Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mélypontra zuhant a lakosság egészségügy iránti bizalma

Arról tudnék találgatni,…

#833035 TrendMan Előzmény: #833034

Arról tudnék találgatni, hogy ez a 'túlzottan kifinomult' szóhasználat vajon egy szándékosan szofisztikált retorikai eszköz volt Kertész részéről vagy más magyarázat is van rá?

És az a tippem, hogy abban a mikromiliőben (Észak-Amerikában), ahol az ő rajongói vannak, ezzel a szóhasználattal próbál plusszpontokat szerezni.

Alighanem ez már a természetévé vált.

Az emútnyócév alapján (m…

#833034 tozsdenyul Előzmény: #833029

Az emútnyócév alapján (meg az eggyel elöbbi hsz-ed alapján) hogyan találgatsz?

Teljes képtelenségeket beszélt?

Változott esetleg a kijelentés lehetséges valóságtartalmával kapcsolatban a véleményed nyócév alapján? Vagy ugyanolyan képtelenségnek tünik, mint akkor?

Egyébként ez nem igaz, a…

#833028 TrendMan Előzmény: #833002

Egyébként ez nem igaz, az a csoport, amely kellő tömeget és erőt tud felvonultatni meghátrálásra kényszerítheti a kormányt.

Persze ez nem 11.000 aláírás.

A dolgozó népből pedíg aligha jön ilyen csoport, az emberek túl fáradtak, túl szétforgácsoltak.

Nem véletlen, hogy eddig csupán a diákok tudtak ilyen tüntetést összehozni.

"Az interneten közben má…

#833002 Boby. Előzmény: #832999

"Az interneten közben már több mint 11 ezren írták alá azt az online petíciót, amelyet a bezárás hírére Mentsük meg a Honvéd PIC-etcímmel még kedden indítottak útjára. "

Nekem az tetszik a legjobban, hogy ez a h*lye nép,még mindig hisz ebben a petíció írkálásban! Mikor ma már a szimpla tüntetéseknek sincs semmi foganatja.

http://hvg.hu/itthon/201…

#832999 tozsdenyul

http://hvg.hu/itthon/20181129_Honved_PIC_korasz...

Hm, hm

Minden héten meglepödik a közönség, hogy

"Ez már tényleg nem történhet meg!"

Aztán minden ilyen elképzelhetetlen mégis megtörténik, és a következö héten jön valami durvább, ami persze

Nem történhet meg!

Dehogynem...

És jövö héten már a jövö hét jön...

Nehogy már nyuszi megete…

#832970 Spade Előzmény: #832946

Nehogy már nyuszi megetessen hülyeségekkel legközelebb azt is elhiszed h a káposzta eszi meg a kecskét. Kertész beszéde pont az aminek látszik tipikus kétértelmű úgynevezett szofista beszéd, ami ellen Platon könyveket írt annyira régi technika. De ki a faszt érdekel Platon, nyuszit biztos nem azt se tudja ki az. Miután kertész irodalmár tudott volna egyértelműen fogalmazni sőt a helyreigazításban is megtehette volna helyesbíthetett volna h történetileg. Nem tette.

És ez ennyi.

Ettől eltekintve bár történelmileg nem igazolható amit kertész mondott nem lenne benne szegyelni való. A német és a kínai az és elég jól tolják. Mexikóban meg kb 10 évenként forradalom van csak h lássunk tisztán 1990-ben mxikó jobban állt min kína, nem kicsit.

"TV, rádió és főleg inte…

#832961 tozsdenyul Előzmény: #832946

"TV, rádió és főleg internet nélkül a Kertész általi mondandóból nem lett volha hír"

Én azért biztos vagyok, hogy amikor kirobbant a kertész botrány, volt sok cikk, fórum stb ahol a tájékoztatásnak része volt, hogy nyelvhelyesen értelmezzék mert normális média utánajár...

Csak a média nagyobb részének nem a normális tájékoztatás a célja, a lakosság nagy részének meg nem a megértés. A kettö pedig szépen találkozik.

Egy fárasztó munkanap ut…

#832946 TrendMan Előzmény: #832902

Egy fárasztó munkanap után hazaérkezve meg kell, hogy mondjam, hogy nekem sem volt egyértelmű a különbség.

Most felütöttem a szótárt és úgy értem, hogy a --> genetikusan (értsd: az elmúlt időszak fejlődése nyomán, abból következően) áll szemben a --> genetikailag (értsd: öröklötten, a gének okán etc) értelmezéssel.

Na most ha ez nekem sem egyértelmű felsőfokú végzettség ide vagy oda - és még nem sok olyan beszélgetésben vettem részt, ahol bármelyik fél a --> genetikusan szót a fenti értelemben használta volna, akkor ezt a 8 általánost végzett vidéki Józsi bácsi honnan tudja majd?

+++

Egyébként ez is egy nagyon jó példa arra, hogyan keletkezik a fake news /álhír/

TV, rádió és főleg internet nélkül a Kertész általi mondandóból nem lett volha hír, hiszen közel sem jutott volna el ilyen tömegekhez.

a vita okozója író, mege…

#832902 tozsdenyul Előzmény: #832900

a vita okozója író, megelölegezhetjük a nyelvismeretet neki, föleg hogy a szótár és a nyelv az ö eredeti megoldása mellett van.

Gondolom befosott amikor egy fél ország, aki a saját nyelvét sem ismeri fenyegette, támadta, és egyszerübb volt ezt nyilatkoznia idönyerésböl, amíg intézte a menekültkérelmét...

Egyébként meg forgass egy magyar szótárt, és akkor nem kell találgatnod...

"Azért alap lenne, hogy …

#832900 Tucsok Előzmény: #832872

"Azért alap lenne, hogy egy vita alapfogalmai meglegyenek" ,a vita okozója mondja azt hogy tévedett.

Igaz, mindkét formájában…

#832875 Koffein Előzmény: #832872

Igaz, mindkét formájában használatban van. ha megvizsgáljuk a szót, úgy ahogy kertész, vagy akár te használod kevésbé, ezért másra asszociáltam..

"Cikkünk megjelenése utá…

#832874 Tucsok Előzmény: #832872

"Cikkünk megjelenése után közölte a Klubrádió azt a közleményt, amelyben Kertész Ákos a következőket írja:

Az Amerikai Népszavához írt publicisztikámban szereplő mondatot: "A magyar genetikusan alattvaló" - ezúttal helyreigazítom. Helyesen ilyen mondat nincs. "

Én viccből hivatkoztam g…

#832873 Bendeguz Előzmény: #832872

Én viccből hivatkoztam genetikára, nem ez volt a lényeg. Már ha nekem szól a kritika.

<facepalm>komolyan…

#832872 tozsdenyul Előzmény: #832871

<facepalm>

komolyan, 10 év és számolatlan vita után még mindig nem sikerül utánanézni egy magyar szótárban, hogy mit jelent a

Genetikailag?

Vs

Genetikusan?

Azért alap lenne, hogy egy vita alapfogalmai meglegyenek, föleg ha már n-szer elökerült ugyanazon probléma...

"erős szakszervezetek és…

#832869 tozsdenyul Előzmény: #832868

"erős szakszervezetek és erős a középosztály"

Genetikai felsöbbrendüség nincs, fentiek miatt van genetikus (történelmi) különbség.

Ott volt polgárosodás, és ma is van középosztály.

Magyarországon nem volt és nincs.

80%-ban csóró alsóosztály van, ami kiszolgáltatott a felsönek.

Ausztriában. Az osztrák …

#832868 Bendeguz Előzmény: #832867

Ausztriában. Az osztrák is pont olyan buta, manipulálható, mint a magyar, nincs semmi genetikai felsőbbrendűség.

Az irány itt is a populizmus, itt is újdonság, hogy törvény lett a 12/60 órás munkanap/hét, itt is irtják a belvárosi fasorokat és mindent betonba öntenek.

A különbség annyi, hogy vannak erős szakszervezetek és erős a középosztály, illetve a politikusok nem elég bátrak, ja meg nincs 2/3 és poltpeti.