Regisztráció Elfelejtett jelszó

EURHUF

Valamelyik előző válság …

#850350 TrendMan

Valamelyik előző válság idején 310 volt a USD/HUF teteje.

Régóta volt egy olyan érzésem, hogy ezt valamikor el fogjuk érni, bár sokáig valószínűtlennek tűnt.

Szerintem itt lebeg egy …

#849366 TrendMan Előzmény: #849361

Szerintem itt lebeg egy kicsit, aztán vissza 330 alá.

Kivéve, ha tőzsdei hirig következik októberben.

most nézem a grafikont, …

#849361 Koffein Előzmény: #848873

most nézem a grafikont, ez újabb csúcsra ment...

ki mit vár chart alapján? korrekció 332 alá, vagy jövő héten ismét neki lendül 333fölé?

kíváncsi vagyok, hogy du…

#848873 Koffein

kíváncsi vagyok, hogy dupla csúcs és innen lenéz 328 környékére, vagy újabb csúcsra megy pl 333.on túl..

Állítólag majd 328-nál k…

#848095 TrendMan Előzmény: #848094

Állítólag majd 328-nál kell aggódni.

Ja nem!

340-nél.

Nem tudom a forint gyengélkedik jobban vagy a Fradi.

Utóbbi egy csapás.

332 az euró és itt meg s…

#848094 Bendeguz

332 az euró és itt meg senki se szól semmit? szerintetek hol áll meg? mi lesz az új sáv? tippem 330-345

Ez áll a forintgyengülés…

#844123 TrendMan

Ez áll a forintgyengülés mögött: nagy tétben fogadnak a magyar deviza ellen

Az elmúlt hetekben megint jelentős külföldi pozíciók épültek ki a forint ellen a piacon, ezek mértéke majdnem elérte azt, amit március végén, az MNB jelképes kamatemelése után láttunk. Ez rögtön megmagyarázza a forint utóbbi hetekben látott gyengülését, aminek köszönhetően történelmi mélypontja közelében jár a magyar deviza az euróval szemben.

Egyre bátrabban fogadnak a forint ellen



Az MNB szokás szerint kedden frissítette ábrakészletét, melyben a külföldiek forintpiaci pozícióiról is szerepel egy ábra. Eszerint az utóbbi hetekben megint jelentősen erősödtek a magyar deviza elleni külföldi pozíciók, és ami még feltűnőbb volt, szinte teljesen eltűntek a forint melletti befektetők.

Ez áll a forintgyengülés mögött: nagy tétben fogadnak a magyar deviza ellen

Klikk a képre!

Megjegyzés: a hitelintézetek napi operatív devizapiaci jelentéseiből, a hitelintézetek által külföldiekkel kötött ügyletek alapján. A nettó forint melletti pozíciót az egyes külföldi szereplők kumulált forint devizaswap állománya és spot pozíciójának változása alapján határozzuk meg. Pozitív érték esetén a forint erősödésére, míg negatív esetén a gyengülésére felépített pozíciók vannak túlsúlyban az adott napon. A pozíciókat a spotügyletek kötésnapjai szerint ábrázoltuk.



Látszik a grafikonon, hogy a nettó pozicionáltságot illetően utoljára március végén láttunk a májusi napoknál erősebb külföldi spekulációt a forint ellen. További hasonlóság, hogy akkor is szinte teljesen eltűntek a forint mellett spekuláló külföldi befektetők, akárcsak májusban.

Vagyis az elmúlt egy hónapban ismét érdemi forint elleni spekulációt láthattunk, így nem is meglepő, hogy a magyar deviza érezhetően gyengült. Az euróval szemben egy hónap alatt több mint 1%-ot veszített a magyar deviza, ami ugyan nem mondható jelentősnek, de érezhető alulteljesítésnek felelt meg. A régióban például a lengyel zloty csak 0,2 százalékkal értékelődött le ugyanebben az időszakban, míg a cseh korona szintén a forintnál valamivel kisebb, 0,8 százalékos leértékelődést mutatott.

Március vége óta megy a forint ellen a piac



A jegybank ábráján az is látszik, hogy a forint elleni spekuláció nem újkeletű, március vége óta rövid megszakítástól eltekintve folyamatosan nettó forint elleni külföldi pozíciókat regisztráltak. Ennek felépülése az MNB március végi kamatdöntő ülésével esett egybe. Akkor a Monetáris Tanács tíz bázisponttal megemelte az egynapos betéti kamatot mínusz 0,05 százalékra, illetve elkezdte kiszívni a korábbi likviditást a bankrendszerből a devizaswapokon keresztül.

Ez áll a forintgyengülés mögött: nagy tétben fogadnak a magyar deviza ellen


Ezekkel a lépésekkel egyidőben azonban az MNB jelezte: egyszeri döntésről van szó, nem kell kamatemelési ciklusra készülni. Ez pedig meglepte az elemzőket és a befektetőket, hiszen eddig lassú, de fokozatos kamatemelést áraztak be. Részben emiatt kezdett gyengülni a forint.

Április végén aztán nem változtatott a kamatkondíciókon és a kommunikáción a jegybank, ami a forint elleni külföldi pozíciókon is meglátszott. Majd most kedden szintén nem változtattak, óvatosak az inflációs kockázatokkal szemben, a Monetáris Tanács hosszabb távon továbbra is 3 százalék körüli áremelkedési ütemre számít.

Ezek a pozíciók hozzák el a rekordgyenge forintot:



Az MNB döntéshozói legközelebb június 25-én ülnek össze dönteni a kamatról, a piac akkor erősebb iránymutatást vár az elmúlt két ülés csendesebb kommunikációja után. A Monetáris Tanács ugyanis március végén jelezte, hogy negyedévente vizsgálja felül a szükséges kamatkondíciókat, illetve a kiszorítandó likviditás mértékét. Emellett egy hónap múlva friss inflációs jelentés is készül, amit szintén kiemelten figyel a piac.

A nagy kérdés, hogy az eddig felépült forint elleni pozíciók egy része leépül-e június végéig, ezen múlhat az is, hogy tud-e érdemben erősödni a magyar deviza. Jelenleg ugyanis 327 körüli euróárfolyamot látunk a piacon, ami alig egy százalékkal marad el a történelmi csúcstól, amit tavaly júliusban 330,8-nál láttunk.

A következő hetekben egyrészt érdemes lehet figyelni a nemzetközi hangulat változását, hiszen ha romlik a feltörekvő piacok kockázati megítélése, akkor az a forintot is történelmi mélypontra küldheti, emellett a következő kamatdöntéssel kapcsolatos várakozások, esetleges jegybanki nyilatkozatok mozgathatják az árfolyamot. Utána pedig attól függ, mennyire lesz majd elszánt a jegybank az új előrejelzései fényében.

https://m.portfolio.hu/d…

#838309 Boby.

https://m.portfolio.hu/deviza-kotveny/spekulansok-...

Számomra két dolog tűnik ma biztosnak.

1.A jegybank egy kiszámítható módon, lassan gyengülő forintban érdekelt.2.Jelenleg semmilyen érdeke nem fűződik a kamatemeléshez.

Ezek azonban,most senkit nem érdekelnek a piacon..., úgyhogy go tovább az erős oldalon!Had lássuk, meddig engedik túltolni azt a biciklit!

ez kb ugyanígy működik r…

#838244 rbbj11 Előzmény: #838167

ez kb ugyanígy működik részvény indexszel is a kotvenyalap helyett

"ha a 315 és 320 közötti…

#838228 Boby. Előzmény: #838165

"ha a 315 és 320 közötti sávot helyesen gondolom az origónak,"

Amennyiben ez igaz,és tudjuk,hogy valahol 330 felett volt a tető, akkor még akár 310 alatti árfolyamokkal is találkozhatunk majd..... hamarosan.

Egy kis kereskedési ötle…

#838167 Boby. Előzmény: #838165

Egy kis kereskedési ötlet az eurhuf-ot nem forexen trédelőknek...,tőlem!Amikor azt gondoljuk, hogy most van itt a pillanat az euró vételre,akkor a vételt érdemes hazai kötvény,vagy kötvény alap eladásából fedezni,majd amikor úgy érezzük,hogy az euró csúcsra ért a forinttal szemben,akkor pedig az euró eladásából származó összeget, érdemes hosszú hazai kötvény, vagy kötvény alap vásárlására fordítani.Ungarische perpetuum mobile.:-)Ha kár ér valakit,azt nem térítem meg!:-)

https://www.portfolio.hu…

#838165 Boby.
https://www.portfolio.hu/deviza-kotveny/deviza/igy...

Tavaly júliusban úgy gondoltam, hogy az eurhuf nyugalmi állapota valahol 315 és 320 között lesz, és azt is gondoltam még, hogy venni is itt kell majd ismét.Most meg azt gondolom,hogy ha a 315 és 320 közötti sávot helyesen gondolom az origónak,akkor venni is majd csak valahol 315 alatt kell.Elvégre a piacok mindig túlzásokba esenek...,vagy pozitív vagy negatív irányba.

jp morgan szerint

#827067 Spade Előzmény: #827060

Bobby Bobby nem tanultad meg a leckét, pont azért kell figyelni őket :)

jp morgan szerint

#827060 Boby. Előzmény: #827030

https://www.portfolio.hu/deviza-kotveny/deviza/itt...

"

Itt a bizonyíték: a forint kikerült a veszélyzónából"

"A JP Morgan közgazdászai a GDP-arányos külső adósság elmúlt három éves gördülő változását (y tengely) és a fizetési mérleg egyenlegének GDP-arányos méretét (x tengely) tették egy ábrára".

Ezzel a cikkel két problémám van csak.

1.Azt, hogy a forint qrva nagy veszélyben lenne, meg hogy megtámadták volna,főképpen a fidesz kormány propagálta,miután besz@rtak egy 5%-os elmozdulástól és a saját f@szságuk miatt,a nép megnyugtatása végett elkezdték a szokásos sz@rdobálásukat.A józan elemzők és spekulánsok többsége nem hirdetett ilyet,hanem azt mondták, hogy a következő években lassú, folyamatos forint leértékelődés várható...,különböző okok miatt.

2.És ez itt a lényeg! A JP Morgan nem a jövőt elemezte,hanem a múltat,ami a magyar fizetési mérleg jövőbeni alakulásának szempontjából abszolúte nem iránymutató.

(3. A JP Morgan malteros,nem szabad hinni nekik!Nem is tudom,hogy idézhetted őket?!:-))

kitörölni

#823663 TrendMan

Érdekes visszaemlékezni az év eleji - Pf által idézett - szakértői jóslatokra a forint várható árfolyammozgása tekintetében:

50 % kiicsi erősödést várt, 50 % kicsi gyengülést 1 éven belül.

A valóságot 0 %-ban találták el.

Ennyit érnek a Pf. által idézett szakértők.

Kitörölhetik a micsodájukat a teljesítményükkel.

Poziban lehetnek a fiúk,…

#823659 walex

Poziban lehetnek a fiúk, ennyire hülye nem lehet senki, hogy önti az olajat a tűzre, hogy még jobban égjen.