Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Mélypontra zuhant a lakosság egészségügy iránti bizalma

A fekete ruhásról

#825694 TrendMan Előzmény: #825689

Ezt a hölgyet támogatni kellene valamilyen formában.

Zászlóvivőnek lenni mindig nehéz.

Pista bácsi!!!Mari néni!…

#825693 TrendMan Előzmény: #825692

Pista bácsi!!!

Mari néni!!!

Jó napot kívánok!

Értem az iróniát és sok igazság van benne!

Én vidéken élek és Pist…

#825692 Tucsok Előzmény: #825670

Én vidéken élek és Pista vagyok. A feleségem Mari és velem él itt vidéken .Mindketten idősek vagyunk,az egyedüli hírforrásunk a Stocklandyard . Idáig a Fideszre szavaztunk,de elegünk lett belőlük . Tanácsot kérek, kire szavazzunk ha esetleg lesz újból választás. Ha lehet indoklást is kérünk .

A fekete ruhásról

#825689 tozsdenyul

http://hu.wikipedia.org/wiki/Sándor_Mária_(ápolónő)

"2016. áprilisban végzett felmérése szerint a hitelességi indexe a legmagasabb volt az országban"

És az eredménye:

"nem kapott munkát, társai elmaradtak tőle, az egészségügyi dolgozók sem álltak mögötte. "

"Állandósuló konfliktusai miatt öngyilkosságot kísérelt meg, felvágta az ereit, de megmentették.[8] 2017. júniustól Iványi Gábor Oltalom szükségkórházában dolgozik.[9]"

és ha így van, akkor nem…

#825688 tozsdenyul Előzmény: #825670

és ha így van, akkor nem is lesz lényegi változás, semmiben, sokáig

Megjegyzem, a fórum olvasói is csak olvasnak, nem gondolkodnak el, nem fair diszkriminálni a vidéki nem olvasókat

Ha igaz, hogy a vidéki P…

#825670 TrendMan Előzmény: #825665

Ha igaz, hogy a vidéki Pista bácsi és Mari néni húzza be a Fidesz-nek az X-et, akkor ott annyira nincs munka, hogy szinte feudális függőségben élnek.

Ha pedig így van, akkor egy jövőbeni bizonytalan esemény (pl. az ő vagy egy hozzátartózó halála egy kórházi fertőzés nyomán) nem oszt és nem szoroz a képletben.

És, ha így van, akkor ezek a szavazók sem nem olvassák ezt a fórumot, sem nem gondolkodnak ez a felvázolt véleményeken.l

Fidesz szavazók figyelmé…

#825665 walex

Fidesz szavazók figyelmébe. Gondolom, ez nem hírértékű az M1-en.

Mi a francra fizetjük a tb-t, ha az állami egészségügyi ellátás színvonala egy kalap sz@rt se ér?

Ezek a szavazók azt hiszik, hogy ők, a gyerekeik, unokáik nem lesznek rászorulva valamilyen ellátásra. Csak idő kérdése, majd akkor talán felébrednek.

http://www.hvg.hu/itthon/20180802_Nem_kerdeztek_mi_b...

Gondolom nem gondolják k…

#824377 TrendMan Előzmény: #824375

Gondolom nem gondolják komolyan, hogy a népesség nagy tömegei 80-120 K forint áron most odafordulnak a magánegészségügyhöz?

/szponzorált tartalom/

Milyen érdekes, hogy a cikk írója véletlenül sem az állami verziót választotta.

Pedíg már vártam, hogy írja, hogy ez neki drága, ezért nem a magánszűréshez fordult.

Akkor valőságszagúbb lett volna.

Szószerint és átvitt értelemben is.

nem az a lényeg, hogy mi…

#824329 tozsdenyul Előzmény: #824321

nem az a lényeg, hogy mi miatt esik össze, az elsösegély és/vagy alap újraélesztés (Basic Life Support BLS) ugyanaz.

http://hvg.hu/itthon/20180712_Senki_nem_segitett...

Leggyakrabban szív miatt esik össze, összeeshet sok más miatt is, de szív esetében a járókelö által végzett újraélesztés tényleg életet is menthet, van értelme, mert a gyors segítség a kórképben fontos, és utána jó eséllyel felépülhet a beteg. (Ugyanezen okokból próbálnak félautomata defibrillátorokat minél több helyre teríteni)

Azon országok, ahol jól szerepelnek, iskolában kötelezö tananyag. Hogy a norvégok hogy érik el, hogy 5 éven belüli a tudásuk, azt nem tudom. Valamihez kötik a rendszeres frissítö tanfolyamokat.

Én voltam ilyen képzésen…

#824323 TrendMan

Én voltam ilyen képzésen, de fogalmam sincs, hogy éles helyzetben hogyan viselkednék.

"Magyarországon évente 2…

#824300 tozsdenyul
"Magyarországon évente 20-25 000 ember hal meg hirtelen szívhalál következtében, amely vezető halálozási oknak számít. Ez azt jelenti, hogy naponta 70 ember, azaz óránként 2-3 ember hal meg, mert az emberek többsége nem tudja, hogyan kell újraéleszteni a rászorultat. Míg Németországban 1000 emberből 973 tud újraéleszteni, addig 1000 magyar közül összesen 17 ember tudja, hogy mitévő legyen ilyen vészhelyzetben. Pedig mindössze: 4 perc, 100 BPM és bátorság - ennyi kell ahhoz, hogy megmentsünk egy életet."

Norvégiában az emberek 90%-a részesült újraélesztési oktatásban, közel 50% 5 éven belül , és 89% nyújtott elsösegélyt szükség esetén.

"In Norway, 54–76% of OHCA victims receive bystander CPR, and 62–81% of trauma patients receive basic life support (BLS) from bystanders"

A szívmegállások (szívhalál) esetén 54-76% kapott járókelöktöl CPR-t (újraélesztést)

Magyarországon egyes statisztikák szerint 0,3-0,5%.