én speciel azt hallom, hogy alföldön a határhoz közel már magyar sincs mert romániába ingáznak...a románok száma csökken, mert M. O. már nem perspektíva.
én speciel azt hallom, hogy alföldön a határhoz közel már magyar sincs mert romániába ingáznak...a románok száma csökken, mert M. O. már nem perspektíva.
Ez biztos nem lehet igaz, mert Magyarországon csak árja fajú sziriuszi őskeresztyének élnek, Az Élő Isten pedig testével védi Szent Szívcsakránkat és a Nemzethy Ivóvizet! Amit írsz, az VESZÉLYES! EZ FELHÁBORÍTÓ! Biztos Shortos Georgie bácsi küldött ezekkel a dezinformációkkal.
Százszámra találkozók Ukrán vendégmunkásokkal a vendéglátóiparban.
Románok a mezőgazdaságban , iparban.
Vietnamiak szalaggyári munkások , albánok a pékségeket üzemeltetik.
Kinaiak már közel 20 éve vannak itt , little China - town Kőbányán.
Egyedileg thaiföldiek , marókkoiak , szir - india - pakisztán és nagyon nagyon sok szerb.
Van már szvsz több tízezer román vendégmunkás az Alföldön, van már 20 ezer ukrán is, csak maradjanak a bérek lent, hogy jól járjanak a multik. Az, hogy közben a magyarok százezrével mennek ki külföldre az alacsony bérek miatt, kit érdekel?
https://www.kuruc.info/r/2/192412/
53-ban halt Sztálin azért engedték haza őket. Ha tovább él ki tudja hányan és mikor jönnek haza . Nagymamám testvére is részt vett ebben a wellness programban. Nagyapámat pedig Rákosi foglalkoztatta 3 évig és őt is Sztálin halála után engedték el .
Van egy nagyon jó dokumentumfilm sorozat Gulagról magyar túlélők visszaemlékezései. Sok része van és nagyon érdekes. 53 hideg nyara is nagyon jó film. Vagy könyvben Faludy Pokolbéli víg napjaim . Őt Recsken üdültették mint átnevelésre szorulót kis wellness program a bányában. Nagyon jó könyvet írt róla .
Az lehet a sztori tőkeigényesebb ez a műtrágyaüzem mint amivel Bige rendelkezett. Csányi meglátta ebben a lehetőséget kisegíti cserébe majd résztulajdont, vagy az egész céget viszi előbb utóbb. Strómanja opciós jogot szerzett . Aztán Bige kihátrált ebből a ki tudja milyen háttéralkuból amikor már úgy érezte annyira megerősödött megy majd ez Csányi nélkül is. Ezen veszhettek össze . Belekényszerült egy alkuba amit amint lehetősége volt felmondott egyoldalúan. Ebből lett a pereskedés az opciós jogon és a többi.
Mostani sztori mögött nem biztos Csányi van. Azt is el tudom képzelni valamilyen sógor, koma, jóbarát, iskolatárs szemet vetett erre a cégre. :) Mondjuk Lőrinc. Egy izocukorgyár és mi is a másik mezőgazdasági nagyüzeme nem ugrik be mellé egy műtrágyagyár. Nem lepne meg ez sem.
Hitel része pedig ha Csányi utasítására hátrált ki mögüle az Otp mondta fel a hiteleket akkor is annak szakmai indokai vagy ürügyei biztos voltak. Az nem túl vszínű vsz tökéletes állapot és felmondják a hiteleket. Valami gubanc amire hivatkozva tették az kellett legyen. Úgy viszont elég nehéz finanszírozót találni gyorsan. Ebből jöhetett a termelés leállás. Messze elér Csányi keze de azért azt nem hiszem a konkurens bankok nagyvállalati hitelezését ő irányítja. :) Ha van egy hitelfelmondás utána még egy fokkal óvatosabb mindenki, milyen szakmai érvekkel is történt az a hitelfelmondás mint első lépés . Nem tudom mikor volt ez ha a forradalom és szabadságharc csúcsán akkor a legkevésbé hiányzott egy ilyen hitelezés sok banknak.
Volt olyan nevezzük rokonom,aki 9 év szibéria! nem ukrajna- dombas, után jött haza,ugyan dombasban is maradt rokonom.
mondjuk őt nem teljesen ok nélkül vitték megközelitőleg 8ad magával szibériába egyenesen 1945ben.
1954ben tért haza,1970ig sehol egy szót sem beszélt róla,1972ben egy érdekes balesetben elhunyt.
Először NAV lett ráuszítva Bigére , majd Munkaügyi Felügyelet ( ukránok alkalmazása engedély nélkül , most Katasztrófavédelem)
Bankok közül ki akar Csányí játszóterébe bele rondítani Magyarországon ráadásul úgy , hogy közt tudott bige ellopta a megbízója pénzét és tett szert a tulajdonra . Orbán vs Simicska példa.
Kockázat 7,5 persze , de hónapokon belül Bige elveszheti a céget és kőkeményen kell a pénz a túléléshez és kell tulajdonos háttérereje , mint Sodexho és Edelred is 5 évig küzdött és kapott cca 60milliárd forintot a magyar államtól.
Én csak azt nem értem, hogy ezek a Mellár Tamások,akik akadémikusok,doktorok,meg mif@szomtudja mik még, hogyan tudták évekig tolni orbán szekerét, hogyan tudta orbán megvezetni ezeket a tanult embereket?!....Mer' nekem csak egy bolhapiaci díszdoktori címem van,de egyből láttam orbánon,hogy micsoda "g*ci"!
bennem nincs szemernyi ketely sem,
-sem a valasztasok tisztasagat illetoen
-sem a statisztikak valodisagat illetoen
persze, atlathatosag nincs, igy azzal meggyozni nem tudtak, de megmaradt a hit - marpedig ha hit van minden van :)
statisztikus kalandok a KSH-ban:
a házmester világ is vissza lesz hozva, igény van rá az biztos ;)
Egy kis Hofi, csupán 50 évvel ezelötti poénok aktuálisak megint...:
-Nevetsz most még. Várjál csak...Fogod te még mondani, hogy
- hüü, azt hittem a Hofi viccelt!
- én magam is azt hittem egy darabig, tudod?
...
Papír van.
Ceruza van.
Címe van.
Mit csinál a magyar ember?
Följelent!
Kész.
Mert ez a 3 dolog elég hozzá, tudod?
Nem ismerem a Csányi -Bige viszony részleteit . De ilyen magas hozamú kötvénnyel finanszírozni egy ekkora céget , és még komoly fejlesztéseket csinálni a 0 kamatkörnyezet időszakában nem tűnik egy életbiztosításnak a cég helyzete, jövője szempontjából.
Ha tételezzük fel az Otp azért mondta fel a hiteleit mert Csányival összeveszett de egyébként nagyon szuper minden akkor 10 másik bank örömmel rácsap erre a lehetőségre még aznap égnek a vonalak Bigénél hadd helyezzünk ki 10 mrd-okat . Valahogy nem ez történt . Hanem időszakosan le kellett állítani a termelést is talán , vagy valami hasonló móka volt finanszírozás hiányában.
Ami arra utal ezzel a 7,5% -os kötvénnyel együtt , hogy elég rizikós ez a cég .
Persze ettől még a háttérben lehet mindenféle küzdelem a cég megszerzésére. Lehet nagyon eladósodott mert gyorsan terjeszkedett és rizikós beruházásokkal akkor elég sebezhető . Főleg ha még a hatóságokat is rászabadítják .
"Csütörtökön felhívás jelent meg a G. Fodor Gábor által szerkesztett, Habony Árpád tulajdonában lévő 888 oldalon, melyben arra kérik az egyetemistákat, hogy ha elegük van az egyetemükön zajló „kéretlen baloldali politizálásból”, akkor egy megadott emailcímen jelentsék fel tanáraikat. "
...
"- Halló, 888? Feljelentést szeretnék tenni!
- Nagyszerű! Baloldali, netán liberális mételyt tapasztalt az egyetemen?
- Nem. A szomszédasszonyom, aki magunk közt szólva egy ocsmány szipirtyó, az ablakában eteti azokat a piszkos galambokat. A galambok pedig direkt odaszarnak a muskátlimra.
- De kérem, ehhez nekünk semmi közünk!
- Miért, az egyetemi oktatáshoz mi a fasz közötök van?!"
Bige vs Csányi !
Azért ne feledjük Bige strómann volt Csányinak , csak önállosította magát. Most hitelein keresztül akarják bedönteni. Nitrokémia jelenleg 7,5 % kamatos dollárban jegyzett kötvényt bocsátott ki , csak hogy kikerüljön a magyar bankok karmaiból.
Ja és Bige és Csányi a vadászbarátságból sírig tartó ellenségekké váltak..