselő!" ‒ kiáltotta magából kikelve, majd előrántott egy revolvert a zsebéből, és célba vette vele az elnököt

Hihetelen, hogy mennyire…

#834164 walex Előzmény: #834075

Hihetelen, hogy mennyire ostobának, hülyének nézik az embereket.

A romlott Ausztria: 13.,14. havi bér, sokkal magasabb fizetések, tervezhető jövő.


Itthon a klientúra tervezhet, a hétköznapi ember nem. Lásd cafeteria, ltp kinyírása, 400 túlóra, egyre inkább kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek a munkavállalók, közben megy a propaganda, hogy nálunk a család az első. Legfeljebb apu/anyu nem látja felnőni a gyerekét, mert annyit kell túlóráznia. Remek jövőkép. Biztos mindenkinek ez az álma.


Plusz erőltetik továbbra is ezt az idióta "legyen Magyarország egy nagy összeszerelő üzem alacsony bérekért" logikát.

Kértek egy iskolát, stadiont kaptak :)

#834146 TrendMan Előzmény: #834135

:-)

Ez már olyan, hogy az ember elsírja magát és közben nevetésben tör ki és Bástya elvtárs jut eszembe.

Fából vaskarika, Szavak nincsenek rá, csak az agyvérzés.

Kértek egy iskolát, stadiont kaptak :)

#834135 tozsdenyul

"Amikor a miniszterelnök úr megkérdezte, hogyan tudna segíteni a magyar állam Komáromnak és a régiónak, arról beszéltem, hogy itt van a volt mezőgazdasági iskola, amelyet éppen akkor árult el(sic!) a megye, azt meg lehetne venni, és csinálni egy erős magyar mezőgazdasági szakközépiskolát, mert az nincs az országban és Komárom a mezőgazdasági régió közepén helyezkedik el. (…) Orbán Viktor felvetette, mi lenne, ha épülne egy új stadion. "

(...)

Az MSZ(M)P, mint a demok…

#833879 walex

Az MSZ(M)P, mint a demokrácia harcosa. :))
Jaj, szegény alelnök úr, azért Oscar díjra ne pályázzon, mert ez a színjáték harmatgyenge alakítás volt. :DDD
Bezzeg 2006-ban, amikor gumibotoztak ész nélkül, szemeket lőttek ki gumilövedékkel, akkor az mekkora demokrácia volt, ugye?
https://index.hu/belfold/2018/12/08/megserult_majd...

Ezek egyre szánalmasabbak, akárcsak a DK. Itt is fel lehet tenni a kérdést, mint a Jobbiknál, tudnak-e még lejjebb süllyedni?
Remélem, 2022-ben végre kiesnek a DK-val együtt és kerül a helyükre valami normális párt. Hihetetlen, hogy 2018-ban még van ezekre bármilyen igény.