Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

re

#825764 tozsdenyul Előzmény: #825759

1. a tobb gender nem uj dolog, nem malteros talalmany

2. a hagyomanyos csaladmodell mar ma sem dominans

3. a jovoben meg kevesbe lesz dominans, mert meg kevesbe lesznek tradicionalis nemi szerepek

4. ezt vagy elfogadod, es megerted, es alkalmazkodsz (pl akar gender kutatassal is, akar mas csaladmodellek elfogadasaval es szupportjaval), vagy elutasitod es majd lemaradsz, vagy kipusztulsz

Kb ennyi.

re

#825762 Ricsi Előzmény: #825759

Pont ezt próbálom én is elmagyarázni, a keresztény családmodellnek nem lesz arra válasza, hogy szexuláis forradalom, és minden, ami ebből következik. Egy régebbi értékrendnek nem kell választ találnia egy forradalom kihívásaira. Attól értékrend, hogy megmarad. Ez pont olyan, mintha azt mondanánk (ha ma is élne), hogy Beethovenek nincs válasza a RAP-re. Nem is lett volna, de Beethovent ma is hallgatnak, pár évvel ezelőtti sikeres rappereknek a nevére nem emlékeznek.

A kereszténység is túlélt 2 000 évet, miért kellene 10-20-30 éves forradalmakra választ adnia?

re

#825760 Ricsi Előzmény: #825757

Jah, így van evolúció. Pont ez a baj a bevándorlással is. Pár éve még vicces filmeket csináltak abból, hogy valaki a középkorból időutazik ide, és mennyire nem találja a helyét, most meg milliószám hozunk be a középkorból embereket.

Egyébként pont jó a kipusztulás, miért ne lenne? Aki nem életképes, az pusztuljon, erről szól az evolúció is.

re

#825759 Koffein Előzmény: #825753

"ez az amire mar most sincs semmilyen valasza a kereszteny csaladmodellnek"

az elmúlt évszázadoknak a családmodellnek volt válasza, csak képbe került ezeregy dolog, a cuki romkomok, a felgyorsult a világ, oktatás stb. nem is ismerik egymást és már házasok, majd más kell, nem elég ami van, válás, keresi az újat, de nem találja. és beáll egy mókuskerék..

nem értem, hogy mit akarsz ebből kihozni, mert valamit ki akarsz, másként nem reagáltál volna egy héttel ezelőtti témára.

re

#825757 tozsdenyul Előzmény: #825755

tehat szerinted meg mindig kobaltaval jarjuk a mezot?

arrol van szo, hogy mar ma is, de 200 ev mulva foleg, teljesen mas kornyezethez es csaladmodellekhez kell alkalmazkodni

ahogy mas volt a helyzet 1700-ban is

tok mindegy minek nevezed

re

#825756 tozsdenyul Előzmény: #825754

"Szerencsére a gyerekeim nem akarnak gyereket"

-ez azert kurva vicces, azok utan hogy felhaborodsz, hogy a kereszteny csaladmodell mar ma sem letezik

-na meg pont idoszeru a valasz, az aki nem adaptalodik, az kipusztul felvetesemhez

re

#825755 Ricsi Előzmény: #825753

Evolúció van? Nincs, ez csak egy elterjesztett baromság, hogy legyen mire hivatkozni. Az evolúcióra semmi bizonyíték jelenleg, csak elmélet.

De ebbe sem megyek bele, mert nagyon mély a téma.

re

#825754 Ricsi Előzmény: #825752

Milyen választ vársz? Hogy látszik is. Annyi gyűlölet, becstelenség, szeretetlenség, és még sorolhatnám, sosem volt az emberiságben, mint most. Ez az érdemi válaszom.

Akinek ez tetszik, csináljon ilyen világot, ilyen rendszert, és éljen benne ő, meg a leszármazottjai. Szerencsére a gyerekeim nem akarnak gyereket, mi remélem kimaradunk majd ebből. És nem, nem azért nem akarnak, mert nehéz megélni, nem azért nem akarnak, mert dolgozni kell, vagy bármi hasonló. Nem akarnak, mert ebbe a szellemiségbe, ami kialakult a világba, nem akarnak gyereket. Mert más az értékrendünk.

re

#825753 tozsdenyul Előzmény: #825751

hogy jon ide? lasd #825708

"és hány elbaszott gyerek nő fel, mert nincs apa (némely esetben anya) modell, nincs aki visszafogja, nincs aki példát mutasson"

ez az amire mar most sincs semmilyen valasza a kereszteny csaladmodellnek, csak az hogy elbaszottak

mi lesz 100-200 ev mulva, amikor meg "elbaszottabb" csaladmodellek lesznek a dominansak?

evolucio van, hello! talan adaptalodni kellene a realitasokhoz es a valtozasokhoz

aki nem adaptalodik, az kipusztul

Az Andromeda galaxisba is azzal a modellel utazunk majd a csillaghajon, hogy apa kocsit hajt, anya foz?

re

#825751 Koffein Előzmény: #825741

"a magyar gyerekek tobb, mint 50%-a nem a hagyomanyos kereszteny csaladmodellben no fel"

és hány elbaszott gyerek nő fel, mert nincs apa (némely esetben anya) modell, nincs aki visszafogja, nincs aki példát mutasson... de a gender hogy a viharba jön ide?

re

#825749 Ricsi Előzmény: #825743

Nem érdekel a téma, csak arra válaszoltam, hogy olyan már nincs.

A nők szerepét kicsit túlhangsúlyozzák. Tudom egyenlőség van, persze mindig csak ott, ahol nincs teljesítménykényszer, illetve pontosabban, a teljesítmény azonnal mérhető. Sorolom:

A sportok. Ha egyenlőek vagyunk, miért nem indulhatnak férfiak a nők mezőnyében? Mégsem annyira nagy az egyenlőség.

Sakk. Ugyanez a kérdés.

Scrabble, ugyanez a kérdés.

Van valami targoncavezető világbajnokság, abban is van külön férfi, és női szakág. Mint ahogy nincs 1 db motoros nő versenyző, 1 db autós nő versenyző. De azért a Nobel díjakat is végignézném.

És ez nem a női nem lebecsülése, bár mostanában szeretik ezt rám sütni. A nőnek más a feladata, és a férfinak is más a feladata. És ez nem az ateisták által felvázolt vadászok-gyüjtögetek feladatkörbe intézhető el. Nem bíznám a gyerekem óvóbácsira, nem örülnék neki, ha férfi ápolna a kórházban. Miért? Mert a férfiakban kevesebb az empátia. De pont ugyanezen oknál fogva racionálisabban döntenek sok esetben. Pl sakkozásnál is.

re

#825741 tozsdenyul Előzmény: #825728

most erre miert van szukseg?

maradj az ertelmes vitanal

a magyar gyerekek tobb, mint 50%-a nem a hagyomanyos kereszteny csaladmodellben no fel

es ez egyre csak no

a genderizmus nem oka a demografiai valsagnak, en ilyet nem allitottam

a genderizmus a tarsadalmi evolucio velejaroja, aminek resze az hogy a demografia atalakul

az oskozossegben szukseg volt eros ferfi principiumra es sok gyereket nemzo noi principiumra

a 21.sz-ban, a digitalizacio koraban egyikre sincs szukseg, mert nem az ero a dominans tulajdonsag, hanem az esz

nem lesz sok gyerek, mert sok gyerekbol nem tudsz programozot nevelni, csak kevesbol

(ezzel parhuzamosan nincs is szukseg sok gyerekre, mert a napi betevot nem a foldon kapalo sok gyermek fogja megteremteni, hanem a robotok, amiket programozni kell)

azaz kiegyenlitodnek a nemi szerepek, a ferfiak veszitenek dominanciajukbol, a nok dominansabbak lesznek, es eloterbe kerulhet egy csomo mas gender szerep, mivel valtoznak a szukseges kepessegek es evidenciak es ehhez igazodik az ember

erre az alapvetesre nincs semmi reakcio...

re

#825739 tozsdenyul Előzmény: #825713

a hiba a ti keszuletekben van

ti magyarazzatok bele a gender fogalmaba kizarolagosan a biologiai nemet.

a biologiai nem = sex

a gender =/= biologiai nem

Ha mar uldozni akarjatok a "genderizmust", eloszor utana kellene nezni es megerteni hogy mi is az.

Kis segitseg: nem az, amit az orbani meg antimalteros propaganda probal elhitetni

re

#825738 tozsdenyul Előzmény: #825718

amit a keresztenysegrol irtal, az semmiben nem kapcsolodik ahhoz, amit en irtam.

A felveteseimre sajnos nem reagaltal, vajon miert?

A talmudhoz csak ennyi a valaszom (nem 5 hanem 6):

-zachar

-nekeivah

-androgynos

-tumtum

-aylonit

-saris

re

#825728 Ricsi Előzmény: #825705

Ezek a kijelentő módok nekem annyira tetszenek :D:D

Több mint 50 éves vagyok, 1 feleségem van több mint 30 éve, aki az első nő volt az életemben, van 3 gyerekem. Ezek szerint a te felfogásod szerint én nem is létezem.

Persze tudom, ez így is van, hiszen a Face-en sem vagyok fent, így már más szempontból sem létezem. Akkor én vagyok a sokszorosan nem létező ember.