Regisztráció Elfelejtett jelszó

4IG fórum

Hát...Hetényi Márk vezér…

#834326 matgab Előzmény: #834325

Hát...
Hetényi Márk vezérigazgató-helyettes 1974-ben született. Diplomáit az USA-ban a Santa Clara University-n és a Georgetown University-n szerezte. Pályáját 1998-ben a PrwicewaterhouseCoopers Kft-nél kezdte, majd a Deloitte Zrt-nél dolgozott. 2005-től a Flextronics International regionális pénzügyi igazgatóként tevékenykedett, és alelnök-igazgatói tisztségéről köszönt le, hogy 2015 februárjától elvállalja az MKB Bank pénzügyi és operációs vezérigazgató-helyettesi pozícióját. 2015. július 23-a óta tagja a bank igazgatóságának.
Nagy ember, nagy karrier.
De az MKB-s és ex-MKB-s srácok akikkel focizom nem sok jót meséltek róla...
Odakerült az MKB-hoz banki tapasztalat nélkül igazgatónak és ennek meg is volt az eredménye elég erősen. Eléggé kaotikába fulladt operatív szinten a bank, aztán egy kicsit visszább vették a hatalmát.
Itt a 4IG szempontjából az érdekes az, hogy az MKB-mint Fintech-ké válni akaró bank iszonyatos mennyiségű IT fejlesztést akar csinálni és ugye az hogy Hetényi megjelent az igazgatóságban, az számomra azt jelenti, hogy az MKB házi beszállítója lesz a 4IG-ből. Banki informatikai szolgáltatások tömkelegével fogják megbízni a 4IG-t és akkor még ott lesz a BB MKB Takarék (esetleg Gránitbank) összeolvadása, rendszerintegrációja- amit a Takarékinfoval karöltve a 4IG tudna megvalósítani.
Ez nyilván rengeteg EU-s támogatással járna és egy akkora IT konglomerátummá fejlődést, amekkora nincs az egész közép kelet EU-ban. Onnantól fogva már csak egy lépés belépni az olcsó magyar IT munkaerővel a nyugat európai piacra, illetve egy korszerű IT support nagyvállalat létrehozása, ami a banki-biztosítói piacot szolgálja ki...
Ez persze nem holnapra fog megvalósulni, de ha megvalósul akkor kövezzetek meg, de innen még szerintem tízszerezni fog az árfolyamunk... Ott tartunk most, mint amikor kb. 8-10.000 forint volt az OTP árfolyama tizedelés előtt...
Persze rövid távon lehet, hogy fog esni is, az OTP-ben is voltak mindig eladók, persze a vevők alapvetően jobban jártak...

Gondolom már tudod, de l…

#834325 picirigo Előzmény: #834319

Gondolom már tudod, de leirom:Hetényi Márk az új igazgatósági tag...úgy néz ki, a múltkor nem találták, de mára meg lett! :)))

Fasza amit leirtál... És…

#834321 picirigo Előzmény: #834319

Fasza amit leirtál... És szerinted ez jól van így? Hogy a német multi tudjon 4000 jurot fizetni otthon, azért itt mindenki dolgozza ki a belét? Ne vezetői fejjel gondolkodj csak... Gondolj az egyszerű munkásra is!

hülyeség, ez az úgynevez…

#834319 matgab Előzmény: #834273

hülyeség, ez az úgynevezett rabszolga törvény egy vihar a biliben.

Tipikus bolhából elefánt. Munkaerő piaci hiány van. Ha valakinek többet kell dolgoznia, mint amennyit akar, vagy ha nem fizetik ki, akkor felmond és keres egy másik helyet.

Ez csak megint egy bolsi libsi hőzöngés.

Max a közszférát érintheti, de igazából a gyakorlat eddig is az volt, hogy 20 éve túlórázom, multinacionális cégeknél és mindössze az első 2 évben volt az, hogy fizették a túlórát, vagy le lehetett csúsztatni. A Papírjaimon mindig be volt írva, hogy reggel 9-re jöttem és este 6-kor mentem el. Még olyan helyen is ez volt beírva, ahol óránkénti lebontású time-sheetet kellett leadjak, hogy milyen ügyfelekkel dolgoztam aznap.

A szabadságomat pedig a munkatörvénykönyve szerint minden december végén kivettem papíron.

Pedig ezek nem is kismagyar vállalkozói cégek voltak, egyik sem.

Akkor miről beszélünk? Max a jog/ elmélet követi a gyakorlatot...

Emiatt ne reménykedj, nem fog megbukni senki!

Miért bukna? Max eleresz…

#834287 Koffein Előzmény: #834273

Miért bukna? Max elereszti, ha nagyon lázadozik a nép. lásd olimpia, vasárnapi boltzár...

Ha marad is a 400óra, akkor nem 3éves elszámolás lesz, hanem havi... vagy fene tudja...

Szerintetek a rabszolga …

#834273 Bendeguz

Szerintetek a rabszolga törvény miatt nem fognak fellalázadni? Bukhat ettől Orbán? Mert akkor a 4ig is ennyi volt. Ausztriában kis pampogás volt, de itt is bevezették nyáron a 12/60 hetet, viszont hó végén fizetik a túlórát

nem is olyan rég ment 15…

#834182 rbbj11 Előzmény: #834181

nem is olyan rég ment 1510-ről 1950-re 24 órán belül ....de lehet, hogy raersz :)

Ráérek még a vétellel, ú…

#834181 walex

Ráérek még a vétellel, úgy nézem.

Szerintem mindjárt kiloc…

#834178 walex

Szerintem mindjárt kilocsolják az 1750-et és irány 1600 alá.

forever = 4IG

#833890 prfecó Előzmény: #833887

stratégiai kisbefektetőnek tekinthető az a kisbüfi , aki legalább egy hetet bent tartja pénzét valamelyik LöLö papírban és csak utána ugrándozik