Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai részvények

CB

#834891 Tapasz

Mi a retkes gec.i van már ezzel a CB-vel es DB-vel. A kurv.a annyát annak, aki ennyire adja.

Beragadás

#834007 Koffein Előzmény: #833959

Michael Lewis könyveiben is visszatérő elem volt, a DB csalásai, pozijai, megtévesztései...

Friss hír:

"Újabb botrányba, ezúttal adócsalási ügybe keveredhetett a Deutsche Bank. A gyanú szerint a bank által kibocsátott ADR-ek egy részénél duplán érvényesíthették az adóelőnyöket. Az ügy mögött nem elsősorban a csalás szándéka áll, sokkal inkább csak hiba történt az instrumentumok kibocsátásánál. Az okozott kár sem igazán jelentős a bank méretéhez képest, körülbelül 10 millió eurónyi kárt okozhattak a német államnak. A pénzügyi teher így valószínűleg nem lesz igazán tetemes, de az árfolyam a folyamatosan érkező rossz hírek miatt negatívan reagált."

Beragadás

#833959 matgab Előzmény: #833946

én írtam korábban, hogy a DB-nek nálam nagyon Lehmannos feeling-je van.

Annyi csontváz dől ki belőle, mint egy komolyabb közterületi temetőből. Ráadásul nem egyszerre, hanem folyamatosan, annak ellenére, hogy azt kommunikálják, hogy most már tényleg nem lesz több.

Ez komolyabb cégeknél bizalmi válságba vezet. Nagyon komoly cégek vitték el már a DB-től a pénzforgalmukat , arra tekintettel, hogy a DB az ma már nem az ami régen, egyáltalán nem tartják biztonságos banknak.

Én úgy látom, hogy a 2009-es válásg során gyakorlatilag tönkre kellett volna menjen, de titkozlózva megpróbálták kinőni a gebaszt. Csak mivel egyre több csontváz miatt egyre több a bünti, ezért egyre óvatosabban játszottak, ezek miatt meg nem tudják kinőni.

Emiatt vezetőségváltás stb. akik ugyanúgy nem tudnak a szarból várat építeni.

Beragadás

#833125 Tapasz

Hát úgy néz ki, hogy jól beleragadtam a DB be és a CB be :-(

CB és DB

#833003 matgab Előzmény: #832926

https://www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/razz...


Nekem egyre inkább az a gyanúm, hogy a Rákosmenti temetőben nincs annyi csontváz, amennyi a DB-ben...

Gyakorlatilag szerintem 2009-ben tönkre kellett volna hogy menjen, mint az akkori másodlagos jelzálogpiaci összeomlás egyik főszereplője, de könyvelési csalásokkal, piacbefolyásolással, pénzek tisztára mosásával és politikai zsarolásokkal életben tartották a bankot -hátha kinövi a problémáit alapon.

De úgy néz ki, hogy nagyon nem akarja /tudja kinőni ezeket a problémákat és nekem az a gyanúm, hogy az első kisebb válság alatt össze fog roppani ez a bank, mint anno a Lehmann Brothers.

CB és DB

#832893 matgab Előzmény: #832890

nem, éttermük van a Kolosyn, a Váci utcában, a Westendben és a MOMban. De házhoz is szállítanak.

Meg gondolom vannak a netpincéren is.

CB és DB

#832881 matgab Előzmény: #832649

Lassan megjön az étvágyam egy kis Vapi vételhez...

Nagyot esett a Vapiano árfolyama2018.11.28 13:53

Nagyot esett a Vapiano árfolyama, miután a német étteremlánc újabb profit warningot tett közzé, a társaság 375-385 millió euróra vágta vissza az éves bevétel-várakozásait, szemben a korábbi 385-400 milliós eurós tartománnyal, míg a cég az EBITDA előrejelzéseit 34-38 millió euróra csökkentette, míg a társaság a korábban előrejelzett 33-38 új étteremmel szemben csupán 32-34 étterem nyitását tervezi majd. A piaci szereplők kifejezetten rosszul fogadták a bejelentést, az árfolyam 8,3 százalékot zuhant szerdán. A Vapiano árfolyama idén 71 százalékot esett, az árfolyam azt követően került lejtőre, hogy a cég szeptemberben egyszer már visszavágta a bevétel-, és profitvárakozásait.

CB és DB

#832616 Tapasz

Mi a rák van ezzel a két részvénnyel? Elképzelhető, hogy a DB csődbe megy?