Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

4IG fórum

forever = 4IG

#830666 prfecó Előzmény: #830649

TŐKEPIACI BEFEKTETŐ KÉPZÉS 2 nap.Hmmmmmmmmmmmmmm van egy pár olyan szálloda már Mo-n és Montenegro - Ausztria- Csehország , ahova NEr és egyéb narancsbefektetők tartanak CB.

Első napon előadások általános infók , de második CB már konkrétum , ebéd szünet kötetlen üzleti beszélgetések ( szigóruan alkohol nélkül), majd délutáni Cb.

Következő reggel már kész workshopok . Befektetők csoportosítva - Pl.spekik indítónak , LöLő emberei , média emberek , hihetetlen bejelentések még akár kormány alsó szintjeiről- kikerülnek közbeszerzési kiírások , eredmények .

-Előző este - éjszaka az esti hajópartin ( ereszd el a hajam - éjszakai night is lehetséges).

Megfelelően átbeszélt -megbeszélt tematikákkal. Na itt elég egy CB.

Második nap :Kötetlen munkaebéd már könnyed borozgatás is belefér.

Legfontosabb megbízható szállodák : Osiris , Balatonalmádi -( az összes) , Thurga , Black Wald .

Nagykutyák persze már a magánjet és magányachton értékelnek , de oda már max 15 fő hivatalos.

Matgab melyik napra hivatalos???? , viszont formerplayer már szervező az első nap , válogatva a brókerek és régi büfi partnerei között lásd E-STAR - ESCO új nevén 4,7 millíárd hiány EU pályázat lenyuló egyik ága.

Az egészre értem mint Mé…

#830662 banyaiz Előzmény: #830660

Az egészre értem mint Mészáros a tőzsdén nem 4 IG vagy egyéb résztulajdonok, a konglomerátumra úgy együtt. Vagy a leendő konglomerátumra aminek a 4 ig egy részlete. :)

Nyilván van egy ilyen vonzata a tőzsdének ha az árfolyamok emelkednek annak van egy "pénzteremtő" hatása. A felügyeletet se véletlenül találták ki mert a pénzteremtő hatások visszafelé is elsültek már időnként ebből a tapasztalatból jött nem árt egy ilyen szervezet. :) De amúgy igen általánosságban így van egy fejlett gazdaságot fejlett tőzsde nélkül nehéz elképzelni. Ezért kellene nálunk is fejleszteni rendesen.

Unortodox fejlesztési módszer ez így ahogy nekiugrottak de még akár be is válhat hosszú távon .

Mintha Stocklandot tőzsd…

#830661 banyaiz Előzmény: #830657

Mintha Stocklandot tőzsdén indítottad volna egy alvó cégben azzal a címszóval ez lesz az új Facebook. A neved mint fontos állami közbeszerzés nyertes generált volna némi közkézben mutyizással kiegészítve 100 x árfolyamot . A közkézben kereskedve eközben zsebre tettél volna 10 mrd Ft-ot mint profitot az már zsebben, és beletettél az egészbe 5 mrd-ot. Tőzsdén érne jelenleg 150 mrd-ot.

Aztán nyugtáznád lehet ez lesz az új Facebook de ha nem hát akkor sem dolgoztunk már hiába. :)

Nagyjából valami ilyesmi helyzet szerintem + a hatalmas állami hátszél ami bármit hozhat.

Opus lesz 1000mrd-s cég,…

#830660 Kissherceg Előzmény: #830658

Opus lesz 1000mrd-s cég, nem 4ig :))) nekünk sok pénz, nekik meg .... és ez a sok pénz hány kézbe kerül, ha belegondolsz, aztán annak hányad részét adózzák le, stbstbstb... Unortodox értékteremtés :)

Még egy előnye lehet enn…

#830658 banyaiz Előzmény: #830657

Még egy előnye lehet ennek a megoldásnak szerintem. Felgyorsítja a folyamatot. Mert ha "kész" céggel jönne tőzsdére az ki tudja hány év tőzsdén kívüli építkezés lett volna. Ezt felgyorsította ezzel a megoldással.

Azzal egyetértek, hogy a közkézben mutyi az aprópénz a sztoriban ha egyszer odáig jut nyilvános részvénykibocsátás , nemzetközi IPO stb. Mondjuk legyen csak 100 millió részvény a saját tulajdonából átlag 2000-3000 Ft-on egyszer közkéznövelés címszóval alapoknak eladva a távoli jövőben. 200-300 mrd Ft + a cég értéke mondjuk 1000 mrd Ft amiből komoly tulajdon az övé. Mindez indítva pár 10 mrd Ft-al abból is hitel a legnagyobb rész. Ezekhez a lehetőségekhez képest pár 10 mrd Ft mutyi az bagatell.

De azért az az "apró" is sok mrd Ft ami az építkezésnek ebben a szakaszában baromi sok pénz. Tőzsdén kívül ez nem lenne ami azért lényeges különbség. Magántőkealapokban van 10-20-30 mrd ebből vagy nincs azzal azért lehet ezt + azt kezdeni ebben a stádiumban vsz.

Ha ez komoly konglomerátummá növi ki magát akkor persze ez az összeg nagyon aprópénz lesz a 100 -1000 mrd-ok mellett. De most kb azt jelentheti amit beletett az visszajött busásan, aztán majd lesz valami hosszú távon. Ez kellemesé teheti a cégépítést így.

Ezek addícionális jutalm…

#830657 Kissherceg Előzmény: #830656

Ezek addícionális jutalmak. Indexbe kerülést és alap kitömést még én írtam a fórumon, de azok a közkezet fogják megvenni, Lölő nem ad el. Felveszi az osztalékot, nem véletlen vezették be pl a SZITeket. Könnyen megfinanszírozzák majd a bankjukkal, nagyon szépen építik. Árfolyam nyereség továbbra is "apró" ezek és az eu-s pénzek mellett... Pár mrd miatt nem szenvednek, nyáron írtam, hogy orbán 1000mrd-s céget akar, most épül :)

Írtam, hogy ezek a cégek a NER kifizető helyei, összes békemenetes beszállhat a Viktor holdingba, hogy neki is jusson. Így egyszerűbb juttatni a rendszer tagjainak, mint erzsébet utalványozni karácsonykor... TBSZ-en pedig adómentes.

Nem értek vele egyet.Sze…

#830656 banyaiz Előzmény: #830655

Nem értek vele egyet.

Szerintem 3 szempont miatt jobb ez a megoldás:

1. Lehet mesterségesen forgalmat generálni. Ezzel bekerülni indexekbe

2. Lehet a közkézben mutyizással profitálni

3. A nagy árfolyam emelkedéssel a sztorit lehet erősíteni pszichésen, más az ha bevezetés után stagnál vagy esik mintha egy alvó cég 100 x 1 év alatt pszichés szempontból .

Ezt a tulajdonosi struktúrát vsz ami ezekben volt/van egy sikertelen IPO-val is el lehet érni. :) Mert kicsi lehet a valódi közkéz . Mondjuk 10-20%-át a részvényeknek eladja kisbefektetőknek 1400-on mint IPO az kb a mostani helyzet úgy tippelném.

tévedsz, kapott egy ké…

#830655 Kissherceg Előzmény: #830653

tévedsz, kapott egy kész részvényesi könyvet, tulajdonosi struktúrát, likviditást amit egy IPO-val nem tudott volna ilyen könnyen megteremteni. Apró pénzbe került ez a művelet és rengeteg időt spóroltak meg, ami a legdrágább...

semmivel se manipuláltabb, mint otp vagy mol, főleg a 90-es években. Továbbra se tudsz elvonatkoztatni, hogy nem a tőzsdei árfolyamnyereség miatt vették a cégeket, hanem a legalizált, transzparens 100mrd-ok miatt amit ezek az évek alatt hozni fognak. Legálisan, adózva. Fedhetetlenek.

Múltkor látom Andy is ke…

#830653 banyaiz Előzmény: #830640

Múltkor látom Andy is kedvet kapott ehhez a műfajhoz. :) Est Média vagy milyen néven fut ahol megjelent tulajként . Ha már ilyen jó biznisz ez miért ne gondolta egy támogató felügyelet mellett. :)

Elképesztő azért valahol ez a történet. Akkor ezek a pénzek offshore vagy akármilyen helyről majd megérkeznek egy magántőkealapba ha tovább akarja forgatni, aztán abból lehet tőzsdén vagy tőzsdén kívül tovább terjeszkedni. Vagy marad offshore-ban hátha egyszer menekülni kell legyen egy kis lóvé Mo-n kívül is.

Ha nem ezt csinálja akkor érthetetlen a számomra Konzum-Opus eddigi tőzsdei története. De 4 IG is , vagy bármelyik. Nézd meg Opus-Konzumot alvó cégek amikben megjelenik nagy árfolyamemelkedés aztán elkezdi bevinni a vagyonelemeket egyenként, most már a fúziónál tart. :) Miközben ezt megtehette volna úgy is a tőzsdén kívül ezt a sok tevékenységet összevonja és bejelenti akármilyen néven bejön a tőzsdére. Akkor nincs ez az egész cirkusz, hogy xy alvó cég 1000x értékre felment világ legnagyobb tőzsdei emelkedésével. Ehelyett ez a megoldás.

Mészáros ha mindezt tőzsdén kívül összevonja és 1 cégben behozza vagyonban ugyanott tartana mint így. Kivéve ha ő az árfolyam emelkedésekben benne volt realizált árfolyamnyereségekkel a közkézben. Gyakorlatilag azt kellene elhinnem a sokkal bonyolultabb megoldást felvállalja a semmiért egy ilyen gyerek ez a Mészáros. :) Nehéz azért ezt elhinni.

Nagyjából ez a lényeg sz…

#830652 banyaiz Előzmény: #830640

Nagyjából ez a lényeg szerintem is. Egyetlen dolgot tennék hozzá ami viszont talán a legfontosabb eleme az egésznek jelenleg. A többi az távlati cél, vagy tevékenység.

A közkézben való kereskedéssel árfolyamnyereség elérése. Annak a birodalom további növelésére felhasználása.

Mire is gondolok. Mondjuk van 40% közkéz hivatalosan abból 20% Mészárosé nem hivatalosan. Aztán adja veszi miközben az árfolyam 10 x értékekre megy. Hány mrd Ft árfolyamnyereséget tett így zsebre Opus, Konzum, 4IG, Appeninn , Cig, és a tököm tudja milyen papírokon? :) 1 mrd, 10 mrd, 50 mrd? :) Valahol a 10-50 közé saccolnám.

Az egész kócerájban összesen a tőzsdén ami a neve alatt fut nincs annyi saját erő amennyi pénzt csak ezzel megkereshetett a mai napig.

Ez nagyon jó ötlet egyetlen apró probléma van vele totál illegális. :)

4IG kapcsán is mint a korábbi tőzsdei bulijai kapcsán felmerül miért egy tőzsdén lévő cégben jelenik meg tulajként és nem egy tőzsdén kívüli informatikai cégben? Amit majd később megvesz a tőzsdei konglomerátuma? Csak a fentiek miatt szerintem.

Nézd meg a kereskedését ennek a papírnak. Totál manipulált az egész vsz.

Ez teljesen független attól később ezekből a cégekből mekkora cég lehet, vagy sem. Akármi is lesz belőle ő már rosszul ebből nem fog kijönni mert szerintem amit 4 IG-ra költött vagy költ majd a jövőben az ebből összejön mint realizált árfolyamnyereség. Ha ez így van de több mint valószínű , hogy így van.

fordítva ülsz a lovon.It…

#830640 matgab Előzmény: #830620

fordítva ülsz a lovon.

Itt amióta elhagytuk a 250-et (2500) azóta masszívan és kérlelhetetlenül gyűjti valaki (na ki?).

Ilyet én a Konzumnál láttam , kb 57 és 800 között (amikor az első olyan alkalom volt hogy sávot szélesítettek), majd ugyanez 600 és 2500 között.

Ott az volt a forgatókönyv, hogy kiemelték limitig és ott maradt. (egy-egy kivételes naptól eltekintve).

Mi a lényeg? Minél kevesebb a közkéz, annál könnyebb emelni az árfolyamot. Ha nálad van 80% ami 1000-es árfolyammal van árazva, az 800.

Ha veszel a közkézből (20%) alig 2%-ot, azaz a közkéz 10%-át, akkor kb. 20-30%-kal fogod megemelni az árfolyamot és a nálad lévő 82% pakk értéke mindjárt nem 800 lesz, hanem 1000.

Miután ez egy nyilvánosan kereskedhető tőzsdei cég, ezért az esetleges vagyonértékelések során (hitelfelvételek, akviziciók) a részesedésed piaci értékét fogják figyelembe venni. Ráadásul ha megveszed a közkéz 10%-át felhajtod az árat 20-30%-kal, akkor a spekik is rá fognak ugrani, akik tovább hajtják az árfolyamot egymás kezéből kitépve a részvényeket (eladtam , visszavettem, megint eladtam -ah kimaradtam, visszaveszem) és ezzel tovább növelik a részvény értékét.

Azaz alig 2% vásárlással megnöveled a vagyonodat akár 1000 helyett 1200-1500-ra is! simán.

Utána miután hirtelen lett 800-ból 1500-ad és nyomsz egy-két pozitív hírt, jövőképet is a céghez. Itt újra meg fogják rántani a spekik és már 2000-es árfolyamok fognak generálódni, sőt , ha veszel még 2%-ot, akkor már 2500

És miután szépen kistaffirungoltad a céget megkeresed a nyugdíj alapokat, Morgan-t Goldman-t, Templetont, hogy van ilyen kurva nagy businessed, amibe jó nagy pénzért beveszed őket és ha sok pénzt adnak akkor tovább fogod növelni a cégértéket.

Az a baj hogy nem full t…

#830633 Peti84 Előzmény: #830629

Az a baj hogy nem full tőkével ültem bele, ha fullban lennék már szerdán kiszedtem volna a tőkét, kockázat kezelés gyanánt. Ez meg had maradjon, tavaly a stroman papírjait elbaltáztam, ezt most annyira nem szeretném elszúrni.