Regisztráció Elfelejtett jelszó

Foci VB

okoskodás értelem nélkül

#824686 banyaiz Előzmény: #824681

Hazard nyilatkozta közvetlenül a bronz után mindenki tudja hová szeretne igazolni. (Realba)

Éppen befejezett egy foci vb-t. Ami elvileg egy különleges esemény egy focista életében. Elvileg egy hatalmas élmény amiről álmodozott esetleg gyerekként. Ahol esélye volt most akár a vb címre is , végül bronz lett. Éppen megnyerte a bronzot.

Mindez akkora heves érzelmeket vált ki belőle a foci vb kapcsán percekkel az esemény után, hogy már szerződésekben gondolkodik.

Még le se zuhanyzott de már a vb-t el is felejtette (ha egyáltalán előtte komoly szempont volt ) és azt mérlegeli a vb teljesítménye mennyiben segítette elő a Real Madridba szerződését. Ha már a nyári szünetéből rááldozott pár hetet erre a vb-re akkor valami üzlet is legyen . :) Ha már futkározott nyáron amikor pihenhetett volna akkor azt váltsuk már valami kézzelfoghatóra.

Ez kb olyan mint mikor Real megnyerte legutóbbi bl-t és Ronaldo a meccs után arról beszélt szép volt jó volt a Realnál. Annyira megérintette érzelmileg a bl győzelem , hogy arra használta fel ennek a nyilvánosságát már a távozását lebegtesse. A saját egyéni sorsának az alakulását bedobja egy bl győzelem után 1 perccel. Mint kitűnő marketing alkalom mert a világ szeme akkor az eseményen.


okoskodás értelem nélkül

#824685 banyaiz Előzmény: #824681

Nehéz kettőt összeegyeztetni a komoly érzelmeket és azt, hogy hétről hétre iszonyat pénzekért rúgják a labdát. Profinak kell lennie ehhez minden nap ha játszik ha nem.

Gondolj bele pl Mbappé gyerek tinédzser most kezdené az életet nagyjából , a felnőtt életet 19 éves, vannak helyek ahol még nagykorúnak sem számítana. Már francia bajnok, világbajnok, és kb olyan 15-6 éves kora óta olyan profi szerződései vannak amivel annyi lóvét keres amit egy átlagember életében se. Aztán a Psg leigazolja 100 akárhánymillió euróért , a fizetése pedig fogalmam sincs de sacc 200-300 ezer euró / hét. Nem lépett még ki a tinédzserkorból de évente keres mondjuk 4-5 milliárd forintot + egyéb szponzori pénzek. :)

Ebben van benne hétről hétre. Mire eléri a 25-öt mondjuk addigra a foci még érzelmi oldalról mennyire tudja megérinteni, vagy a 22-öt?

Ez mellé a rengeteg meccs amitől azért szezon végére sok játékos már focit se akar látni. Nemhogy focizni.

Hát ha már egy vb döntőben lőtt gól se váltana ki érzelmeket az a világvége. :)

Aztán az a része mekkora világsztár egy egy focista, sokan celebműfajban is rendesen pörögnek. Ami üzletileg előnyös de szintén showbiznisz műfaj ami az érzelmi kiégés felé könnyű út. Nézd meg pl Neymart 25 éves az ember de már inkább egy bazári majom mint egy focista.

Shownak kellenek a sztárok akikért rajongani lehet, tárgya lehet a rajongásnak, megszemélyesíti. Sztárcsináló műhelyben össze kell állítani . Mint ahová a könnyűzene eljutott, valamikor egy rocksztár , és ma egy ilyen mesterségesen összerakott termék. 3D nyomtatóval lenyomtatták azokat az elemek amik kellenek a sztársághoz és összerakták a múltbeli receptekből.

A foci is sajnos ebbe az irányba megy ami valahol törvényszerű ha ekkora pénzek forognak , minden profi lesz és üzleties, és hányan jelölték be a nem tudom Facebookon mert az jó sok reklámbevételt hoz.

Nézd meg pl most a Ronaldo átigazolás körüli őrületet. 1 focistáról van szó. Mint egy termék reklámkampányokkal, és termékbemutatóval.

okoskodás értelem nélkül

#824681 TrendMan Előzmény: #824680

Szerintem épp ez adja a horvát válogatott népszerűségét:

Érzékelhetően élvezték, amit csináltak. Játszottak és örültek.

Érdemes megnézni Perisic vigyorát a franciáknak rúgott egyenlítő gól után: Mint egy 7 éves gyerek az általános iskolában tornaórán, ha gólt lő és önfeledten örül:-)

okoskodás értelem nélkül

#824680 banyaiz Előzmény: #824632

A foci irányát elnézve nekem kérdés meddig tud népszerűségben feljebb és feljebb menni.

Annyira elüzletiesedett, és profi lett, hogy az már valahol az élményt érezhetően visszafogja.

Sok vb-t láttam már és műanyag irányba megy , miközben a bevételek egyre magasabbak, nézőszámok stb. Aztán ezek a tudatos showbiznisz elemek amiknél kilóg a lóláb sokszor.

Bl -ben is érzek egy ilyen műanyag beütést, hogy évről évre szinte ugyanazok a csapatok a legjobbak között. Kicsit olyan belterjes lett.

Meddig lehet ezt fokozni , nézőszámokban, bevételben , játékosok kereseteiben stb.

Játékosok terhelhetősége az már maximumon vsz, vagy már azon túl. Amennyi meccset egy évben lejátszanak.

Nekem hullámzó az érdeklődésem. Most pl úgy éreztem foci mérgezést kaptam már a vb végére. De aztán tegnap már végignéztem egy vidi meccset is. :) Szóval sokáig nem tartott ez az érzés. Most már neki tudnék állni egy újabb vb-nek ha nagyon muszáj. :)

Mamic és Papic mesterkedései stimmelnek, a levél azonban hamisítvány khmmm

#824679 matgab Előzmény: #824668

Ja , akkor ott is élnek szarkeverő ballibsik...

Mamic és Papic mesterkedései stimmelnek, a levél azonban hamisítvány khmmm

#824668 TrendMan Előzmény: #824642

"Sajnálatos módon a levélről kiderült, hogy egy hamisítvány, amit az MTI-vel együtt mi is megettünk. Az írás valódi szerzője egy Igor Premuzic nevű újságíró, aki a közvélemény reakciójára volt kíváncsi, ezért végezte ezt a megtévesztő kísérletet. A tévedésért elnézést kérünk."

Ez jó zárszó! Mellesleg ismerős kicsit és egyetértek! Hajrá Horvát válogatott!!!

#824651 TrendMan Előzmény: #824648

Lehet, hogy nem beszéltek egy nyelvet ;-)

Ez jó zárszó! Mellesleg ismerős kicsit és egyetértek! Hajrá Horvát válogatott!!!

#824648 matgab Előzmény: #824647

megkérem, hogy ne zavarja a csapatot

Ez jó zárszó! Mellesleg ismerős kicsit és egyetértek! Hajrá Horvát válogatott!!!

#824647 TrendMan Előzmény: #824646

Lehet, hogy priviben is folytatni akarta:-)

Viszont mit csinálsz, ha te szövetségi edző vagy és a köztársasági elnök állandóan odabújik hozzád?

Ez jó zárszó! Mellesleg ismerős kicsit és egyetértek! Hajrá Horvát válogatott!!!

#824646 matgab Előzmény: #824642

szép történet, de azért ez a szövetségi kapitány elég csúnyán rúg oda a politikusoknak- úgy, hogy az egész VB idejét végigsmárolták a köztársasági elnökkel.


Ez jó zárszó! Mellesleg ismerős kicsit és egyetértek! Hajrá Horvát válogatott!!!

#824644 TrendMan Előzmény: #824643

Az egész egy kicsit mesebeli történet:-)

Ez jó zárszó! Mellesleg ismerős kicsit és egyetértek! Hajrá Horvát válogatott!!!

#824643 Koffein Előzmény: #824642

szép gesztus, hogy a fizetésüket a hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánlották fel...

Ez jó zárszó! Mellesleg ismerős kicsit és egyetértek! Hajrá Horvát válogatott!!!

#824642 TrendMan

A horvát válogatott az összes politikust elküldte a fenébe

Kit érdekel Modrić, mikor itt van a köztársasági elnök is?A horvátok vb-szerepléséből legtöbbet a mindenkit ölelgető köztársasági elnöknő profitált.

Három vadászgép kísérte haza a horvát válogatott gépétAz autópályán kocsik álltak meg integetni, dudálni. A válogatottat akkora tömeg fogadta, hogy elhalasztották a kitüntetésüket.

Jó poénnal vágott közbe egy játékos Macron öltözői beszédébePutyin a horvátokkal lazult, Macron a franciákkal, a horvát államfő meg mindenkivel.

Horvátországban még a miséket is elhalasztják a vb-döntő miattElőbb zárnak a boltok is. 4600 útlevelet is ki kellett adni. Százezer ember lehet Zágrábban.

A vb-ezüstérmes horvát válogatott szövetségi kapitánya nyílt levélben fordult Horvátországhoz, azt kérve, sőt követelve, hogy a politikusok tartsák magukat távol a csapattól, mert a jelenlétükkel hiteltelenítik a válogatott teljesítményét. A szenvedélyes és kifejezetten kemény hangú szöveg Zlatko Dalic kapitány mellett a teljes csapat, illetve a horvát stáb közös véleményét képviseli.

Azok után, hogy mekkora celeb lett a kockás mezében virító horvát államfőből, Kolinda Grabar-Kitanovicból, akit spaklival se lehetett levakarni a játékosokról a nagy menetelés alatt, drasztikus fordulatot jelent a teljes horvát csapat által osztott felhívás. Például azzal a nyíltan az államfőnek címzett sorral, hogy

Kérjük, tiszteljétek a kérésünket, ne hordjatok futballmezt, ne hirdessétek magatokat a mi sikereinkkel.
GettyImages-1002223952Fotó: Etsuo Hara / Getty Images Hungary

De nemcsak a kormányzó párt illiberális – avagy orbáni – szárnyát vezető, és a horvát labdarúgást majd' két évtizeden át uraló Mamic-féle maffiával pompás kapcsolatokat apoló köztársasági elnök kapta meg a magáét válogatottól, hanem a teljes horvát politikai elit.

Dalic levele az eredmények értékelésével kezdődik: "Ez a torna megmutatta, hogy a futballban mindenki egyenlő esélyekkel indul, egy tehetséges generáció egyéniségei igazi csapattá formálódtak, mert alárendelték magukat a közös érdeknek, és bizonyították, hogy ha a munkának szentelik magukat, sikeresek tudnak lenni".

Nem számítanak a nemzetiségi arányok, nem számít a pénz vagy a stadionok, különben ez a generáció nem juthatott volna döntőbe

– állapította meg többek közt Dalic – a magyar viszonyok ismeretében némiképp meglepő módon –, majd rátért a lényegre.

"Ezt a levelet nem a csapat miatt írtam, hanem amiatt a nehéz helyzet miatt, amiben Horvátország van" – fordult rá igazi mondanivalójára a kapitány, hogy aztán teljes zárótűz alá vegye a politikai elitet.

Jegyezzük meg, a felütésében van némi csúsztatás, Horvátország ugyanis nem a legszegényebb állam az unióban, csak az egyik legszegényebb.

Horvátország ma az Európai Unió legszegényebb országa. Soha nem volt még ilyen rossz nálunk az élet a háború óta. Horvátország egy olyan ország, amit rossz emberek irányítanak, egy olyan szervezet tagjai, amit bűnszervezetnek ítéltek

- írja az edző, majd a szegénységről és lemaradásról szólt.

"Horvátország egy olyan ország, ahonnan milliók menekültek el az elmúlt 20 évben. Ma a nyugdíjasoknak az alapvető szükségleteikre sem futja, a fiatalokat nincs pénz iskoláztatni, az egészségügy összeomlik, a bíróság a nagybefektetőket védi és korrupt. Az állam állapota elérte az a szintet, hogy csak idő kérdése, mikor omlik össze az egész, mikor válik a heyzet mindenki számára elviselhetlenné."

Ezért ezúton kérném a politikusokat és a hatalom valamennyi képviselőjét, akik a népünket a szenvedés, a reménytelenség és a nyomor poklába vezették, hogy tűnjenek el a horvát nemzeti válogatott könyékéről.

"NEM LÁTUNK TITEKET SZÍVESEN AZ ÖLTÖZŐBEN, NEM AKARUNK VELETEK KÖZÖS KÉPET, NEM AKARUNK VELETEK FOGLALKOZNI."

"Ti váltatok a legfontosabbá, a horvát nép pedig a legszegényebbé és legnyomorúságosabbá Európában" – folytatta az elit ostorozását fáradhatatlanul a kapitány, aki szerint a vezetők a saját magukra és a baráti üzletemberekre írt törvényekkel szereztek vagyonokat, miközben az ország tönkrement.

Zlatko Dalic horvát szövetségi kapitányZlatko Dalic horvát szövetségi kapitányFotó: Facundo Arrizabalaga / MTI / EPA

"Így történhetett, hogy vannak gyerekek, akik sosem látták a tengert – miközben Horvátországnak több mint ezer kilométer tengerpartja van. Hogy gyerekek éhesen fekszenek le, mert a szüleiknek nincs munkájuk, ezért nem tudnak enni adni nekik. A földek elnéptelenednek, vannak régiók, ahol már alig lakik valaki."

Azok, akik ide juttatták az országot, ne jöjjenek oda hozzánk, mert az ilyen embereket mi nem látjuk szívesen a társaságunkban. Kérjük, tiszteljétek a kérésünket, ne hordjatok futballmezt, ne hirdessétek magatokat a mi sikereinkkel.

"Mert a mi sikereinket kihasználva hiteltelenítitek a munkánkat. A ti munkátok nyomát minden nap jól látni, ahogy az emberek a kukában kotornak kenyérhéjért, ez a ti eredményetek, nem szeretnénk, ha a veletek hoznának minket összefüggésbe."

KAPCSOLÓDÓ

Gyerekeknek ajánlotta fel hárommilliárd forintos prémiumát a horvát válogatott

Gyerekeknek ajánlotta fel hárommilliárd forintos prémiumát a horvát válogatott

Szeretnék, ha a szegények látnák a tengert.

A levél végén Dalic kihirdette, hogy a csapat közös elhatározásából a világbajnoki szereplés után járó pénzdíjat egy alapítvány javára ajánlotta fel, aminek az a célkitűzése, hogy minden horvát gyerek egy hétre eljusson a tengerhez.

"Mert ez a legkevesebb, amit a labdarúgók megtehetnek a legkisebbekért, akik a legkedvesebbek nekünk."

A levelet Zlatko Dalić, a horvát keret játékosai és a teljes horvát stáb jegyezte.

Némi háttérinformáció, magyar kapcsolatokkal

A helyzet megértéséhez fontos tudni, hogy a horvát labdarúgás történetének legnagyobb válságát éli, miután a helyi labdarúgást lényegében az állam születése óta irányító, és a horvát politikába is jelentős beleszólással bíró Zdravko Mamicot, a Dinamo Zagreb volt elnökét 6,5 év letöltendő börtönre ítélte az eszéki bíróság, mert a játékosok adás-vételekor mintegy 15 millió euró értékben dolgozott saját, illetve társai zsebére, megkárosítva az általa vezetett klubot, emellett majd' 2 millió euro értékű elcsalt adóval az államkincstárat is.

A szövetség ügyvezető elnöke, Damir Vrbanovic 3 évet kapott ugyanebben az ügyben, a korábbi tanuvallomását visszavonó, és ezzel Mamicot védő Luka Modric pedig még komoly bajba kerülhet a bíróság félrevezetése miatt. Mamic maffiája a kezdetektől fogva szorosan összefonódott a horvát kormánypárttal (HDZ), amelyet pénzzel és események szervezésével is támogatott. Mamic számtalan gyanús ügye ellenére sokáig érinthetetlennek számított, megvédték kapcsolatai, amik a politika legfelsőbb köreitől az a bírói testület tagjaiig terjedtek, Grabar-Kitaroviccsal kifejezetten jó volt Mamicék kapcsolata, amit ékesen mutatott, hogy az államfő az elítélt Vrbanoviccsal oldalán nézte a meccseket Oroszországban (és a Mamic embereként szövetségi elnöknek kinevezett Davor Sukerrel).

Mamic a horvát labdarúgás legnépszerűtlenebb alakja, aki miatt a Dinamo szurkolói hosszú évekig bojkottálták a meccsek látogatását, és a horvátok meglepően nagy százaléka fordult el a labdarúgástól. Magyar szempontból további érdekesség, hogy Orbán Viktor és köre kifejezetten jó kapcsolatot ápolt Mamiccsal, aki Sukerrel együtt annak idején a miniszterelnök sleppjében tekintette meg a magyar-norvég Eb-pótselejtezőt, majd pár hónapra rá Mészáros Lőrinc megvette az Eszéket, ahol a Mamiccsal szoros üzleti kapcsolatban lévő Ivan Mestrovic a tulajdonostársa.

okoskodás értelem nélkül

#824634 Tapasz Előzmény: #824632

Ezzel én is így vagyok. Jobban örülök egy nagyobb nyerö trade-nek.

okoskodás értelem nélkül

#824632 matgab Előzmény: #824570

én úgy vagyok ezzel a VB-vel, hogy nem is igazán érdekel most már.

Nyertek a franciák, örüljenek neki, attól még holnap a franciáknak is be kell menniük dolgozni és továbbra is büdöset fognak szarni.

Legyen meg az örömük, hogy nyertek és töröljék ki vele!


Sőt igazából lehet , hogy öregszem, de ma már a magyar sport sikerek nagy részével is így vagyok. Nyertünk egy olimpiai aranyat? Világbajnokok lettünk? És? Akkor mi van?


Maradona

#824631 Sumér harcos Előzmény: #824628

hát igen...csak az amerikai filmekben van,hogy egészségügyi következmények nélkül lehet drogozni,megbomlott az agya már szegénynek,vb-n is minden lisztes volt.

rövid úton meneszteni fogják nagy eséllyel.